„Lietuvos ryto“ žaidimą su cirku palyginęs Tomas Pačėsas auklėtinius ketina sukoncentruoti baudomis

2017-01-14 20:30
Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Tomas Pačėsas po sunkios pergalės prieš Prienų-Birštono „Vytautą“ pratrūko. Strategas neslėpė savo nuomonės apie auklėtinių žaidimą bei lygino jį su cirku.

„Po ilgosios pertraukos pradėjome žaisti ne kaip „Lietuvos rytas“, o kaip cirkas „Harlem Globetrotters“. Eidami trys prieš vieną pradėjome linksmintis ir taip leidome varžovams grįžti į žaidimą.

Vėl prasideda nesuprantami dalykai: Šimtąjį ar tūkstantąjį kartą nesugebame prasižengti, visą trečiąjį ir ketvirtąjį kėlinį žaidžiame be pražangų. Nesugebame prasižengti nei greitoje varžovų atakoje nei įvykus dengiamųjų susikeitimui. Darome daug vaikiškų klaidų.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
8
Naudingumas
25
Rezultatyvūs perdavimai
4
Atkovoti kamuoliai
15

Prieniškiai žaidžia veteranų krepšinį, jie atsivaro kamuolį ir niekur neskuba. Apie 50 procentų jų taškų šiandien buvo pelnyta po mūsų klaidų, po mūsų neatitvėrimo ir po mūsų negrįžimo atgal. Nekalbu net apie pataikymo procentą, nes šiandien nei Fisheris, nei Giedraitis nefunkcionavo“, – sakė Pačėsas.

Labiausiai nuo Pačėso kliuvo Corey Fisheriui, kuris likus žaisti kiek daugiau nei minutę ir vilniečiams pirmaujant 70:66 ataką nesėkmingai mėgino užbaigti pakabindamas ore kamuolį Rokui Giedraičiui. Strategas atskleidė, kad žaidėjus bus bandoma sukoncentruoti baudomis.

„Man nesvarbu, kas juos atpalaidavo. Mes juos sukoncentruosime. Duosime baudas. Turime šansą baigti rungtynes pirmajame kėlinyje ir man neįdomu, „Vytautas“ gali žaisti penkiais ar net keturiais žaidėjais. Koks mums skirtumas. Mes negalime žaisti taip, kaip žaidėme. Tai yra atsakomybės ir koncentracijos trūkumas bei noras sužaisti gražiai.

Mačo pabaigoje lemiamu metu buvo daromas „alley-oopas“. Nu tai įsivaizduokite, kokiu reikia būti... Noras sužaisti gražiai ir noras sužaisti produktyviai yra du skirtingi dalykai. Noras žaisti greitai ir skubotai vėl yra skirtingi dalykai. Mes nesugebame to atskirti ir tai mums skaudžiai atsiliepia“, – dėstė Pačėsas.

Specialistas taip pat atskleidė, kodėl nerungtyniauja Deividas Gailius ir Joshas Akognonas.

„Turime problemą su traumuotu Gudaičiu, šiandien jo labai trūko. Jau mėnesį sirguliuoja Gailius, ieškome ligos, kurį laiką jo neturėsime. Taigi, komandoje nefunkcionuoja du rinktinės kandidatai, rotacijoje mums jų labai trūksta. Nepaisant to, mėginsime gerinti žaidimo kreivę.

Galbūt kai pradėsime laisviau treniruotis, smegenų žievėje atgaivės neuronai. Galime rungtyniauti geriau, džiaugiuosi, kad po truputį į žaidimą įsitraukia Kisielius. Svarbius metimus pataiko ir Hannah, tačiau jis yra nežaidęs mėnesį ir jam dar trūksta fizinio pasiruošimo.

Akognonas laikosi gerai. Dirba individualiai. Keliame jo individualų meistriškumą“, – sakė treneris.

Tuo metu „Vytauto“ vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus savo auklėtinius už pastangas.

„Vyrus galiu pagirti. Šaunuoliai. Ir buvęs mūsų žaidėjas Kisielius pataikė svarbų metimą. Jei tas jo tritaškis būtų neįkritęs, gal viskas būtų kitaip. Kai kurie mano žaidėjai gavo velnių, bet visumoje komanda atrodė neblogai. Bijojau šių rungtynių, nes maniau, kad viskas bus blogiau“, – sakė Šeškus.

Tomo Pačėso komentaras:

Virginijaus Šeškaus komentaras:



Komentarai:

Na jei Jomantas rungtyniu MVP :), tai viska pasako. Siuo metu Ryto forma - nereali :)))
2017-01-15
+1
Atsakyti
Grazu ziureti kaip is nevilties Psichopatas jau savo surinkta mesla su sudais maiso.
2017-01-14
-4
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.