Kšištofas Lavrinovičius apie antrą „Lietkabelio“ vietą įpusėjus sezonui: „Svajojau, bet negalvojau kad joje būsime“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2017-01-08 20:25

„Manęs“, – paklaustas, ko pritrūko Panevėžio „Lietkabeliui“ iki pergalės prieš Kauno „Žalgirį“, pajuokavo Kšištofas Lavrinovičius.

Jo juokas iš dalies buvo teisingas. Vienas pagrindinių Aukštaitijos klubo krepšininkų jau pirmajame kėlinyje greitai susirinko 4 pražangas ir ilgam sėdo ant suolo.

Į aikštę įėjęs nuo atsarginių suolo, Kšištofas jau po 20 sekundžių užsidirbo pirmąją pražangą. Po to jis prametė porą metimų, o paskutinė pirmo ketvirčio minutė Broliui tapo itin nesėkminga.

Foto galerija

Jis iš pradžių gynyboje prasižengė prieš Edgarą Ulanovą, o kitoje atakoje buvo nubaustas pražanga puolime. Už priekaištus teisėjui jam dar buvo skirta ir techninė pražanga.

Taip Kšištofo pasirodymas pirmoje mačo dalyje truko vos 4 minutes.

Truputį perdegiau, padariau nereikalingą pražangą, – po dvikovos tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Kšištofas. – Ten buvo tokia situacija, kad buvo galima pražangą švilpti, galima ne. Per dvi minutes gavau tris pražangas, gal nesuvaldžiau emocijų, priėjau prie teisėjo, kažką pasakiau, bet pozityviai. Jis nusprendė, kad aš turiu priekaištų ir sušvilpė techninę pražangą.“

„Lietkabelio“ priekinė linija taip dar labiau sutrumpėjo, nes Kšištofo brolis Darjušas šiuo metu nėra itin geros sportinės formos ir šiandien aikštėje praleido kiek mažiau nei 7 minutes, ir be jų liko trys aukštaūgiai – Simas Galdikas, Žygimantas Skučas ir Donatas Tarolis.

Kšištofas galiausiai žaidė kiek daugiau nei 8 minutes ir pelnė 3 taškus. Tai – kur kas žemiau už jo šio sezono vidurkį (13,7 taško, 16,9 naudingumo balo).

„Šiandien „Žalgiris“ buvo stipresnis, tikrai žaidė už mus geriau, – pripažino Lavrinovičius. – Gal mums pritrūko išpildymo puolime, kad protingiau suvaikščiotų kamuolys, būtų ekstra perdavimas. Geros buvo rungtynės, praktiškai apylygiai su „Žalgiriu“ žaidėme.“

„Lietkabelis“ buvo vienintelė LKL komanda, kurios „Žalgiris“ šį sezoną dar nebuvo įveikęs. Revanšavęsi 76:65, kauniečiai (17-1) išliko pirmoje turnyrinės lentelės vietoje, o „Lietkabelis“ (15-3) įpusėjus reguliariajam sezonui yra antras.

Ar Kšištofas tikėjosi tokios sėkmingos pirmos sezono dalies?

„Ne, – atvirai atsakė Lavrinovičius. – Planavau būti ketvertuke. Svajojau apie antrą vietą, bet negalvojau, kad joje būsime. Bet kai pabendravau su žaidėjais, pamačiau kaip dirba trenerių štabas, kokia trenerio filosofija, tai tikiu ir žinau kad nusipelnėme būti antroje vietoje.“

Geras startas padidino ir „Lietkabelio“ apetitą, tačiau Lavrinovičius į ateitį žiūri atsargiai. 

„Norėtųsi ir pirmiems būti, – šyptelėjo „Lietkabelio“ veteranas. – Bet sporte būna visko – ir traumos, ir viskas verčiasi aukštyn kojomis. Tenkinamės tuo, ką turime.“

Vaizdo reportažas ir krepšininkų komentarai:



Komentarai:

Braliukai
Brackas the Best!!!:)):))Braliukai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-09
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.