„BasketNews.lt“ Eurolygos klubų reitingas (VIII)

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2016-12-12 21:00
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Eurolygos komandos praėjusią savaitę gana aiškiai skilo per pusę. Aukštesnėse turnyrinės lentelės vietose esančios komandos pranoko žemesnėse pozicijose esančias komandas ir dar labiau padidino atotrūkį tarp viršaus ir apačios.

Net trejos rungtynės baigėsi didesniais nei 20 taškų skirtumais, o tai šį sezoną nėra būdinga. Savo varžovus triuškino Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“ ir Vitorijos „Baskonia“, o iš nesėkmių liūno nesugeba išbristi Milano „Emporio Armani“ ir Stambulo „Daruššafaka“, kurios pralaimėjo jau po keturis kartus iš eilės.

Savo poziciją, nepaisant pralaimėjimo Madride, išsaugojo Kauno „Žalgiris“. Aplink Kauno klubą esantys klubai taip pat patyrė nesėkmes, todėl kauniečiai nepajudėjo iš devintosios vietos.

Taškai

46%
81,5
Pelno taškų: 81,5
Taiklumas: 46,3%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 91
Blogiausias pasiekimas: 68
Naudingiausias: Brock Motum

Eurolygos klubų reitingas po vienuoliktojo reguliaraus sezono turo:

Vieta  Komanda  Aprašymas
 1. (1)
Maskvos CSKA (10-1)

Praėjusią savaitę: išvykoje 79:64 nugalėjo „Emporio Armani“

Pasiekti ketvirtą iš eilės pergalę CSKA komandai nesutrukdė ir tai, kad dėl traumų nežaidė Nando De Colo ir Milošas Teodosičius. Juos pakeitė rezultatyviausias karjeros Eurolygoje (14 tšk.) rungtynes sužaidęs Dimitrijus Kulaginas.

 2. (2)
Stambulo „Fenerbahce“ (8-3)

Praėjusią savaitę: namie 87:72 nugalėjo „Crvena Zvezda“

„Fenerbahce“ komandos puolėjas Ekpe Udoh tapo vos antruoju krepšininku Eurolygos istorijoje, kuris per rungtynes sugebėjo blokuoti bent 5 metimus ir atlikti bent 5 rezultatyvius perdavimus. 2001 metų sausį tokį pat pasiekimą buvo atlikęs legendinis Dino Radja.

 3. (3)
Madrido „Real“ (8-3)

Praėjusią savaitę: namie 96:91 nugalėjo „Žalgirį“

Pasižiūrėti Luka Dončičiaus į Madridą atvyksta pagrindiniai NBA klubų žmonės ir jie dėl to neturėtų gailėtis. Toronto „Raptors“ generalinis vadybininkas Masai Ujiri buvo arenoje, kai Dončičius smeigė du „Real“ pergalę lėmusius tritaškius mače su „Žalgiriu“.

 4. (4)
Pirėjo „Olympiakos“ (7-4)

Praėjusią savaitę: namie 88:59 nugalėjo UNIKS

29 taškų persvara pasiektas laimėjimas prieš UNIKS buvo didžiausia šio sezono „Olympiakos“ pergalė. Maža to, antrą kartą šį sezoną Pirėjo klubas praleido mažiau nei 60 taškų.

 5. (6)
Vitorijos „Baskonia“ (7-4)

Praėjusią savaitę: namie 73:52 nugalėjo „Daruššafaka“

„Baskonia“ namie laimėjo ketvirtą kartą iš eilės, o mače su „Daruššafaka“ dar pademonstravo neeilinę kovą dėl kamuolių. Gynyboje jie sugriebė 40 kamuolių ir tai buvo geriausias rezultatas nuo 2012 metų gruodžio, o 53 apskritai atkovoti kamuoliai yra aštuntas geriausias rezultatas Eurolygos istorijoje.

 6. (7)
Stambulo „Anadolu Efes“ (6-5)

Praėjusią savaitę: namie 72:68 nugalėjo „Barceloną“

Velimiro Perasovičiaus auklėtiniai tęsia sėkmingą atkarpą. Pralaimėję pirmas 3 sezono rungtynes, po to „Anadolu Efes“ turi 6-2 rezultatą.

 7. (8)
Atėnų „Panathinaikos“ (6-5)

Praėjusią savaitę: namie 85:58 nugalėjo „Galatasaray“

Praėjus savaitei po to, kai Barselonoje įmetė vos 57 taškus, „Panathinaikos“ namie surinko 85. Pastarąsias dvi pergales Atėnų klubas iškovojo žaisdamas su Turkijos ekipomis, o šią savaitę kausis su dar vienu šios šalies atstovu – „Fenerbahce“.

