„Žalgirio“ talento Gyčio Masiulio pasirodymai primena Pauliaus Jankūno dominavimą

2016-12-06 15:17
Nuotr.: V.Mikaitis
Nuotr. V.Mikaitis

Gytis Masiulis šį sezoną dominuoja Mezon-NKL pirmenybėse. Per rungtynes vidutiniškai rinkdamas po 26,8 naudingumo balo, aštuoniolikmetis krepšininkas pagal šį rodiklį pirmauja lygoje.

Maža to, šią savaitę jis jau trečią kartą buvo išrinktas naudingiausiu lygos savaitės žaidėju, o prieš tai dar spėjo pademonstruoti geriausius dešimtmečio pasirodymus.

Svarbiausiu savo komandos žaidėju ir Mezon-NKL lyderiu kaunietis tapo praktiškai per naktį. Arba tiksliau, per vasarą.

Dvitaškiai

55%
21,2
Pataiko: 21,2
Taiklumas: 54,6%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 31
Blogiausias pasiekimas: 14
Naudingiausias: Laurynas Birutis

Praėjusį sezoną jis su Kauno „Žalgiris-2“ komanda pasiekė Mezon-NKL finalą, tačiau tuomet buvo tik pagalbinis žaidėjas. Per 46 Nacionalinės krepšinio lygos rungtynes Masiulis aikštėje praleisdavo vid. po 18,5 min., pelnydavo po 5,8 taško ir atkovodavo po 3,4 kamuolio.

„Vasarą tikrai daug sportavau treniruoklių salėje, pavyko sustiprėti fiziškai. Taip pat pavyko pagerinti tritaškio metimą. Ir gaunu daugiau laiko žaisti, nes Martynas Echodas išėjo į kitą komandą“, – tris priežastis, lėmusias šuolį į viršų, įvardijo Masiulis.

Jaunųjų žalgiriečių komandoje keitėsi ir daugiau priekinės žaidėjų. Kartu su Echodu į LKL pasuko Regimantas Miniotas, o dar praėjusio sezono pradžioje dublerių ekipoje rungtyniavo ir Martynas Sajus.

Trečią sezoną lygoje rungtyniaujantis Masiulis šiemet mače su Raseinių „Rasais“ pelnė 42 taškus ir atkovojo 15 kamuolių, o dvikovoje su „Šilute“ įmetė 33 taškus ir atkovojo 11 kamuolių. Pirmojoje dvikovoje jis surinko 55, o antrojoje – 51 naudingumo balą.

„Dar tik sezono pradžia ir nenoriu šnekėti, kad jis dominuoja, – apie savo auklėtinį ir sūnų kalbėjo „Žalgirio-2“ vyriausiasis treneris Tomas Masiulis. – Gytis tikrai turi kovotojo charakterį ir kartais pas kitus žaidėjus to pasigendu. Jis nori laimėti netgi kiekvienoje treniruotėje, tas džiugina. Yra užsispyręs, bet kokį žaidimą žaisdamas nori laimėti. Tas sportininkui yra labai svarbu.“

Vaizdo reportažas apie Masiulius:

Masiulių duetas „Žalgirio“ dublerių komandoje darbuojasi jau trečius metus. Iš pradžių tiek tėvui, tiek sūnui reikėjo prie to įprasti, tačiau dabar abiems tai nebekelia jokių problemų.

Tiesa, krepšinis kartu su jais grįžta ir namo.

„Visur, ir namie, apie krepšinį diskutuojame. Kartais žmona sako, kad jau per daug to krepšinio, bet toks jau mūsų gyvenimas, – aiškino T.Masiulis. – Kartais norėtųsi palikti krepšinį šalia. Stengiamės atsiriboti, kad neparneštume to į namus, bet kai du žmonės verda tame pačiame katile, tai nori nenori visko būna, ir gražiuoju, ir piktuoju.“

Stebint aikštelėje judantį jaunąjį Masiulį, nejučia prisimeni ir anksčiau profesionaliai žaidusį bei to paties „Žalgirio“ garbę gynusį vyresnįjį Masiulį. Ar kas nors jiems apie tai primena?

„Teko, teko girdėti, – šypsosi T.Masiulis. – Bet manau, kad jis tikrai pagal puolimo arsenalą jau yra mane pralenkęs. Gal dar gynyboje trūksta supratimo, bet puolimu aplenkęs.“

„Tėtis buvo gynybos specialistas, mano krepšinis daugiau grindžiamas puolimu“, – antrina Gytis.

Tokių įspūdingų skaičių, kokius šį sezoną renka G.Masiulis, antroji pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lyga nematė daugiau nei dešimtmetį. 2003 metais, tuomet dar LKAL varžybose, „Žalgirio“ dublerių garbę gynė Paulius Jankūnas. Ir jo dominavimas tų metų lygos finale buvo dar įspūdingesnis.

Pirmose finalo su „Šilute“ rungtynėse Jankūnas pelnė 48 taškus ir atkovojo 21 kamuolį, o per ketverias finalo serijos rungtynes pelnydavo vidutiniškai po 28 taškus ir atkovodavo po 18 kamuolių. Kauniečiai tuomet seriją laimėjo 4-0.

Jankūnas sako matantis panašumų tarp tuometinio savęs ir dabartinio Masiulio.

