NKL čempionai krito Šakiuose

2017-02-17 20:27
Nuotr.:

Keturių Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ (28-6) pergalių serija Mezon-NKL pirmenybėse nutrūko Šakiuose vykusiame Suvalkijos derbyje.

Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai svečių arenoje 75:87 (14:27, 26:15, 19:28, 16:17) nusileido Šakių „Vyčiui“ (17-18).

Šios rungtynės kur kas didesnę reikšmę turėjo „Vyčio“ krepšininkams, kurie vis dar kovoja dėl aukštesnės pozicijos prieš atkrintamąsias. „Sūduva-Mantinga“ jau kiek anksčiau užsitikrino pirmąją vietą reguliariajame sezone ir tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
25
Naudingumas
31
Baudų metimai
100%
2/2
Rezultatyvūs perdavimai
3

Sūduviečiams apie galimas problemas signalizavo jau pirmasis kėlinys. Po pirmų trijų susitikimo minučių šakiečiai pirmavo 13:4, o po pirmojo kėlinio Virginijaus Sirvydžio kariauna turėjo dviženklį pranašumą (27:14).

Visgi Marijampolės krepšininkai sugebėjo mobilizuotis, atsigavę laimėjo antrąjį ketvirtį 26:15 ir prieš antrąją rungtynių pusę skirtumas tarp komandų buvo gerokai apkarpytas (40:42).

Tačiau „Sūduva-Mantinga“ trečiajame kėlinyje buvo pasiųsta į dar vieną duobę. Kiltinavičiaus kariauna trečiojo kėlinio pabaigoje atkarpą pralaimėjo 2:13, o prieš ketvirtąjį kėlinį „Vyčio“ pranašumas ir vėl buvo dviženklis (70:59).

Per likusias 10 minučių „Sūduva-Mantinga“ rungtynių eigos neperlaužė. Nors sveičiai išlygino rezultatą (73:73), tačiau „Vytis“ vėl nutolo ir išsikovoto pranašumo vėliau nebepaleido.

Tai buvo jau ketvirtasis šio sezono Suvalkijos derbis, o „Vyčiui“ šiuose susitikimuose tai buvo pirmoji pergalė šįmet.

„Sūduva-Mantinga“ šiose rungtynėse triuškinančiai pralaimėjo kovą dėl kamuolių. Šakių klubas sugriebė 44 kamuolius, o svečiai iš Marijampolės – 22.

„Vytis“: Gytis Radzevičius 25 (10 atk. kam.), Sheltonas Jacksonas 23, Augustinas Jankaitis 16 (14 atk. kam.), Edvinas Jezukevičius 14 (14 atk. kam.).

„Sūduva-Mantinga“: Gintautas Matulis 20, Evaldas Šaulys ir Darius Griškėnas po 16.

Marius Kiltinavičius („Sūduva-Mantinga“ vyriausiasis treneris): „Mūsų pralaimėjimą nulėmė akivaizdūs faktoriai, kurie yra matomi ir rungtynių protokole. Mes tragiškai kovojome dėl kamuolių, varžovai puolime jų atkovojo daugiau nei mes gindamiesi. Tai buvo pirminė priežastis, kuri nulėmė mūsų nesėkmę, o iš jos išėjo ir daugiau faktorių. Tai galbūt parodė mūsų noro ir agresijos trūkumą. 

Įspūdingai rungtynes pradėjo ir Sheltonas Jacksonas, pradžioje pataikęs keturis tritaškius, bet jis ne kartą metė po puolime atkovoto kamuolio. Toks dalykas vienai komandai pasitikėjimo prideda, o kitai atima. „Vytis“ yra solidi komanda ir ginklų turi visose grandyse.“



Komentarai:

ekspertas
lengvas fixiukas tiesiog
2017-02-18
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.