Jasonas Grangeris papasakojo, kaip Turkijoje susidūrė su rasizmu

2017-02-27 10:42
Nuotr.: Sputnik - Scanpix
Nuotr. Sputnik - Scanpix

Antrąjį sezoną Turkijoje rungtyniaujantis 27-erių metų 188 cm ūgio atakų organizatorius Jasonas Grangeris kartu su komandos draugu Brandonu Paulu susidūrė su rasizmu šioje šalyje.

Tai atskleidė urugvajietis Grangeris, kuris savo socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalino žinute, kaip jie su Paulu nebuvo įleisti į vieną iš Turkijos restoranų.

„Negaliu patikėti, kad rasizmas vis dar egzistuoja! Su draugais norėjome nueiti pavakarieniauti į „Fenix“ restoraną ir tiesiog gerai praleisti laiką, tačiau jie mūsų neįsileido dėl mūsų odos spalvos. Labai liūdna, kad šiais laikais tai vis dar vyksta. Jie mums sakė, kad restorane nėra laisvų vietų, tačiau kiti žmonės įėjo be jokių problemų. Mano gyvenime tai pirmasis toks atvejis“, – rašė Grangeris.

Brandon Paul

Brandon  Paul
Komanda: Stambulo Anadolu Efes
Pozicija: SG, PG
Amžius: 25
Ūgis: 193 cm
Svoris: 91 kg
Gimimo vieta: JAV

Vėliau jis išplatino dar vieną žinutę: „Myliu šį miestą ir šią šalį. Nesakau, kad tai yra rasistinė šalis, tačiau tai, su kuo susidūrėme praėjusį vakarą, buvo negražu.“

Vėliau „Anadolu Efes“ išplatino pranešimą, kad po pokalbio su restorano darbuotojais ši situacija buvo išspręsta.



Komentarai:

Anonimas
baltaodziai yra didziausi rasistai tik jie to niekad nepripazista. Tu garantuoju su nei vienu juodaodziu niekad nesi kalbejes bet jau speji daryti isvada kas kalti ir kas rasistai. Tarp kitko lietuva viena labiausiai rasistiniu valstybiu europoje, kiek ziurejau juodaodziu cia kaip ir nera daug, net ir procentaliai maziau nei toje turkijoje, tai kame prikolas??
2017-02-27
-9
Atsakyti
Audrius
O juk vietu tikrai galejo nebut.Kiti zmones ieit ir galejo galbut del to kad buvo rezervave staliukus,bet jug juodi visada nuskriausti nors is tiesu didziausi rasistai yra juodaodziai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-27
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.