Šarūnas Jasikevičius: „Nebuvome pasiruošę mirti aikštelėje“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Madrido (Ispanija)
2016-12-09 00:36

Kauno „Žalgiris“ iš Madrido grįžta su aštuntuoju pralaimėjimu šiame mieste mačuose su „Real“. Kauniečiai garbingai kovojo ir krito tik po atkaklios kovos, o Šarūnas Jasikevičius teigė, kad norint laimėti krepšininkai turi negailėti savęs.

„Nebuvome pasiruošę mirti aikštelėje. „Žalgiris“ nusileidžia „Real“ komandai už aikštelės ribų. Bet aikštelės ribose jie gali su jais žaisti. Mes neturime variantų laimėti, jeigu leidžiame varžovams įmesti 96 taškus. Čia yra per daug. Daugiau nežinau, kaip tai paaiškinti – nebuvome pasiruošę mirti. Prašiau žaidėjų, kad visa koncentracija būtų gynyboje, bet to nebuvo. Nebuvo to.

Mes žinojome, kad galime jiems pridaryti daug problemų puolime ir tai padarėme. Bet visiškai neapsigynėme. 96 taškai tai parodo. Daug kas kalbės apie Luka Dončičiaus tritaškius. Taip, jie buvo sunkūs, iš fantastikos srities. Bet na ir kas? O kas buvo 39 minutes, kas juos vedė iki tritaškių. Mums vis kas nors atsitinka, kai mes atvažiuojame į grandų namus. Mes elgiamės kitaip ir nesugebu to pakeisti“, – po mačo apie rungtynes kalbėjo Jasikevičius.

Foto galerija

Pralaimėta tik paskutinėmis sekundėmis. Ar komanda žengia į priekį? „Nėra progreso, nes pralošinėjame. Koks čia progresas. 96 taškai“, – nukirto Jasikevičius.

„Žalgirio“ vairininkas pabrėžė, kad jo komanda turi galimybių žaisti geriau, tačiau pati to dar nesupranta.

„Komanda yra gera. Jie nesupranta, kokie jie yra geri. Vėl galiu pakartoti frazę, kad atvažiavus čia reikia luptis. Nebūčiau filmuojamas, pasakyčiau riebiau. Bet mes nepasiruošę luptis, mes atėjome žaisti tik stipriai. Reikia nuimti jų skaičius, o mes to nepadarėme.

Nežinau, ar tai yra psichologinės bėdos, ar paprasčiausiai neišreikalauju, kad išvykose auklėtiniai gintųsi. Net Belgrade du kėlinius gynėmės labai blogai, o kitus du – idealiai. Norint laimėti Madride, reikia gintis visas 40 minučių. Tuo metu, kai varžovai pirmavo 10 taškų skirtumu, buvo periodas, kai 2-3 minutes gynėmės idealiai. Bet grįžome į žaidimą ir vėl pridarėme klaidelių. Vėl nežinome, kada daryti baudą“, – teigė treneris.

Jau mačo pradžioje „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas susirinko dvi pražangas ir ilgam turėjo sėstis ant suolo. Visus savo 13 taškų jis pelnė po ilgosios pertraukos.

„Mes planavome tai, Jankūnas dažnai atvažiavęs į Madridą prisirenka pražangų prieš Felipe Reyesą. Net galvojome startiniame penkete išleisti kitą žmogų, bet nelabai tokį turime“, – atskleidė Jasikevičius.

Prieš mačą treneris itin akcentavo gynybą prieš Jaycee Carrollą. Jis žaidė 14 minučių ir pelnė tik 3 taškus. Visgi kauniečiai pralaimėjo kovą dėl kamuolių 30:36.

„Žemas penketas visada veikia gerai, tik Paulius buvo prisirinkęs pražangų ir bijojome varžovų persvaros kovoje dėl kamuolių. Susitvarkėme su Jaycee Carrollu, bet pralaimėjome kamuolius, nes aukojome pasikeitimo taktiką. Maži likdavo su aukštais. Bet pagrindas yra ne tas. Buvo du kartai, kai žaidėjai norėjo griūti ant kamuolio, bet jie tik bėgo. Čia to neužtenka, reikia griūti“, – konstatavo treneris.

Vaizdo reportažas ir krepšininkų komentarai:



Komentarai:

Darka
O kur Harsteinas?! Jis ten ka daro?! Kaip jam tobuleti?? Nera zalgiri donciciu?!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-10
-2
Atsakyti
Ignui
Tokie "17-ciai Donciciai" atsranda tik vienas per desimtmecius ir nebutinai visi Lietuvoje.Tokiu dabar neturi nei ta pati Ispanija,nei Prancuzija,nei Serbija.Slovenams pasiseke.
2016-12-09
+2
Atsakyti
kaunas saras
Bet nevisuomet isreikalauja saras is zaideju tai taip ir sarui pikta kad nesilupam atvaziavus i grandu isvykas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-09
+1
Atsakyti
djgaffer
Didžiausia bėda ir yra,kad žaidėjai vis dar nesupranta,kad gali įveikti Europos grandus.Gale būtų nusiėmę tuos kelis kamuolius,visai kitas vaizdas būtų.Bet atrodo,kad komanda tokiose situacijose netiki savim.Nu gal kažkaip Šaras įskiepys tą tikėjimą.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-09
-4
Atsakyti
voodoo
saras nukripe komanda reikiama linkme, bet tas nepilnavertiskumo kompleksas kazkur giliai liko ir jis islenda kai labiausiai to nereikia. eile metu komanda buvo pralaiminti ir tie zaidejai kazkiek susitaike, kad negli iveikt garsiausiu europos komandu, tiesiog sunku jiems perlipt per save ir patiket, kad gali laimet. jei saras liktu kokiems 5 metams, manau, sulipdytu tokia komanda kokios lietuvoj dr nera buve
2016-12-09
+5
Atsakyti
Ignas
O kur Žalgirio 17-čiai "Dončičiai" buvo rungtyniu pabaigoje?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-09
-5
Atsakyti
Aha
Toks jausmas, kad Žalgirio žaidėjai vis dar negali patikėt, kad jie ne tik gali su grandais lygiai žaist, bet ir laimėt. Kai pergalė jau ranka pasiekiama, jie tos pergalės tarsi išsigąsta. Kaip tą pakeist? Klausimas turbūt ne tik ir ne tiek treneriui, kiek patiems žaidėjams.
2016-12-09
-8
Atsakyti
Pagarba Sarui. Busimas vienas geriausiu Europos treneriu. Neveltui jau dabar visi Eurolygos treneriai apie ji kalba su pagarba. Prie Saro Zalgiris visai kitas ir kovoja su visais. Stai ka reiskia kai treneriu tampa buves auksto lygio izaidejas su auksciausiu IQ. Palyginkite ji ir klouna Pacesa. Saras ima mastancius, kuriancius, auksta suvokimo lygi turincius izaidejus kai zviegiantis pacesas ima belenkokius juodukus, kurie zaidzia be galvos.
2016-12-09
+14
Atsakyti
gdz
kad ne teisejai zalgiris butu laimejas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-09
-4
Atsakyti
Jonas
Saunuolis saras nesvarbu pries ka zaidziaia reikalauja pergales tai ne krapikas pamazginis pasako kad jie stipresni ir nieko nepadarys

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-09
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 10

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.