Mindaugas Žukauskas neigia gandus dėl „Šiaulių“ licencijos pardavimo: „Žiniasklaida paleido antį“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2017-03-01 15:33
Nuotr.: G.Šiuparys
Nuotr. G.Šiuparys

Antradienį Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė „Šiaulių“ komandos sirgalius priblokšti turėjusi žinia – esą komandos licencija siūloma Mezon-NKL pirmenybių autsaideriui, Jonavos sporto klubui. Tokios naujienos nustebino ne tik sirgalius, bet ir patį „Šiaulių“ komandos vadovą Mindaugą Žukauską.

„Su manimi nieko apie tai kalbėta nebuvo, aš su niekuo apie tai nevedžiau jokių derybų. Čia tokia antis iš žiniasklaidos išėjo. Buvo minimas Adomas Klimavičius, gal jis kažkada yra bandęs tartis su Jonavos komanda. O aš vakar apie derybas išgirdau pirmą kartą ir tai bergždžiai nuskambėjo. Man tai buvo didelis netikėtumas. Čia kaip sąmokslo teorija prieš mus – mes pasistiprinome žaidėjais ir iškart pasirodo informacija, kad „Šiaulių“ nebeliks“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Žukauskas.

Žukauskas pripažino, kad buvo girdėjęs tokių kalbų iš komandos dalininkų, tačiau pabrėžė, kad jos vyko tik pačiu blogiausiu periodu finansine prasme šį sezoną.

Šį sezoną pelnomi taškai

40%
69,2
Pelno taškų: 69,2
Taiklumas: 39,6%
Vieta lygoje: 9
Geriausias pasiekimas: 99
Blogiausias pasiekimas: 45
Daugiausia pelno: Asenso Ampim

„Gruodžio mėnesį, po visų įvykių klube, kai viskas buvo labai blogai, buvo tokia mintis iš komandos dalininkų. Bet vėliau situacija stabilizavosi ir tas variantas buvo atmestas bei daugiau ta tema eskaluojama nebuvo“, – tikino klubo prezidentas.

Sezono pradžioje iš „Šiaulių“ pasitraukė ilgametis klubo direktorius Adomas Klimavičius. Iš karto po to paaiškėjo, kad klubas turi rimtų finansinių problemų, o jo gelbėti ėmėsi Klimavičių pakeitęs Žukauskas.

Kalbėdamas apie šį sezoną klubą kamuojamas finansines problemas, Žukauskas pabrėžė, kad skolos ir toliau velkasi, tačiau neabejojo, kad ekipa ne tik išgyvens šį sezoną, bet po vasaros ir vėl startuos kitą sezoną.

Nuotr. Fotodiena.lt

„Skolų ir toliau yra, žaidėjams atlyginimai vėluoja apie du mėnesius. Laukiame savivaldybės pinigų, artimiausiu metu jie turėtų pasiekti klubo sąskaitą ir pradėsime atsiskaitinėti. Tikrai šį sezoną išgyvensime ir manau, kad išliksime ir kitą sezoną. Yra ruošiami planai, prisijungė keli nauji žmonės, kurie padeda ir stengiasi išlaikyti komandą. Jie nori, kad krepšinis nedingtų iš Šiaulių. Startuosime ir kitą sezoną, jeigu tik išliksime lygoje“, – teigė Žukauskas.

Pastaruoju metu „Šiaulių“ komandos sudėtyje įvyko pokyčių. Komandą savo noru paliko kapitonu buvęs Darius Gvezdauskas, kuris norėjo persikelti į komandą, kuri kovotų dėl atkrintamųjų varžybų. Jis susitarė su Prienų-Birštono „Vytautu“, o naujuoju „Šiaulių“ ekipos kapitonu buvo išrinktas Arvydas Čepulis.

Prie komandos prisijungė du krepšininkai – 29-erių metų 185 cm ūgio P.J.Hillas ir 29-erių metų 188 cm ūgio Žydrūnas Kelys. Žukauskas atskleidė, kad įsigyti šiuos krepšininkus padėjo naujas rėmėjas.

