Pirmosios Valančiūno ir Motiejūno sezono akistatos belaukiant: ar tendencijos pasikeis?

2017-01-31 18:00

Jau artėjančią naktį Toronte Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) rungtynėse akis į akį susitiks du Lietuvos krepšinio bokštai – Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas.

Ši dviejų lietuvių aukštaūgių akistata NBA arenoje išskirtinė bus tuo, kad Motiejūnas Valančiūną pirmą kartą sutiks vilkėdamas jau ne Hjustono „Rockets“ marškinėlius – dabar jis gina Naujojo Orleano „Pelicans“ garbę.

Iš viso per abiejų krepšininkų karjeras NBA jų klubų kaktomušos įvyko aštuonis kartus, tačiau abu lietuviai rungtyniavo penkiose akistatose.

Foto galerija

Per šiuos penkis kartus Valančiūnas su „Raptors“ pergale džiaugėsi vos kartą, kai 2014-ųjų balandžio 3-iąją namie Teksaso klubą nugalėjo 107:103.

Šiose rungtynėse puikiai sekėsi abiems lietuviams – Jonas Valančiūnas surinko 15 taškų ir tiek pat naudingumo balų, o Motiejūnas pelnė 13 taškų ir surinko 13 naudingumo balų.

Tiesa, nepaisant dažnesnių komandos pralaimėjimų, Valančiūnas Motiejūną dažniausiai pranokdavo. Taip per šias penkias kovas atsitiko net keturis kartus.

Motiejūnas rungtynėse prieš Toronto „Raptors“ vidutiniškai renka po 8 taškus ir atkovoja po 4,6 kamuolio, kuomet Valančiūnas puikuojasi kiek aukštesniais rodikliais – po 13,2 taško ir 9,2 atkovoto kamuolio.

Paskutinį kartą Motiejūnas ir Valančiūnas aikštelėje susitiko praėjusių metų kovo 26-ąją. Tąkart pergalę 112:109 šventė „Rockets“ klubas, tačiau Hjustone siautėjo Valančiūnas.

Jis „Toyota Center“ arenoje per 30 minučių pelnė 16 taškų (6/15 dvit., 4/6 baud. met.), sugriebė net 18 kamuolių ir atliko du rezultatyvius perdavimus.

Kuklus šiame mače nebuvo ir Motiejūnas, kuris per 15 minučių pelnė 11 taškų (4/7 dvit., 1/1 trit.) bei atkovojo 3 kamuolius.

Šios rungtynės tuo pačiu buvo labiausiai intriguojančios ir pasibaigusios mažiausiu skirtumu tarp visų iki tol vykusių JV ir D-Mo akistatų. Mažiausiai intrigos buvo 2015 metų vasario 22-osios rungtynėse, kai „Rockets“ namie Kanado klubą sutriuškino 98:76.

Tačiau antradienį Toronte lėktuvas su Donatu Motiejūnu atvyko nebe iš Hjustono, o iš Naujojo Orleano. D-Mo atstovaujama „Pelicans“ komanda vis dar banguoja, tačiau neseniai klupdyti tokie grandai kaip Klivlando „Cavaliers“ ar San Antonijaus „Spurs“ šios komandos nuvertinti taip pat neleidžia.

Tendencija rodo, kad dviejų lietuvių aukštaūgių akistatoje pergales dažniau švenčia Motiejūno komanda, tačiau galbūt šiąnakt situacija pasikeis?

Dvikova tarp lietuvių komandų – 2.30 val. Lietuvos laiku.



Komentarai:

asilas
Naujas, linksmas puslapis apie krepšinio senienas: https://www.facebook.com/atroucious/
2017-02-01
Atsakyti
:)
DMO durnius jau 2 rungtynes izaidejus vaikos ir gaidina ji ten per visus galus. Ko jis asilas visad prie mazo pasilieka....
2017-02-01
-5
Atsakyti
>zopinass
Šiknon susikišk ta savo nauja ir linksma puslapi,asile!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-31
+1
Atsakyti
zopinass
Naujas, linksmas puslapis apie krepsini: https://www.facebook.com/atroucious/
2017-01-31
-3
Atsakyti
O
Viens kuriam pliusa tikrai deciau už izvalguma, bet nebus taip, žinai kodėl, o todėl kad kai dauguma pritaria vieningai nuomonei ji dažniausiai būna klaidinga.. faktas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-31
-2
Atsakyti
asas
Bus kaip visada neidomu!! Antakis imes 40tsk derozonas su lowry mes po 26metimus, Valanciunas imes 10tsk 7atk, motiejunas imes 6tsk 3atk. Westbrookas su Hardenu padarys 10 triple duble is eiles ir cousinas blogiausias pasaulio centras imes 50 tasku dar koki kart..graudi LYGA..SHUDU LYGA
2017-01-31
+1
Atsakyti
Krw
Tas antakis tai bus legenda vien tik dėl antakio tai tikrai, nebent pradės jo komanda laimėti, nes man jo super stat nežavi ne kiek kai komanda pralosia.. niekada nemėgau hardeno nes jo gynyba, ką aš čia kalbu, NEGYNYBA tiesiog stabili, bet tai kompleksuoja jo komandos laimėjus, jam tereikia įmesti, todėl pradėjo jis man patikti, įdomiau kai žaidimas neuzsistovi..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-31
-2
Atsakyti
Teks pasistenk Jonui pries Antaky.
2017-01-31
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.