„Rockets“ iškėlė Yao marškinėlius į arenos palubes

2017-02-04 09:52
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Devynerius metus Hjustono „Rockets“ garbę gynęs Kinijos milžinas Mingas Yao praėjusią naktį buvo pagerbtas „Toyota Center“ arenoje.

Penktadienį „Rockets“ ir Čikagos „Bulls“ rungtynių didžiosios pertraukos metu Hjustono ekipa pagerbė 229 cm ūgio buvusį krepšininką ir 11-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius iškėlė į arenos palubes.

„Staiga kamera nukrypo į tuos marškinėlius ir aš lėtai suvokiau, kad tai yra garbingiausias karjeros įvertinimas, kurio gali sulaukti iš komandos. Kokia istorija už to slypi? Tikiuosi, kad žmonės pamatys tuos marškinėlius ir prisimins istoriją. Nebūtinai mano. Galbūt komandos draugų ar varžovų. Mes kartu kūrėme istoriją“, – kalbėjo Yao.

Iš Šanchajaus kilęs krepšininkas NBA naujokų biržoje buvo pasirinktas 2002 metais pirmuoju šaukimu. Per devynerius metus trukusią NBA karjerą kinas vidutiniškai rinko po 19 taškų bei atkovojo po 9,2 kamuolio. Visus šiuos metus jis vilkėjo „Rockets“ marškinėlius.

Yao karjera dėl nesibaigiančių traumų buvo baigta 2011 metais, kuomet jam buvo tik 30 metų.

„Tikrai liūdna, kad jo karjera baigėsi taip anksti, nes manau, kad jei Mingas būtų likęs, būtume iškovoję NBA trofėjų. Už gero krepšininko slypėjo ir puikus žmogus“, – sakė komandos savininkas Lesas Alexanderis.

Kinas yra jau šeštasis žaidėjas, kurį „Rockets“ taip pagerbia. Anksčiau į palubes buvo iškelti tokių žaidėjų kaip Hakeemo Olajuwono, Clyde'o Drexlerio, Moseso Malone'o, Calvino Murphy ar Rudy Tomjanovichiaus marškinėliai.

Simboliška, tačiau Yao pirmąjį savo mačą „Rockets“ namų arenoje 2002 metais sužaidė tuomet, kai „Rockets“ į viršų kėlė Olajuwono marškinėlius.

„Mes sėdėjome rūninėje ir žiūrėjome jo kalbą, girdėjome, kaip žmonės jį sveikina. Buvome labai motyvuoti tai girdėdami“, – prisiminė Yao.

Nuotr. AFP – Scanpix


Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.