NBA sudrebino mainai: DeMarcusas Cousinsas keliasi į „Pelicans“

2017-02-20 06:54
Nuotr.: bleacherreport.com
Nuotr. bleacherreport.com

Vienas geriausių NBA vidurio puolėjų, DeMarcusas Cousinsas, keliasi į Naujojo Orleano „Pelicans“. Tokia netikėta žinia sudrebino NBA iš karto po „Visų žvaigždžių“ rungtynių.

Naujajame Orleane Cousinsas prisijungs prie kito aukščiausio lygio aukštaūgio Anthony Daviso, kuris ką tik tapo naudingiausiu „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyviu.

Skelbiama, kad mainais už Cousinsą „Kings“ iš „Pelicans“ gaus Buddy Hieldą, Tyreke'ą Evansą, Langstoną Galloway bei ateities NBA naujokų biržos pirmojo ir antrojo rato šaukimus. „Pelicans“ iš „Kings“ dar gauna puolėją Omri Casspi.

Šį sezoną pelnomi taškai

45%
103,4
Pelno taškų: 103,4
Taiklumas: 44,6%
Vieta lygoje: 21
Geriausias pasiekimas: 124
Blogiausias pasiekimas: 79
Daugiausia pelno: Anthony Davis

Kalbos apie galimus Cousinso mainus netilo jau ilgą laiką, tačiau „Kings“ vis jas paneigdavo. Klubo generalinis vadybininkas Vlade Divacas dar prieš dvi savaites viešai pareiškė, kad 26 metų 211 cm ūgio krepšininkas nėra išmainomas ir vasarą su juo bus bandoma pratęsti sutartį.

Apie norą pratęsti sutartį kalbėjo ir pats Cousinsas, tačiau „Kings“, matyt, galiausiai persigalvojo. Skelbiama, kad klubas turėjo du rimtus pasiūlymus ir iš jų pasirinko „Pelicans“ variantą.

Cousinsas ir Davisas yra du iš trijų lygos krepšininkų, šį sezoną per rungtynes pelnančių bent po 25 taškus ir atkovojančių bent po 10 kamuolių (trečiasis – Russellas Westbrookas). Cousinsas vidutiniškai renka po 27,8 taško ir 10,6 atkovoto kamuolio, o Davisas – po 27,8 taško ir 12,1 atkovoto kamuolio.

Cousinso atvykimas gali reikšti sumažėjusį minučių skaičių Donatui Motiejūnui. Priekinėje linijoje jis dažnai žaisdavo vidurio puolėjo pozicijoje, kurios žaidimo laiką dabar surys Cousinsas, kuris „Kings“ gretose rungtyniaudavo po beveik 34 minutes per rungtynes.

Skelbiama, kad „Pelicans“ dabar ieško mainų partnerio Terrence'ui Jonesui, kitam komandos aukštaūgiui. Tai jau suderinta ir su paties žaidėjo agentu. Motiejūnas šį sezoną negali būti išmainytas, nes sutartį su „Pelicans“ sudarė likus mažiau nei 3 mėnesiams iki NBA mainų laikotarpio pabaigos.

Keistis NBA žaidėjais galima iki vasario 23 dienos.

Cousinsas „Kings“ komandoje rungtyniavo visą karjerą nuo 2010 metų.

Aukštaūgio agentas kiek anksčiau ESPN tinklalapiui paskelbė, kad jo klientas negarantuoja, kad pratęs sutartį su komanda, į kurią bus išmainytas. Cousinsas turi iki 2018 metų vasaros galiojantį kontraktą, tačiau pratęsti sutartį su esama komanda galės jau šią vasarą.

„Pelicans“ (23-34) šiuo metu NBA Vakarų konferencijos turnyrinėje lentelėje net žengia žemiau už „Kings“ (24-33).

Cousinsas praėjusią naktį „Visų žvaigždžių“ rungtynėse aikštėje praleido vos 2 minutes, o tai paskatino kalbas, kad jis bus iškeistas. Davisas tame pačiame mače surinko 52 taškus ir pagerino tokių rungtynių rezultatyvumo rekordą.



Komentarai:

NeptūnasBCGal kas zino kada baigsis Cousins'o kontraktas ir ar bus restricted?


