Waiterso šūvis paskandino „Warriors“

2017-01-24 07:01
Nuotr.: USA Today Sports - Scanpix
Nuotr. USA Today Sports - Scanpix

Majamio „Heat“ (15-30) atakuojantis gynėjas Dionas Waitersas paskutinę sekundę smeigė tolimą metimą ir po atkaklios kovos namuose 105:102 (28:30, 18:18, 31:25, 28:29) parklupdė lygos lyderius Oklando „Golden State Warriors“ (38-7) krepšininkus bei nutrauką pastarųjų 7 iš eilės laimėtų dvikovų seriją. Tai buvo 4-oji „Heat“ pergalė paeiliui.

„Heat“ rungtynių pabaigoje turėjo 10 taškų pranašumą (98:88), tačiau svečiai po Klay Thompsono ir Kevino Duranto tritaškių spurtavo 8:0 (96:98). Waitersas pataikė tolimą metimą, o „Warriors“ į tai atsakė taikliais Duranto ir Shauno Livingstono metimais bei rezultatą sumažino iki minimumo (100:101).

Goranas Dragičius pataikė vieną baudos metimą, o Kevinas Durantas likus 12 sekundžių iki mačo pabaigos dėjimu sudrebino krepšį ir išlygino rezultatą (102:102). Visgi lemiamą žodį tarė Waitersas, kuris atsivaręs kamuolį ir vienas prieš vieną suklaidinęs Thompsoną įsmeigė pergalingą tolimą metimą.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
33
Naudingumas
32
Tritaškiai
75%
6/8
Dvitaškiai
58%
7/12

„Jis neišsigandęs. Jis nebijo. Jis bebaimis. Jis nori mesti tokius metimus labiau, nei bet kas kitas“, – apie Waiterso kalbėjo strategas Erikas Spoelstra.

Tai buvo antrasis mačas paeiliui, kuomet Waitersas pelnė 33 taškus ir pakartojo savo karjeros rezultatyvumo rekordą.

„Heat“: Dionas Waitersas 33 (6/8 trit.), Goranas Dragičius 19, Luke‘as Babbittas 11, Hassanas Whiteside‘as 10 (15 atk. kam.).

„Warriors“: Kevinas Durantas 27 (1/8 trit.), Klay Thompsonas 22 (3/8 trit.), Stephenas Curry 21 (10 atk. kam., 8 rez. perd.), JaVale‘as McGee 10 (5/6 dvit.).

Waiterso metimas:

Rungtynių epizodai:

 



Komentarai:

Korsaras
Nesi zaides profesionalu krepsini, tai niekada to nesuprasi. Waitersa blokuoti Thompsonas blokuoti neturejo sansu. Jis juk nera staigesnis uz Waitersa. Ir nera soklus. Per metra budamas Waiterso metima galetu blokuoti nebent Durantas su savo ugiu ir ilgom rankom. Zodziu, kas yra zaides profesionaliai krepsini, tas supras, kad Waitersas privalejo mesti ir pataikyti, nes metimui turejo daug pasiruostiir po driblingo susikure sau tinkama pozicija. Paziurekita patys. Specialiai ismete tiesiai pries pries krepsi. Is tokios pozicijos lanai netaiklus metimai buna ikrenta nuo lentos. Bet Thompsonas nieko daugiau ir negejo padaryti, nes bunant lygiam rezultatui negalejo jo aktyviai spausti uz tritaskio linijos. O bunant artimai gynybai Waitersas butu verzesis, nes turejo daug sekundziu sugalvoti kaip elgtis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-24
+2
Atsakyti
Anonimas
As daznai tokius pataikau.

prajuokino, nebent savo kieme kai vaikai net nuo zemes nepasoka
2017-01-24
+2
Atsakyti
Korsaras
Prie ko cia nesamone? Sakyciau labai paruostas metimas. O gynyboje tokioje situacijoje Thompsonas nieko daugiau negalejo padaryti. Kadangi buvo lygus rezas, tai Thompsonas negalejo tiketis kad bus uztikrintai mesta is tritaskio zonos. Del sios priezasties jei butu labai arti gynesis kad nemestu tritaskio, tai buti tiesiog prasiverzimas. O be to arti ginantis Waitersas pagasdintu mesti ir tas uzsoktu kunu ir buti bauda. Taigi Thompsonas blocko padaryti negalejo, jis tik galejo trukdyti verztis. O kadangi buvo daug erdves metimui is tritaskio, tai pats metimas nebuvo sudetingas. As daznai tokius pataikau. Tai kad ranka iskele, tai tik asilas gali galvoti kad tai yra didelis trukdimas metimui.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-24
-7
Atsakyti
oooo
Thompson net už galvos susiėmė po metimo - matai nepatinka, kai jam kitas per galvą ir rankas nesamones mėto :D
2017-01-24
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.