Po bronzinės pergalės – speciali Sireikos padėka Šalengai

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“
2017-02-19 15:28
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Dainius Adomaitis „Žalgirio“ arenos parketinėse vietose įsitaisęs stebėjo Karaliaus Mindaugo taurės turnyro mačą dėl trečiosios vietos ir savo buvusios komandos triumfą. Tiesa, šį kartą Utenos „Juventus“ ekipą ant pjedestalo vedė Antanas Sireika.

Būtent 60-metis šiaulietis „Juvę“ atvedė į aukščiausią pasiekimą nuo 2015 metų, kuomet uteniškiai šampaną šovė bronzinėje LKL pirmenybių serijoje.

Tačiau Sireika po rungtynių šlovės spinduliais pasidalino su senu bendražygiu. Dainius Šalenga šiame bronziniame KMT mače per 32 minutes pelnė tik 6 taškus, tačiau „Juventus“ vairininkas veterano indėliu nesuabejojo.

Dainius Šalenga

Dainius  Šalenga
Dainius  Šalenga
MIN: 29.63
PTS: 6.67 (42.31%)
REB: 2.33
AS: 2.67
ST: 0.67
BS: 0.33
TO: 1.67
GM: 3

„Jūs klausiate, ką Dainiui reiškia šis laimėjimas, bet noriu jam pasakyti komplimentą. Jis yra pavyzdys visiems žmonėms, treniruotėse jis neturi ypatingų išlygų ar palengvinimų, jis įneša ramybės ir parodo, kad amžius nesvarbu. Dainius yra solidus žaidėjas ir didelė jėga mūsų komandai“, – spausdamas auklėtiniui ranką reziumavo Sireika.

Trenerį ir Šalengą sieja ypatingas ryšys. Abu vyrai palikdami spaudos konferencijų salę juokavo, neva po pralaimėtų rungtynių tokių pagyrų nebūtų.

Dabar „Juvė“ gali šypsotis, tačiau uteniškiai sutiko – pralaimėjimas pusfinalyje „Lietkabelio“ komandai nuoskaudą širdyse paliko.

„Norėjosi būti čempionais, bet tai yra dvi brangios vietos – pirma ir trečia. Antra ir ketvirta nelabai smagios“, – šyptelėjo strategas.

„Malonu, kad šiandien pavyko laimėti, išlikome susikapę, buvo sunku žaisti, bet paskutinį kartą tokia atkarpa mums buvo gera, žaidimas geras ir buvo daug pergalių. Turėjome visus šansus laimėti, visi buvo susikaupę, bet pakišo koją per didelis noras laimėti. Malonu, kad galiausiai laimėjome“, – pasakojo Šalenga.

Sireikos trofėjų lentyną iki šiol puoše apdovanojimai iš tokių prestižinių turnyrų kaip olimpinės žaidynės ar Europos čempionatas, tačiau šiaulietis pripažino, kad KMT bronza jam taip pat išskirtinė. Juolab, kad papildymo trenerio apdovanojimų skyrius buvo sulaukęs jau seniai.

„Aš taip pat seniai nelaimėjau medalio, – į klausimą, kiek svarbus tai yra laimėjimas „Juventus“ ekipai atsakė Sireika. – Man irgi tai yra džiaugsmas. 

Sireikos ir Šalengos komentarai po rungtynių:

Didelio pralaimėjimo kartėlio po nesėkmingos kovos dėl bronzos nejautė Prienų-Birštono „Vytauto“ vedlys Virginijus Šeškus, kurio teigimu, „Vytautas“ šių metų KMT kelionėje pasiekė nemažai. 

„Norisi daugiau. Prienai dukart LKF taurę laimėjo ir nebuvo tokio sezono, kad Prienų komanda čia nežaistų, patekimas labai labai svarbus. Manau, kad Utena yra pirma šio turnyro sensacija, o po jos mes, kuomet laimėjome Pasvalyje. Vyrams sakiau, kad tai yra geras pasiekimas. Norėjosi medalio, vyrams taip pat sakiau“, – guodėsi prieniškis.

Vis dėlto, dėl medalių Šeškus turėjo grumtis praretėjusiomis gretomis. Komandai padėti negalėjo seniai traumą patyręs Tomas Dimša bei susižeidęs Vytenis Čižauskas.

Kovoje dėl bronzos, neskaitant vos trims minutėms išbėgusio Tomo Michnevičius, prieniškiai kovėsi aštuoniese. Šeškus atskleidė, kad „Vytautas“ sezono eigoje laukia pastiprinimo, nes priešingu atveju sezonas pasmerktas nesėkmei.

„Ketiname, ieškoti naujo žmogaus, nesvarbu, kokio lygio bus, mums naujokas padės, mums jo reikia. Norėjome žaidėjų iš NKL pirmenybių, bet niekas mums jų neduoda. Pastiprinimas bus, negalime taip žaisti. Su tokiomis pajėgomis galime pasistatyti sau septintąją vietą. Geriausiu atveju“, – situaciją vertino Šeškus.

Šeškaus ir Delininkaičio komentarai:



Komentarai:

be užuolanku
Sakykit ka norit bet kauno gaidžiai šendien laimejo taure užtikrintai,jie LKL,e stipriausi!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-19
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.