Gruodžio 19-osios NBA pulsas: Riversų šeimos tradicijos ir Paulą nustebinęs Bealas

2016-12-19 09:35

Chrisą Paulą sužavėjęs Bradley Bealas, Filadelfijos „76ers“ aukštaūgių tandemas ir prastai šį sezoną baudas metanti Majamio „Heat“ ekipa – tai ir dar daugiau rasite gruodžio 19-osios NBA pulse.

  • Nuotraukas iš praėjusios nakties NBA rungtynių rasite fotogalerijoje.

Gruodžio 19-osios NBA pulsas

SUŽAVĖJO. Vienas Vašingtono „Wizards“ komandos lyderių Bradley Bealas rungtynėse su Los Andželo „Clippers“ klubu pelnė 41 tašką, įskaitant 18 vien per trečią ketvirtį ir atvedė sostinės klubą į pergalę (117:110). Toks varžovo pasirodymas sužavėjo net ir devynis kartus „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvį Chrisą Paulą.

„Bradas atrodė lyg visai kitas žmogus. Tai buvo Bealas, kuris toks turi būti visada. Jis buvo itin agresyvus. „Wizards“ nori būti gera komanda, taigi tam pasiekti jiems reikia tokio Bealo“, – sakė Paulas.

TANDEMAS. „Clippers“ skrajoklis Blake’as Griffinas šiame mače efektingus epizodus dažniau kūrė komandos draugams, o ypač DeAndre Jordanui. Iš viso Griffinas atliko 7 rezultatyvius perdavimus, o tris iš jų puolėjas atliko pakabindamas kamuolį ore Jordanui.

ŠEIMOS BRUOŽAS? Docas Riversas yra vienas iš trijų daugiausiai kartų nubaustų trenerių NBA istorijoje ir panašu, kad jo pėdomis žengia ir sūnus Austinas, kuris šiame susitikime technine pražanga buvo nubaustas pirmoje rungtynių dalyje. Tai buvo penktoji Austino Riverso šio sezono techninė pražanga.

PADĖJO? Po gruodžio 7-osios nesėkmės prieš Sakramento „Kings“ komandą, Dalaso „Mavericks“ sukvietė visos komandos susirinkimą, o po to karto laimėjo jau trejas iš paskutinių ketverių namų rungtynių. Praėjusią naktį „Mavs“ namie 99:79 nugalėjo būtent Sakramento „Kings“.

STRINGA. Po nugaros traumos sugrįžęs Mike’as Conley kol kas neranda savęs. Mače su Jutos „Jazz“ Conley pelnė 14 taškų, tačiau pataikė tik 3 metimus iš 14.

„Jis kovoja su dideliu skausmu. Mike’as jums to nepasakys“, – sakė „Grizzlies“ treneris Davidas Fizdale’as.

KARJEROS RUNGTYNĖS. Filadelfijos „76ers“ komanda iškovojo pirmą pergalę po dvejų iš eilės nesėkmingų rungtynių, o komandos lyderis Joelis Embiidas sužaidė geriausią karjeros mačą. Jis pelnė 33 taškus (10/14 dvit., 2/3 trit., 7/8 baud. met.) bei atkovojo 10 kamuolių. Filadelfijos klubas namie 108:107 nukovė Bruklino „Nets“ krepšininkus.

KARTU. Embiidas ir Jahlilas Okaforas jau trečią kartą iš eilės rungtynes pradeda vienu metu. Tiesa, komandos treneris Brettas Brownas vietos Nerlensui Noeliui atrasti neketina. Jis pripažino, kad pastarasis daugiau rungtyniaus tik tuomet, jei pirmieji du turės problemų su pražangomis.

„Jis ilgą laiką nebuvo mūsų komandos dalimi. Nemanau, kad šiai dienai ilgas Noelio žaidimas gali būti naudingas komandai“, – sakė Brownas.

IŠVYKOS SINDROMAS. „Nets“ komandai pralaimėjimas Filadelfijoje buvo jau 12-oji šio sezono nesėkmė išvykoje. Svečių arenoje „Nets“ šį sezoną per 13 išvykų laimėjo vos kartą, kuomet svečiuose patiesė Fynikso „Suns“ krepšininkus.