„Atsirado papildomas rėmėjas, kuris sutiko apmokėti šių žaidėjų išlaidas. Paėmėme žaidėjus, kurie yra labiau patyrę. Matome, kad mūsų jaunimui trūksta patirties. Naujasis amerikietis jau yra žaidęs Europoje. Taip pat ir Kelys, kuris jau anksčiau rungtyniavo LKL ir galės mums padėti“, – sakė Žukauskas.

Kelys pastaruoju metu žaidė žemesniame lygyje. Nuo sezono pradžios jis rungtyniavo „Biržų“ komandoje, žaidžiančioje Regionų krepšinio lygoje. Šioje lygoje šį sezoną žaidė ir pats Žukauskas, o jo ginama Kuršėnų komanda reguliariame sezone liko viena vieta aukščiau už Biržų ekipą. Ar iš tokio lygio ateinantis žaidėjas gali sustiprinti komandą?

„Turėjome tik 9 žaidėjus, tad net negalėjome rengti visaverčių treniruočių. Reikėjo imtis veiksmų. Su Keliu buvo kalbėta apie jo praeitį, apie viską, vyras nusprendė, kad dar nori kažko pasiekti krepšinyje ir bandys už to kabintis. Suteikėme šansą ir jis bandys įrodyti, kad yra geras krepšininkas bei gali žaisti aukštame lygyje“, – teigė komandos prezidentas. 

Nuotr. Fotodiena.lt

Nors „Šiaulių“ jaunieji krepšininkai dar nėra patyrę, tačiau jie minučių aikštėje šį sezoną gauna į valias. Vienas tokių – pirmąjį sezoną LKL žaidžiantis 24-erių metų 198 cm ūgio universalus gynėjas Donatas Sabeckis. Žukauskas labiausiai pasidžiaugė būtent šio krepšininko tobulėjimu.

Šį sezoną Sabeckis LKL vidutiniškai per 27 minutes pelno po 7,7 taško, atlieka po 5,3 rezultatyvaus perdavimo, atkovoja po 3,2 kamuolio, perima po 1,5 kamuolio ir renka po 8,8 naudingumo balo.

„Jaunimui pasitaikė puiki proga parodyti tai, ką jie moka. Žaidėjai gavo daug minučių. Kai kurie stipriai patobulėjo, kai kurie nuvilia. Kitam sezonui garantuotą sutartį turime tik su Sabeckiu, o su kitais krepšininkais abipusiu susitarimu bus apsvarstoma ateitis po sezono. Sabeckis įrodė, kad yra geras žaidėjas ir yra vertas žaisti aukštesniame lygyje. Galima sakyti, kad NKL žaidėjas tapo stipriu LKL krepšininku. Jis stipraus charakterio, tai vaikinas, kuris gali kautis su bet kuriuo varžovu. Su juo siejame savo ateitį“, – teigė komandos prezidentas.

Visgi, kad ta ateitis būtų šviesi, komandai reikia pakilti iš turnyrinės lentelės dugno. „Šiauliai“ (3-21) nuo devintoje vietoje žengiančios Kėdainių „Nevėžio“ (5-19) ekipos atsilieka tik dviem pergalėmis. Paskutinę vietą LKL užėmusi ekipa iškris iš pirmenybių, todėl Žukauskas akcentavo šeštadienį vyksiančio mačo svarbą tarp šių dviejų komandų.

„Artimiausias mūsų varžovas turnyrinėje lentelėje, tad važiuosime tik laimėti, kad neatsirastų dar didesnis atotrūkis nuo mūsų pageidaujamos vietos. Tikslą turime išlikti lygoje, tad norime dar bent laipteliu aukščiau pakilti, o vėliau gal patekti ir į atkrintamąsias varžybas“, – pokalbį užbaigė „Šiaulių“ vadovas.