Radau pats, dae kitam sezonui, veliau bus free agent.
2017-02-20
-1
Atsakyti
Gal kas zino kada baigsis Cousins'o kontraktas ir ar bus restricted?
2017-02-20
-12
Atsakyti
Good for the sac town
Geri mainai Kingsam. Iškeitė savo primadoną į jaunus žaidėjus ir lottery picką. Bet labai abejoju ar jie sugebės atsitiest su tokia vadyba.
2017-02-20
+4
Atsakyti
:)
Mato, kad DMo nebestovi jau.... :)
2017-02-20
Atsakyti
djgaffer
Ne,nu čia tik nusijuokt lieka. :-) Prisiminkim DC kalbas apie didžiulį norą likti Sakramente,jo žodžius apie Kings galimybes pagaliau vėl žaisti PO po 11m.pertraukos. :-) Nu grynas pislys,kaip ir visa Kings komanda su debilu Divacu priešakį.Dar Hieldą atidavė,kuris vienas iš geresnių naujokų.Mėgstu NBA lygą,bet tai,ką daro savininkai ir ypač žaidėjų kalbos apie pasišventimą klubui,vemt verčia.Ten jau ne verslas ir net ne cirkas-NBA jau tapo kažkokia parodija,Amerikietiška Siaubo Istorija. :-)
2017-02-20
-2
Atsakyti
Chicago BullsNiekaip neysivaizduoju Cousanso ir Antakio abieju zaidziant.


jie kartu Kentuckio universitete zaide
2017-02-20
-4
Atsakyti
Būtinai dar vieni mainai bus, nes dabar komandoj beveik vieni aukštaūgiai likę. Tjones su kokiu Asiku turėtų i rimtesnį gynėją ar du išmainyt.
2017-02-20
+4
Atsakyti
Rest In Peace small ball
2017-02-20
+4
Atsakyti
qq
Čia kai kurie nesupranta situacijos ir rašo beleką. Jeigu kas ir išlošė iš šių mainų, tai tik Kings. Atsikratė balastu, atlaisvino Salary Cap'ą ir gavo potencialius neblogus šaukimus. Galės pagaliau atgaivinti komandą iš esmės, o štai Pelicans tai nuskęs. Arba su Davisu, arba su Cousinsu. Kažkurio tikrai neišlaikys komandoje. Cousins apskritai nesvarbu, kur baigti sezoną. Toks kaip jis turės susimažinti Salary ir eiti į komandą, kurį nori (ir gali...) kovoti dėl Championship. Gal į Thunder? Tik įsivaizduoti galima jį kartu su Westbrook.
2017-02-20
-7
Atsakyti
D-Mo jei neįsivažiuos, tai praras tas minutes. Nepamiršt reikia, jog dar yra Cunningham ir S. Hill, kurie taip pat gali sužaisti ketvirtu numeriu. Jie jau buvo taip naudojami.
2017-02-20
+4
Atsakyti
Ne taip ir blogai
Jei uz Jones paims ne auksta o gyneja, tada D-MO lieka kaip nominalus 3 aukstas komandoje. Cousins su Davis po kokias 35min surys tai per abi pozicijas mazdaug 25min laiko is ju 15-17min Donce gali drasiai susilaukt tereikia isivaziuot pagaliau.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-20
+1
Atsakyti
Myzk pries veja
Uz Jones jei paims padoru sg-sf tai mainai bus labai geri.
2017-02-20
-1
Atsakyti
Iš to, kaip Cousinsas reagavo į naujieną apie mainus norisi manyti, jog jam px kur baigt sezoną, ale yra jau numatęs kur kelsis po kontrakto pabaigos.. Aišku jei viskas gerai bus Pellicans, gal prasitęs sutartį.. Šiaip kažko labai daug neprarado Pellicans. Dabar reikia gauti padorų gynėją už T. Jones.
2017-02-20
-3
Atsakyti
asas
whahahahahahaha Drama tesiasi kur kitais metais pasisuks D.Mo karjera
2017-02-20
+4
Atsakyti
...
Gaila Hielda atidave, perspektyvus gynejas kokiu reikia NOLA.
2017-02-20
+2
Atsakyti
Apsigavo pelikanai su mainais, Kam tas cousins'as reikalingas, tik bardaka darys rūbinėj, dar su personalu konfliktuos.Gal tuo ir pateks į PO bet per brangiai sumokėjo už jį. Jei daugiau mainų nebus ateinančius metus pelicans dugne bus, nors Cousins ir antony ir surinks savo statistika. O sacramentas puikiai sužaidė šiuo atvėju.
2017-02-20
-4
Atsakyti
Anonimas
Neblogai sužaidė sacramentas atsikratė balasto gavo tris neblogus žaidėjus ir du šaukimus pirmo ir antro rato. Žodžiu sacramentas tai tik į naudą o Motiejūnaitė, jei mainų daugiau nebus tas gero nežada.
2017-02-20
-36
Atsakyti
ee
ar nebus taip kad kings pasauks gudaiti ? nes dabar neturi nei vieno padoraus centro
2017-02-20
-3
Atsakyti
Ekspertas
Pelicans šviečiasi playofai net galbūt net šiemet manau

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-20
Atsakyti
kunigas
logikos 0

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-20
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 34

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.