Egidijus Dimša – apie migraciją tarp komandų, dainas ir vestuvių muzikanto karjerą

2017-02-03 12:17

Tarpsezoniu sutartį su „Pieno žvaigždėmis“ sudaręs Egidijus Dimša antrą kartą karjeroje apsivilko Pasvalio klubo marškinėlius.

31-erių metų sunkiojo krašto puolėjas šiai komandai atstovavo 2013-2014 metų sezone, po kurio persikėlė į Klaipėdos „Neptūną“. 

Nors po kauniečio išvykimo praėjo dveji metai, į „Pieno žvaigždes“ sugrįžęs Dimša pripažino, jog vietiniai Pasvalio žmonės jo nepamiršo.

„Čia visi savi, jau kaip giminės. Mieste eini, su visais sveikiniesi“, – šypsodamasis oficialiai komandos svetainei „bcpienozvaigzdes.lt“ teigė Dimša.

Palikęs „Pieno žvaigždes“ aukštaūgis žaidė net trijose komandose. Jis kartu su „Neptūnu“ debiutavo Eurolygoje, paskui persikėlė į Panevėžio „Lietkabelį“, o sezoną užbaigė Utenos „Juventus“ klube, kuriam atstovavo ir praėjusį sezoną.

„Aišku, norisi to sėslumo. Būtų gerai pasirašyti kontraktą „5+1“ su galimybe į trenerius, o paskui į prezidentus, bet toks gyvenimas. Jau metai ne tie, komandos gal bijo rizikuoti, tad rašosi (sutartis) tik metams“, – sakė „Pieno žvaigždžių“ puolėjas.

Šį sezoną ne vienas Pasvalio ekipos krepšininkas išskiria puikią komandos atmosferą, prie kurios kūrimo vienas iš labiausiai prisidedančių žaidėjų yra būtent Dimša.

Daugybę lietuviškų dainų žinantis atletas pareiškė, jog jam užtenka tiesiog išgirsti žodį rūbinėje bei iš karto jis prisimena kokį nors kūrinį.

„Kas ant liežuvio galo, išgirstu kokį žodį ir prisimenu dainelę kokią. Komandoje turiu atgarsių, jog po krepšininko karjeros būsiu vestuvių muzikantas. Grosiu su jonika (klavišiniu muzikos instrumentu, – aut. past.) kaip Laimutis Purvinis, – juokavo Dimša. – Pritaria man Karolis Babkauskas. Jis mano bendramintis, žino visas tas daineles.

Nepatinka legionieriams, nes jie nesupranta. Kai Derrickui Low dainuoju „Margaritą“, tai ploja vaikinas.“

205 cm ūgio Dimša šį sezoną „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate per 20 sužaistų rungtynių vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 19 minučių, pelnydavo po 6,5 taško, atkovodavo po 4,7 kamuolio ir atlikdavo po 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

Tuo metu Baltijos krepšinio lygoje („Triobet BBL“) krepšininko statistika yra kur kas solidesnė: vidutiniškai po 11,1 taško, 6 atkovotus ir 1,4 perimto kamuolio bei 2,1 rezultatyvaus perdavimo per 22 žaidimo minutes.



Komentarai:

Smagus reportažas. Galėjo ir uždainuoti į eterį. Būtų dar smagiau susižiūrėję :))
2017-02-03
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.