Veteranų atsikračiusi „Mavericks“ siekia aukštesnio naujokų biržos šaukimo

2017-02-27 10:14
Nuotr.: AP - Scanpix
Nuotr. AP - Scanpix

Dalaso „Mavericks“ atsikratė veteranų 32-ejų metų Derono Williamso ir 32-ejų metų Andrew Boguto tam, kad pagerintų savo šansus gauti aukštesnį NBA naujokų biržos šaukimą.

Praėjusią savaitę „Mavericks“ nutraukė sutartį su Williamsu, o startinio įžaidėjo vietą patikės pirmąjį sezoną NBA žaidžiančiam Yogi Ferrellui, kuris įsitvirtino Dalaso ekipoje po 10 dienų kontrakto. Tuo metu Bogutas buvo išsiųstas į Filadelfijos „76ers“, o už tai ekipa gavo 22-ejų metų Nerlensą Noelį.

Abiejų veteranų sutartys būtų pasibaigusios po šio sezono, o „Mavericks“ jų savo ateities planuose nematė. Be to, ekipa suprato, kad į atkrintamąsias varžybas nepateks, todėl nusprendė imtis permainų.

„Tikslas visada yra kovoti dėl dar vieno čempionų titulo. Visgi, kad ir kaip Deronas žaidė, kad ir kaip Andrew mums padėjo gynyboje… Turime nusistatyti savo kriterijus, kad taptume geresne komanda. Šiuo metu geriausia buvo siekti geresnio naujokų biržos šaukimo. Galime žaisti taip gerai, kaip tik galime, tačiau vis tiek būsime kovoje dėl gero šaukimo“, – teigė komandos savininkas Markas Cubanas.

„Mavericks“ turi 23 pergales ir 35 pralaimėjimus bei Vakarų konferencijoje užima 11-ąją vietą. Tuo metu aštuntoje vietoje žengianti Denverio „Nuggets“ turi 3 pergalėmis daugiau.

„Akivaizdu, jog nežaidėme taip gerai, kad pretenduotume patekti į atkrintamąsias varžybas. Tačiau mes žaidžiame vis geriau. Kelios nesėkmės ir mes staiga atsidurtume tarp 5 komandų, pretenduojančių į aukščiausius naujokų biržos šaukimus. Tai skaudu, tačiau aš esu realistas. Jeigu toks nebūčiau, tuomet mes būtume išsaugoję Williamsą ir Bogutą. Žaistume su vyresne sudėtimi, tačiau dabar žaisime daugiau su jaunimu, kuris galės kaupti patirtį“, – teigė Cubanas.



Komentarai:

Anonimas
perskaiciau Cubano interviu angliskai - bnews net nemokat suprast teksto ir tinkamai ji isverst. Cubanas tikrai nesake, kad Mavsai dabar nekovos del PO. darkart pasiskaitykit.
2017-02-27
-1
Atsakyti
Anonimas
koks lochas rase straipsni? iki 8 vietos vos 3 pergales likus dar virs 20 varzybu, ir jau aisku, kad nepateks? :D Mavsai atsikrate veteranu, nes is ju nebuvo lauktos naudos, o ne del to, kad aukstesni saukima birzoj gautu.
2017-02-27
-10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.