„Real“ perlo Dončičiaus pramintu keliu žengia dar vienas Madrido talentas

2017-02-20 17:28
Nuotr.:

Kol Madrido „Real“ komandos gretose žiba septyniolikmetis talentas Luka Dončičius, Ispanijos sostinės ekipos dublerių komanda taip pat turi savo pažibą.

Tai – Dino Radončičius, kuris neseniai tapo naudingiausiu jaunimo Eurolygos atrankos turnyro krepšininku. Tiesa, šiuos du žaidėjus sieja ne tik pavardžių panašumai.

Jie abu yra kilę iš buvusios Jugoslavijos kraštų – Dončičius yra slovėnas, o Radončičius gimė Vokietijoje, tačiau kurį laiką augo Serbijoje. Vėliau jie skirtingu laiku atvyko į Ispaniją. Galiausiai, tiek Dončičius, tiek ir Radončičius yra gimę 1999 metais.

Dino Radoncic

Dino  Radoncic
Komanda: Madrido Real
Pozicija: SF, PF
Amžius: 18
Ūgis: 202 cm
Svoris: 102 kg
Gimimo vieta: Serbija

„Jis mane labai motyvuoja. Esame kaip broliai, – apie santykius su Dončičiumi pasakojo kol kas tik dublerių gretose rungtyniaujantis Radončičius. – Žinau, kaip sunkiai jis dirbo, todėl suprantu, kad viskas yra įmanoma.“

Radončičius jau yra pravėręs pagrindinės Madrido ekipos duris, kuomet praėjusį sezoną jis debiutavo Eurolygos mače su Belgrado „Crvena Zvezda“. Tąkart per 3 minutes krepšininkas spėjo pataikyti tik vieną baudą iš dviejų.

Jaunuolis yra registruotas ir šių metų komandos paraiškoje Eurolygoje, tačiau šį sezoną savo minučių jis dar nesulaukė.

Kol kas tai buvo visi Radončičiaus pasirodymai elitiniame Senojo žemyno turnyre, ir kol kas savo vertę jam įrodinėti dažniausiai tenka dublerių ekipoje, kur tai daryti jam sekasi puikiai. 

Neseniai vykusiame jaunimo Eurolygos atrankos turnyre Radončičius vidutiniškai rinko po 19,3 taško, atkovojo po 5,5 kamuolio, atliko po 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir, su komanda triumfavęs turnyre, atsiėmė MVP apdovanojimą.

„Didžiausia motyvacija man buvo laimėti šį turnyrą. Mes žinojome, kad bus tikrai sunku, tačiau padarėme tai“, – sakė jaunasis krepšininkas.

202 cm ūgio puolėjas jau šį pavasarį Stambule galės pasekti gero savo bičiulio Dončičiaus pėdomis ir laimėti pagrindinį jaunimo Eurolygos atrankos turnyrą. Radončičius šio turnyro finaluose naujokas nebus, kadangi pernai galutinėje kovoje dėl triumfo jo atstovaujama „Real“ komanda nusileido „Crvena Zvezda“ jaunimui.

„Tai man padės, kadangi antrą kartą aš jau žinosiu, ką reikia daryti tokiais atvejais. Iš tokių situacijų tu visada mokaisi“, – sakė Radončičius.



Komentarai:

atsakykit!
O kur Zalgirio Donciciai ir Radonciciai,juk turi tiek daug ivariu amziu jaunimo komandu,kada jie budami 17metu ves Zalgiri i pergales eurolygoje!?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-20
-1
Atsakyti
mk
iki donciciaus jam kaip iki dangaus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-20
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.