 8. (5)
 
Tel Avivo „Maccabi“ (5-6)

Praėjusią savaitę: išvykoje 70:85 nusileido „Brose“

„Maccabi“ komandai tai buvo didžiausias pralaimėjimas namie per pastaruosius dvejus metus – paskutinį kartą skaudžiau jie krito 2014 metų lapkritį, kai 61:84 nusileido Maskvos CSKA komandai. Antrą sykį paeiliui suklupęs Tel Avivo klubas pirmojo rato pabaigoje turės itin sudėtingą grafiką – trejas iš artimiausių ketverių rungtynių jis žais išvykose.

 9. (9)

Kauno „Žalgiris“ (4-7)

Praėjusią savaitę: išvykoje 91:96 nusileido „Real“

„Žalgiriui“ būtų pats laikas pradėti gerinti savo rodiklius žaidžiant su Europos grandais. Kauno klubo rezultatas, žaidžiant su „Real“ šiame amžiuje, yra 1-14.

 10. (12)

 „Barcelona“ (5-6)

Praėjusią savaitę: išvykoje 68:72 nusileido „Anadolu Efes“

Kodėl pakilo, jei pralaimėjo? Sakykime taip, kad „Barcelonos“ pralaimėjimas buvo labiau įkvepiantis nei „Crvena Zvezda“ ar „Daruššafaka“ klubų. Visgi artimiausias katalonų grafikas iš jų pareikalaus daug stiprybės – šią savaitę jie žais Maskvoje, o kitos savaitės pradžioje – Vitorijoje.

 11. (11)
Belgrado „Crvena Zvezda“ (4-7)

Praėjusią savaitę: išvykoje 72:87 nusileido „Fenerbahce“

Serbams pralaimėjimas Stambule buvo trečias iš eilės, o tokią seriją šį sezoną jie turi jau antrą kartą. „Crvena Zvezda“ trenerius ypatingai liūdinti turėtų faktas, kad visose trejose rungtynėse buvo praleista daugiau nei 85 taškai, kai per pirmas 8 sezono rungtynes tiek taškų jiems niekas nebuvo įmetęs.

 12. (10)
 
Stambulo „Daruššafaka“ (5-6)

Praėjusią savaitę: išvykoje 52:73 nusileido „Baskonia“

Keturi iš eilės pralaimėjimai nėra blogiausia žinia. Kur kas blogesnė naujiena gali būti tai, kad artimiausias dvejas rungtynes „Daruššafaka“ žais su Madrido „Real“ ir Stambulo „Fenerbahce“.

 13. (16)
 
Bambergo „Brose“ (3-8)

Praėjusią savaitę: išvykoje 85:70 nugalėjo „Maccabi“

Nicolo Melli pasistengė, kad „Brose“ nutrauktų 5 pralaimėjimų seriją ir pirmą kartą šį sezoną laimėtų išvykoje. Italo karjeros rungtynės (27 taškai, 14 atkovotų kamuolių) buvo vainikuotos reta vokiečių klubo pergale.

 14. (13)
Stambulo „Galatasaray“ (3-8)

Praėjusią savaitę: išvykoje 58:85 nusileido „Panathinaikos“

Praėjusios savaitės susitikimas tarp „Galatasaray“ ir „Panathinaikos“ buvo tik trečiasis šių komandų istorijoje. „Galatasaray“ visas tris šias dvikovas pralaimėjo.

 15. (14)
Kazanės UNIKS (3-8)

Praėjusią savaitę: išvykoje 59:88 nusileido nusileido „Olympiakos“

Keithas Langfordas Pirėjuje pataikė 10 metimų, o jo komandos draugai – vos 14. Tiesa, didžiąją dalį metimų ir taškų amerikietis surinko ketvirtajame kėlinyje, kai mačo baigtis jau buvo aiški. UNIKS pralaimėjo ketvirtą kartą per pastarąsias penkerias rungtynes.

 16. (15)
 
Milano „Emporio Armani“ (4-7)

Praėjusią savaitę: namie 64:79 nusileido CSKA

Įdomu tai, kad moderniojoje Eurolygoje „Emporio Armani“ iki praėjusios savaitės turėjo teigiamą pergalių ir pralaimėjimų santykį su CSKA (3-2). Pralaimėjimas šį santykį išlygino, o Milano klubui tai buvo ir ketvirta paeiliui nesėkmė.



Komentarai:

nebejuokinkit
su savo tokiais reitingais
2016-12-13
Atsakyti
jd
O kurioj vietoj rytas ir juventus?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-12
+7
Atsakyti
Anonimas
Nsmn ta EL, 4 turku komandos zjbs
2016-12-12
+2
Atsakyti
Baisu
Ojej Ojej

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-12
+1
Atsakyti
Aukšto patikimumo pickai
2016-12-12
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.