Westermannas apie Maskoliūną: „Dabar jis turi gerą pergalių santykį“

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“
2017-01-25 00:15

Leo Westermannui pergalė prieš Maskvos CSKA buvo pagardinta viena įsimintina uoga. „Žalgirio“ prancūzas šiame mače atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir pagerino savo karjeros rekordą.

„Turėjau daug progų, treneriai numatė daug žaidimo du prieš du. Taip pat praradau daug kamuolių. Aš mėginau surasti komandos draugus ir jie pelnė taškus. Daug žaidėjų šiandien sužaidė geras rungtynes“, – savo pasiekimo nesureikšmino prancūzas.

Westermannui gerokai reikšmingesnė buvo komandinė pergalė. Laimėjimas prieš Eurolygos čempionus, nutraukta trijų nesėkmių serija ir triumfas sveikinant saviems sirgaliams.

Maža to, šis mačas turėjo ir emocinį prieskonį. Antroje susitikimo pusėje žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius už antrąją techninę pražangą buvo išvarytas iš aikštelės. Westermanno teigimu, „Žalgiris“ po šios netekties turėjo du kelius.

„Puikus jausmas, buvo puikus mačas prieš čempionų komandą namuose. Tai rungtynės su sena istorija. Mes sunkiai kovėmės, o sirgaliai buvo nuostabūs. Jie mus pastūmėjo ir tai jautėme. Nenorėjome pasiduoti, ypač antroje pusėje, kai treneris buvo išvarytas. Tai puikus jausmas, kad visa komanda buvo vieninga. Buvome visi kartu – suolas, treneriai, lyderiai.

Taip jau nutinka. Žinote, šioje situacijoje yra du keliai – pasiduoti arba išlikti kartu, ką mes ir padarėme. Kovėmės ir sirgaliai mus palaikė, noriu labai jiems padėkoti. Manau, kad jie mėgavosi ir privertė mėgautis mus“, – teigė Westermannas.

Leo įvertino ir trenerio asistento Dariaus Maskoliūno vadmenį pergalingose rungtynėse. Prancūzas šmaikštavo, kad dabar specialistas yra aukštumoje.

„Dabar jis turi gerą rezultatą. Jis treniravo komandą tik vienose rungtynėse ir laimėjo prieš CSKA. Kuomet aš žaidžiau Paryžiuje, jis jau buvo vyriausiuoju Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneriu. Jis yra puikus vyrukas ir geras treneris. Laimėjome kaip komanda – su treneriu, komandos draugais ir fanais“, – rėžė Westermannas.

Rungtynių vaizdo reportažas:



Komentarai:

maskoliunas atsitiese, po to kai srutrytis vos karjeros nesugriove
2017-01-25
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.