Kazys Maksvytis: „Jei norime galvoti apie kitą etapą, reikalinga pergalė“

2017-01-24 15:16
Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa tęsia žygį Europos taurės „Top 16“ etape – šį kartą į „Cido“ areną atvyksta grupės lyderė Miuncheno „Bayern“ komanda.

Nė vieno pralaimėjimo pirmajame rate nepatyrę vokiečiai lygiai prieš savaitę 85:69 įveikė „Lietkabelį“, kuris lieka su 1 laimėjimu ir 2 nesėkmėmis. Kadangi į ketvirtfinalį patenka dvi stipriausios grupės komandos, Panevėžio klubui pergalė yra gyvybiškai svarbi.

„Lietkabelis“ rungtynes pasitinka su nuostoliais – negalės rungtyniauti Gintaras Leonavičius, kuris serga ir jau nežaidė šeštadienio LKL mače su „Šiauliais“. Gynėjui diagnozuotas plaučių uždegimas.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
9
Naudingumas
16
Rezultatyvūs perdavimai
5
Baudų metimai
50%
3/6

Nepaisant to, „Lietkabelio“ vyriausias treneris Kazys Maksvytis kalba apie revanšą Vokietijos klubui, o tam prireiks geros komandinės gynybos ir sirgalių palaikymo.

„Ši komanda turi daug individualiai pajėgių žaidėjų, kurie yra stiprūs fiziškai ir gerai pataiko. Reikia komandinėmis pastangomis sustabdyti jų individualius veiksmus ir savoje arenoje pasiekti revanšą. Laimėti 16 taškų bus sudėtinga, bet pasiekti pergalę tikrai galima“, – kklietkabelis.lt sakė strategas.

– Ar galima sakyti, kad tai kol kas svarbiausios šio sezono rungtynės?
– Sezonas jau persirito į antrąją pusę, todėl rungtynių svarba nuolat auga. Svarbus mačas, bet visada svarbiausias tas, kuris yra artimiausias. Žaidžiame namuose ir jeigu norime galvoti apie kitą etapą, reikalinga pergalė.

– „Bayern“ papildė Maikas Zirbesas. Ar tikitės jį pamatyti ant parketo Panevėžyje?
– Kol kas informacijos neturime. Jie turi pakankamai aukštaūgių ir be Zirbeso. Sekame naujienas ir ruošiamės.

– Kas gali tapti „Lietkabelio“ privalumu šiame mače?
– Turime žaisti komandiškai, nes individualiai sustabdyti aukšto lygio žaidėjus yra sudėtinga. Tikiuosi, kad eilinį kartą mūsų pranašumu taps namų arena. Taip pat viliamės, jog ateis panevėžiečiai palaikyti, nes ne kiekvieną dieną atvažiuoja tokio kalibro komanda, kurią treniruoja puikiai pažįstamas lietuviams Aleksandras Djordjevičius. Reikės nemažai pastangų, norint pasiekti pergalę.

– Susitikime su „Šiauliais“ susižeidė Lukas Aukštikalnis. Kokia jo būklė?
– Nieko rimto. Iš pradžių galvojome, kad bus kelio trauma, nes buvo kontaktas griūnant su Dariumi Gvezdausku, bet tikimės, kad artimiausiu metu jau treniruosis su visais. Iškritus Leonavičiui, mums reikalingas kiekvienas krepšininkas tiek rungtynėse, tiek treniruotėse.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.