Aurelijus Pukelis antrą kartą šį sezoną tapo naudingiausiu NKL savaitės žaidėju

2016-12-20 11:32
Nuotr.: NKL
Nuotr. NKL

„Šilutės“ komandos aukštaūgis Aurelijus Pukelis antrą kartą šį sezoną pripažintas naudingiausiu Mezon-NKL savaitės krepšininku.

Solidžią sportinę formą demonstruojantis aukštaūgis praėjusią savaitę per trejas rungtynes vidutiniškai pelnė po 16 taškų, atkovojo po 9 kamuolius, atliko po 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 28,3 naudingumo balo.

Sėkmingiausiai Pukeliui rungtyniauti sekėsi mače su Kauno KTU krepšininkais, kuomet per 32 minutes jis surinko 19 taškų (7/9 dvit., 5/5 baud. met.), atkovojo 9 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 32 naudingumo balus.

Aukštaūgio vedama „Šilutės“ komanda praėjusią savaitę iš trijų susitikimų laimėjo dukart. Nugalėtos „Telšių“ (82:71) ir KTU (82:69) komandos bei nusileista Joniškio „Delikateso“ klubui (76:100).

Tinklalapis „nklyga.lt“ tradiciškai apžvelgia ir kitus keturis krepšininkus, kurie taip pat pateko į simbolinį naudingiausių savaitės krepšininkų penketuką.

Johnathanas Hudsonas, „Palanga“ (33 tšk., 4 atk. kam., 4 rez. perd., 32,5 naud. bal.)

Judrusis „Palangos“ legionierius iš JAV praėjusią savaitę rimtai grasino šį sezoną Gyčio Masiulio pasiektam lygos naudingumo rekordui. Rungtynėse su Joniškio „Delikatesu“ Hudsonas per 40 minučių pelnė 42 taškus (9/9 dvit., 5/11 trit., 9/10 baud. met.) atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 9 pražangas ir surinko net 51 naudingumo balą. 42 pelnyti taškai yra pakartotas geriausias sezono rezultatas, kurį spalio mėnesį pasiekė tas pats Masiulis. Jam priklauso ir šįmet užfiksuotas visų laikų Mezon-NKL naudingumo rekordas – 55.

Taip rungtyniaujančio Hudsono vedama „Palanga“ pralaimėti prieš Joniškio ekipą tiesiog neturėjo teisės. Povilo Šakinio auklėtiniai triumfavo 88:84. 

Ignas Razutis, „Telšiai“ (19 tšk., 3,3 atk. kam., 6 rez. perd., 26,3 naud. bal.)

Rungtynės su KTU komanda sėkmingos buvo ne tik naudingiausiam šios savaitės žaidėjui, bet ir vienam „Telšių“ komandos lyderių Ignui Razučiui. Jis Kaune per 31 minutę pelnė 31 tašką (4/5 dvit., 7/9 trit., 2/2 baud. met.), atkovojo 7 kamuolius surinko 39 naudingumo balus. Patyrusiam krepšininkui tai buvo geriausias karjeros mačas, o sėkmingos jo rungtynės buvo paženklintos Žemaitijos komandos pergale (78:49).

Šarūnas Vingelis, „Rasai“ (24,5 tšk., 2 atk. kam., 4 rez. perd., 21,5 naud. bal.)

Sėkmingiausias savaitgalio rungtynes Raseinių komandos lyderis sužaidė penktadienį, kuomet jo astovaujama „Rasų“ komanda susitiko su Vilniaus „Perlu“. Vingelis per 37 minutes pelnė 28 taškus (4/6 dvit., 5/11 trit., 5/6 baud. met.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 23 naudingumo balus. 28 taškai yra antras geriausias Vingelio sezono pasirodymas. Rezultatyviausias sezono rungtynes gynėjas sužaidė prieš Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“, kuomet pelnė 31 tašką.

Evaldas Šaulys, „Sūduva-Mantinga“ (16,3 tšk., 6,3 atk. kam.,  2,3 rez. perd., 21 naud. bal.)

Suvalkijos derbyje žibėjusiam 23-ejų metų gynėjui vieta tarp penkių naudingiausių savaitės krepšininkų tapo įprasta. Marijampolėje vykusiose rungtynėse su Šakių „Vyčiu“ krepšininkas per 28 minutes pelnė 23 taškus (3/5 dvit., 3/4 trit., 8/8 baud. met.), atkovojo 7 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 31 naudingumo balą. 

Šaulys ir toliau išlieka stabiliu lygos čempionų vedliu. Iš Klaipėdos krašto kilęs krepšininkas šį sezoną vidutiniškai renka po 22,3 naudingumo balo, lygoje nusileisdamas tik jaunųjų žalgiriečių tandemui – Laurynui Biručiui ir Gyčiui Masiuliui.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.