NEPAVYKĘS SUSITIKIMAS. Buvęs Toronto „Raptors“ centras Bismackas Biyombo nesužibėjo prieš savo buvusią komandą. Dabartinis Orlando „Magic“ aukštaūgis per 27 minutes pelnė 8 taškus (3/5 dvit., 2/2 baud. met.) bei atkovojo 12 kamuolių. Statistika gal ir nėra itin prasta, tačiau konkurencinėje kovoje jis akivaizdžiai nusileido tiesioginiam savo oponentui Jonui Valančiūnui, o afrikiečio atstovaujama Orlando komanda svečiams nusileido 79:109.

NESISEKA. Majamio „Heat“ klubas šį sezoną yra ta NBA komanda, prieš kurią verta prasižrengti tyčia. Šį sezoną „Heat“ baudas meta tik 66 proc. taiklumu, o tai yra blogiausias rodiklis klubo istorijoje. Iki šiol Floridos komandai blogiau buvo tik 2004-2005 metų sezone, kai baudas ekipa metė 67 proc. taiklumu. Praėjusios nakties mačas Floridos valstijos komandai išimtimi netapo – į „Celtics“ krepšį „Heat“ vyrukai įmetė 14 baudų iš 25.

PAVYKĘS PAGERBIMAS. San Antonijaus „Spurs“ prieš rungtynes su Naujojo Orleano „Pelicans“ komanda į arenos palubes iškėlė Timo Duncano marškinėlius, o jo pagerbimo ceremoniją įprasmino „Spurs“ pergalė – 113:100.

PRANAŠINGI ŽENKLAI. Sutapimas ar ne, tačiau „Spurs“ komanda šį sezoną laimėjo visas 10 rungtynių, kuriose Tony Parkeris surinko dviženklį taškų skaičių. Praėjusią naktį prancūzas pelnė 12 taškų, o Teksaso klubas, aišku, laimėjo.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai:

Pirmadienis, Gruodžio 19 d.
San Antonio Spurs New Orleans Pelicans 113-100 stat » NBA
Dallas Mavericks Sacramento Kings 99-79 stat » NBA
Miami Heat Boston Celtics 95-105 stat » NBA
Orlando Magic Toronto Raptors 79-109 stat » NBA
Philadelphia 76ers Brooklyn Nets 108-107 stat » NBA
Memphis Grizzlies Utah Jazz 73-82 stat » NBA

Dienos rekordai:

Naudingumas
Joelis Embiidas (38)
Taškai

Bradley Bealas (41)

Atkovoti 
kamuoliai

Hassanas Whiteside'as,

DeAndre Jordanas (po 17)

Rezultatyvūs 
perdavimai
Chrisas Paulas (12)
Perimti 
kamuoliai

Jae Crowderis (5)

Blokai
  

Pascalis Siakamas,
Derrickas Favorsas,
Brookas Lopezas (po 4)

Tritaškiai

Bradley Bealas (6)

Gražiausių epizodų dešimtukas:

Dienos akimirka:

Timas Duncanas su savo sūnumi pagerbimo metu
Timas Duncanas su savo sūnumi pagerbimo metu
Nuotr. AFP – Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis:

Indiana Pacers Washington Wizards 02:00
Chicago Bulls Detroit Pistons 03:00
Oklahoma Thunder Atlanta Hawks 03:00
Minnesota Timberwolves Phoenix Suns 03:00
Denver Nuggets Dallas Mavericks 04:00


Komentarai:

..
ten ne zingsiai nes jis nesivare kamuoli o ji pamuse is varzovo... nba taip leidziama, cia dar klauismas ar ir europoj fikstuotu toki...
2016-12-19
+6
Atsakyti
t
Ross'as dvigubą padarė: pasivijo kamuolį, pamušė sykį į žemę, sugavo abiem rankomis ir darsyk sumušė...
2016-12-19
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.