„Aišku, jis kūdas, kaip ir aš tada, – nusišypso „Žalgirio“ kapitonas. – Jis žaidžia tikrai gerai, ir kamuolius kovoja, ir tritaškius meta, ir į greitą ataką bėga. Universalus žaidėjas, dega noru žaisti krepšinį, atiduoda visą save. Tikrai iš jo gali būti labai geras krepšininkas.“

Jeigu Masiulis ateityje pravers pagrindinės „Žalgirio“ komandos duris, tai Jankūnas bus pažaidęs su dviem Masiulių kartomis – tėvu ir sūnumi.

Lygiai taip pat jis jau yra žaidęs su dviem Sabonių kartomis – ir tėčiu Arvydu (2003-2004 m. „Žalgiryje“), ir sūnumi Domantu (2015 ir 2016 m. rinktinėje).

„Tai reiškia, kad jau daraisi senas, – dar kartą šyptelėjo Jankūnas. – Iš pradžių „Žalgiryje“ žaidžiau su Arvydu Saboniu, dabar vasarą – su Domantu Saboniu. Su vyresniais žaidėjais juokavome, kad kai jau pradeda dėtis tokie dalykai, tai reiškia jau daug metų atžaidęs ir esi senas (juokiasi). Smagu, kad pavyksta ir man žaisti, ir jaunimui ateiti iki rinktinės ar „Žalgirio“.



Komentarai:

x
o jei atsimeni jankuno pasirodymą a lygoj tai matyt ir jau senas. man regis tais pačiais metais lotinų amerikoj jankūnas siautė pasaulio čempionate ir be kleizos tapo pasaulio čempionais
2016-12-07
-1
Atsakyti
rr
sitas tai tikrai geras zaidejas ,situacijose reguoja greitai nepasimeta turi taiklia ranka greitas ir gerai sudetas su ilgom rankom mases uztenka kaip tokiam amzui,kiti talentai turi nemzai minusu nei sitas
2016-12-06
+3
Atsakyti
atsirado pauliui pakeitimas :)
2016-12-06
Atsakyti
tevelio sunusLengva pas tėvą lost, kažin pas kita treneri kas būtų, čia laiko gauna belekiek, daro ką nori, tėvas stumia ,,,


Jo zinoma del tevo rekordus musa. Pas Sisku ryte irgi sunus zaide :DDD
2016-12-06
Atsakyti
antirytas
kiekvienas toks straipsnis yra kaip duris i sikna vainauskiniams. daugiau tokiu naujienu, daugiau!
2016-12-06
-3
Atsakyti
to >#grazinamstatyba
aha geriausia pasaulyje gal dar,tai kur tie visi talentai dabar? kiek is ju zaidzia eurolygoje ir pns? as nesigincyju jaunimas gerai varo laimi ivairiausius turnyrus bet kur jie dingsta pereje i tikraji vyru krepsini? auksti viens kitas prasimusa jai talento turi nebera nkl lygio megeju kitan lygi ,o kur zemi visi? reikia indvidualybes augint kelt miestriskuma o ne komandinio krepsinio mokint arba kaip visi kamuoliai dideliam ,kai nuo mokyklos kala i galva pasuot dideliam nes jis visa galva aukstesnis negu kiti,todel ir nera eurolygos lygio izaideju ar atakuojanciu gyneju ,serbu mokykla geriausias pavizdys kad svarbiausia indvidualus miestriskumas o ne komandinis zaidimas su aukstais nuo mazens
2016-12-06
+3
Atsakyti
taip
Kaip Masiuli VYRESNYSIS buvo spoguotas, taip ir Masiulis JAUNESNYSIS. GENAI!
2016-12-06
+3
Atsakyti
Panasu i jankuna
Lyginant tai tikrai Masiulis pelno taskus labai lengvai kaip ir Jankunas,nera kazkokiu monstrisku duomenu,labai gerai su galva dirba jis pagal amziu. Skaiciai ispudingi,bet kai pasiziuri video tai vien darbiniai taskai,jokiu anklebreaker ar pns. Tai tikrai pozityvu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-06
-6
Atsakyti
Blacker
Vainausku dalbajobai ir apie Domanta taip snekejo neva i rinktine ji prastume tik tevas, o kai Domas pateko i Nba ir ten padoriai zaidzia tai vainausku postkomunistinio projekto mankurtai iskart uzciaupe apsiseilejusius snukius.
2016-12-06
+1
Atsakyti
tomas
atsirado mat talentas XD
2016-12-06
+2
Atsakyti
Anonimas
Kas atpazista kitus jaunuolius foto pagal numerius?
2016-12-06
+8
Atsakyti
tevelio sunus
Lengva pas tėvą lost, kažin pas kita treneri kas būtų, čia laiko gauna belekiek, daro ką nori, tėvas stumia ,,,
2016-12-06
+13
Atsakyti
#grazinamstatyba
Ir visa tai, visas toks Lietuvos krepsinio geris gali gyvuoti tik Zalgiryje ir Zalgirio sistemoje. Geriausia sporto organizacija Lietuvoje, pabaltyje bei viena is elitiniu Europoje. Raudonieji verda is pavydo ir neturi, ko pasiulyti. #grazinamstatyba

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-06
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 13

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.