Tarp geriausių prestižinės talentų stovyklos krepšininkų – ir lietuvis

2017-03-15 12:35
Nuotr.: musukrepsinis.lt
Nuotr. musukrepsinis.lt

Praėjusį savaitgalį Barselonoje vyko viena geriausių krepšinio stovyklų Europoje – „Jordan Brand Classic“, kurioje dalyvavo 40 geriausių krepšininkų (2001 m.) iš visos Europos. Šiemet į stovyklą buvo pakviesti ir trys lietuviai – Marekas Blaževičius (Vilniaus KM/Sostinės KM), Modestas Kancleris (A.Sabonio KM) ir Erikas Jermolajevas (Š.Marčiulionio KA).

Šių metų stovykloje dalyvavo krepšininkai iš 19 šalių. Daugiausiai, po 4 – Serbijos ir Prancūzijos. Lietuva, Ispanija ir Turkija turėjo po 3 atstovus.

„Labai džiaugiamės, kad turėjome progą sudalyvauti šioje stovykloje. Pamatėme, kad turime didelį potencialą tobulėti visapusiškai ir ypač – fizinio rengimo srityje. Antras dalykas, kur turime didelius rezervus – į TOP10 išrinkti žaidėjai labai stiprūs individualia technika, labai gerai žaidžia kontakte, labai gerai ginasi ir presinguoja net neišsimetus kamuolio iš už galinės linijos.

Erikas Jermolajevas

Erikas  Jermolajevas
Erikas  Jermolajevas
MIN: 15.59
PTS: 4.57 (46.25%)
REB: 5
AS: 0.64
ST: 0.93
BS: 0.21
TO: 1.64
GM: 14

Visur vyrauja fizinė kova ir nuolatinis žaidėjo su kamuoliu spaudimas, todėl natūralu, kad tik gerai paruoštas kūnas ir gera kamuolio valdymo technika padės išlikti aukščiausio lygio krepšinyje“, – sakė LKF jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila.

Į 20-ies geriausių stovyklos krepšininkų gretas pateko ir lietuvis Marekas Blaževičius. Jis kartu su kitais krepšininkais dalyvavo žvaigždžių rungtynėse, kurios vyko pagrindinėje Barselonos arenoje. Šias rungtynes taip pat stebėjo ir šios ekipos krepšininkai – Justinas Doelmannas, Stefanas Peno, Diagne Moussa. Stovykloje ir šiose žvaigždžių rungtynėse dalyvavo ir dukart NBA čempionas Ray Allenas, kuris rinko 10 krepšininkų, kurie balandžio mėnesį vyks į pasaulinę stovyklą Brukline.

„Marekui Blaževičiui nepavyko prasibrauti į TOP10 geriausių gretas, nors jis tikrai solidžiai atrodė ir ne tik negadino vaizdo, bet ir padėjo savo komandai laimėti. Turiu pasakyti, kad Marekas labai gerai gynėsi ir per daug žaidė komandinį žaidimą, kas ir galėjo tapti priežastimi, kodėl jis nepateko tarp geriausių. Buvo ne vienas krepšininkas, kuris pasiėmęs kamuolį paprastai persivarydavo per visą aikštelę ir pats pabaigdavo atakas. Jie nelabai mėgsta dalintis kamuoliu“, – pasakojo Radvila.

Šios stovyklos organizatoriai didelį dėmesį skirė krepšininkų biučiai ir pasirūpino bei apmokėjo kelionės, gyvenimo, maitinimo išlaidas. Žaidėjai gavo po kelis komplektus aprangų, sportinės avalynės. Sportininkai taip pat spėjo aplankyti žymiausius Barselonos sporto ir kultūros objektus.

Praėjusiais metais šioje stovykloje dalyvavo 4 lietuviai, o Domantas Vilys pateko tarp 10-ies geriausių Europos krepšininkų, kurie vyko į Brukliną (JAV), į viso pasaulio talentingiausių žaidėjų stovyklą bei žvaigždžių rungtynes.

Prestižinėje stovykloje taip pat yra dalyvavę Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Vytenis Čižauskas, Edgaras Ulanovas, Evaldas Aniulis, Tadas Sedekerskis, Rokas Gadiliauskas, Gytis Masiulis, Arnoldas Kulboka, Tomas Lekūnas, Ignas Ramašauskas, Paulius Semaška, Tauras Jogėla, Domantas Pavlovskis, Dominykas Zupkauskas.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.