Kovo 13-osios NBA pulsas: metų naujokas iš Filadelfijos bei Carmelo Anthony pasiekimas

2017-03-13 09:35

Pirmoji „Nets“ pergalė namuose šiais metais, Carmelo Anthony pasiekimas, tragiškai pirmąją susitikimo dalį sužaidę „Bulls“, fantastiškai pastaruoju metu rungtyniaujantis Dario Šaričius – apie tai ir dar daugiau – kovo 13-osios NBA pulse.

Kovo 13-osios NBA pulsas

TRAGIŠKAI. Čikagos „Bulls“ dvikovą su Bostono „Celtics“ pradėjo tragiškai atakuodami krepšį. Fredo Hoibergo auklėtiniai prametė pirmus 12 metimų bei pataikė tik kartą iš pirmų 19 bandymų. Per pirmąjį ketvirtį ekipa pelnė 9 taškus, per antrąjį – 17. 26 taškai per pirmąją susitikimo dalį yra penktas blogiausias rezultatas „Bulls“ klubo istorijoje.

PIRMOJI. Bruklino „Nets“ įveikė Mindaugo Kuzminsko atstovaujamą Niujorko „Knicks“ ir pasiekė pirmąją šių metų pergalę namuose. Paskutinį kartą namuose „Nets“ buvo laimėjusi gruodžio 26-ąją, vėliau sekė 16 pralaimėjimų serija.

TRITAŠKIAI. 14 iš 20. Būtent tiek tolimų metimų pataikė „Nets“ krepšininkai per pirmąją susitikimo dalį. Labiausiai prie to prisidėjo vidurio puolėjas Brookas Lopezas, kuris realizavo visus 5 tritaškius. Susitikimą „Nets“ baigė savo sąskaitoje turėdama 19 tolimų metimų iš 38 bandymų.

10 000. Carmelo Anthony tapo trečiuoju krepšininku NBA lygos istorijoje, kuriam pavyko pelnyti po 10 tūkst. taškų su dviem skirtingais klubais. Kiti du – Kareemas Abdul-Jabbaras ir Elvinas Hayesas. Anthony 13 970 taškų pelnė atstovaudamas „Nuggets“, o šiąnakt 10 tūkst. ribą perkopė žaisdamas „Knicks“. 

GALINGAS. Hassanas Whiteside'as atliko galingą dvigubą dublį, tačiau to pergalei nepakako. Vidurio puolėjas pelnė 26 taškus ir atkovojo 21 kamuolį. Tai penktas kartas šį sezoną, kuomet Whiteside'as tame pačiame mače perkopė 20 taškų ir atkovotų kamuolių ribą. Krepšininkas taip pat pakartojo geriausią karjeros rezultatą pagal atkovotus kamuolius puolime, kurių sugriebė 10.

LYDERIS. Jamesas Hardenas atliko 16-ąjį trigubą dublį šį sezoną ir atvedė ekipą į pergalę prieš titulą ginančius Klivlando „Cavaliers“ krepšininkus. Tai buvo jau 31-osios rungtynės šį sezoną, kuomet Hardenas į varžovų krepšį įmeta bent 30 taškų.

AISTRUOLIS. Susitikimo tarp „Rockets“ ir „Cavaliers“ metu į aikštę išbėgo sirgalius. Aistruolis neprisilietė nė prie vieno krepšininko, viduryje aikštės pamojavo marškinėliais, o vėliau buvo sulaikytas apsaugos ir išvestas iš aikštės.

JAUNIMAS. Fynikso „Suns“ antrą susitikimą iš eilės žaidžia su jauniausiu penketu klubo istorijoje. Vyriausias startinio penketuko krepšininkas buvo Ericas Bledsoe, kuriam 27-eri, jauniausias – Marquese'as Chrissas, jam tik 19. Startinio penketo vidurkis – tik 22 metai ir 64 dienos.

KLAIDA. D'Angelo Russello klaida, kuri neabejotinai patrauks Shaqo dėmesį jo rengiamoje kassavaitinėje „Shaqtin' A Fool“ laidoje.

METŲ NAJOKAS. Traumą patyrus Joeliui Embiidui, ryškiausiomis spalvomis pradėjo žibėti kroatas Dario Šaričius. Prieš šios nakties rungtynes per 14 mačų be Embiido Šaričius vidutiniškai pelnė po 19,1 taško ir atkovojo 8,1 kamuolio. Šiąnakt kroatas pasiekė karjeros rezultatyvumo rekordą pelnydamas 29 taškus.

Šaričius jau 11-oje susitikimų iš eilės pelnė bent 19 taškų. „Jis – metų naujokas“, – apie Šaričių po mačo sakė Embiidas.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai:

Pirmadienis, Kovo 13 d.
Los Angeles Lakers Philadelphia 76ers 116-118 stat »
Houston Rockets Cleveland Cavaliers 117-112 stat »
Phoenix Suns Portland Trail Blazers 101-110 stat »
Indiana Pacers Miami Heat 102-98 stat »
Brooklyn Nets New York Knicks 120-112 stat »
Sekmadienis, Kovo 12 d.
Boston Celtics Chicago Bulls 100-80 stat »


Dienos rekordai:

Naudingumas
Jamesas Hardenas (36)
Taškai

Damianas Lillardas (39)

Atkovoti 
kamuoliai

Hassanas Whiteside'as (21)

Rezultatyvūs 
perdavimai
 
Jamesas Hardenas (11)
Perimti 
kamuoliai

Larry Nance'as (4)

Blokai

Kristapas Porzingis (5)

Tritaškiai

Brookas Lopezas (6)

 

Gražiausių epizodų penketukas:

Dienos akimirka:

Galingas Whiteside'o dėjimas
Galingas Whiteside'o dėjimas
Nuotr. AP - Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis:

Charlotte Hornets Chicago Bulls 01:00
Toronto Raptors Dallas Mavericks 01:30
Memphis Grizzlies Milwaukee Bucks 02:00
San Antonio Spurs Atlanta Hawks 02:00
Minnesota Timberwolves Washington Wizards 02:00
Utah Jazz Los Angeles Clippers 03:00
Sacramento Kings Orlando Magic 04:30
Denver Nuggets Los Angeles Lakers 04:30


Komentarai:

Carmelo
Carmelo suleido 13k punktu su Denveriu ir 10k su New York. O kiek taškų turi atkrintamosiose? Jačiu Valančius daugiau įmetęs
2017-03-14
+2
Atsakyti
Nu jo
Embiido trauma jam leis buti metu naujoju greiciausiai, senai jau is Europos bebuvo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-13
Atsakyti
Rondo
zveris buvo jaunimo krepsiny panasu neprazuvo ir vyru krepsiny :) gali tapti vienu geriausiu nba zaidusiu europieciu
2017-03-13
+1
Atsakyti
kunigas
Shariciui pagarba,va taip jaunas zaidejas adaptuojasi komandoje,pagavo ritma ir varo i prieki,o ne taip kad vienas suzaide gerai,desimt varzybu poto sausas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-13
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.