Komentarai:

Anonimas
Jo pagal tave jonava sumokes uz ta licenzija 100k ir man idomu kaip tok kaimas surinks dar ta 350 k biudzeta algom minimalu zodziu siauliai dabar yra jau galima sakyt izgelbeje si sezona yiktai neisnyk o kita nebent los nkl blogiausiu atveju kas yra maza tikimybe.
2017-03-01
+1
Atsakyti
Šiauliai>Klaidomis
Nu laukiu nesulaukiu,kada likviduos ta komjaunimo tiesa.Subingalvi tu iš gariunu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-01
-3
Atsakyti
zukauskas
Matai sako su juo apie niekas nebuvo kalbeta o galbut jo ir niekas neinformavo nemanau kad galetu but gandai jonavos klubo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-01
-4
Atsakyti
siauliai
Su lauks sezono pabaigos ir bus viskas aisku su siauliu ateitim

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-01
Atsakyti
visai nusivaziavo siauliai paskutiniu metu..geda miesto verslininkams ir paciam miestui kad buvus gera komanda tiesiog byra.kai vietoj varganai atrodziusio gvezdausko "pasirasineja" sutarti su keliu (rkl vidutinioku zaidejas) manau visiems daugmaz aiski klubo padetis.kur cia tie siauliu krepsinio mokyklos talentai?cepulis turbut? :d
2017-03-01
+3
Atsakyti
To Anonimas
Jei šiauliai iškris, jie neteks licenzijos, o licenzija pereis pačiai LKL, o iš LKL galima ją įsigyti už 100 tūkst. Eur, būtent tą gali padaryti Jonava, kurie mano turimomis žiniomis rimtai domisi šią galimybe, juolab jau ilgai kalbama mieste apie LKL komanda, o dabar atsidarius moderniai arenai, neliko kliūčių :)
2017-03-01
-1
Atsakyti
Senis usas petrauskus buvo isigibes,ir jokiu kitu varijantu neturejo nes kur ejo ten rode duris.nereikia noret kad 4 metus niokota komanda vien pasikeitus valdziai per menesi bus uzpilta piningais.norinciu paremti tikrai atsiras tik reikia stabilizuoti situacija,nes sitokios naujienos ispirsto nesilauzia ir niekas dar nezino koks sudas verda uz mindes nugaros

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-01
+3
Atsakyti
Jonas
Isvis lkl galetu daugiau komandu priimti tarkim 16 kaip eurolygoje po du turus ir viskas. koks skirtumas kad jie ten silpni bet tarpusavi nuo 8 vietos kapotusi kaip turi but juolab kad ir arenas turi neblogas kad ir palanga.jonava ir ttt

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-01
+5
Atsakyti
djgaffer
Neiškris net ir likę paskutiniai,nes NKL'o pirmaujančios komandos nelabai ten gerų arenų turi.Per vasarą gal susiras Šiauliai padorių rėmėjų ir pagaliau pradės kilti iš dugno.
2017-03-01
+2
Atsakyti
oooooo
sedi kvailiu armija, gelbekit gelbekit, duokit pinigu))), kam? uz ka? kam tuos zaidejus pirkt, vistiek paskutiniai&

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-01
-8
Atsakyti
Likviduoti erodus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-01
+16
Atsakyti
xxx
ka gai parduot, kai po sezono gali iskristi ,,,
2017-03-01
+2
Atsakyti
Anonimas
Bet palaukit kaip gali iskrist siauliai jeigu neiviena komanda neturi arenos tik jonava bet jonava iskris i rkl ir jiem siauliai neparduos licezijos ir dar paliukenas pries kokiu 2 gerua menesius sake per interviu kad siauliai nekris is lkl
2017-03-01
-2
Atsakyti
i siauliu agonija liudna ziureti - jei tokie kaip kelys ar lekunas ten gauna darbo, zinai kad situacija tragiska
2017-03-01
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 14

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.