Mačerniui Urlepo treniruotėse padeda įgyta disciplina kariuomenėje

2017-03-16 13:39
Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

34 metų puolėjas Osvaldas Mačernis jau trečiąjį sezoną rungtyniauja Alytaus „Dzūkijos“ klube. Pats krepšininkas džiaugiasi galimybe žaisti aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje bei yra visiškai patenkintas tiek klubo strategu, tiek ir pačia organizacija.

„Čia yra geras treneris, geros sąlygos sportuoti“, – teigia Mačernis.

Reiklumu ir griežtumu Lietuvos krepšinio lygoje pagarsėjusio stratego Andrejaus Urlepo kariaunoje esantis krepšininkas pripažįsta, kad tenka dirbti su itin daug reikalaujančiu treneriu. „Jis yra reiklus ir griežtas, bet nėra baisus“, – ramina krepšininkas.

Šį sezoną metami dvitaškiai

45%
19,5
Pataiko: 19,5
Taiklumas: 44,7%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 31
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Anatoliy Kashirov

Nors žaisti pas griežtesnį ir reiklesnį trenerį Mačerniui nėra tekę, tačiau kaip jis tvirtina: „Iš tikrųjų viskas labai paprasta ir lengva – reikia padaryti tai ką pasako ir viskas. Ir nedaryti to, ko neliepia. Ir tada pasidaro nesunku žaisti.“

Žaidėjas atskleidė, kad prieš daug metų tapo Lietuvos kariu savanoriu, taip atiduodamas duoklę Tėvynei ir įgydamas disciplinos. Krepšininkas taip pat sėkmingai atstovavo Lietuvos kariškių rinktinei, su kuria 2005 metais Pasaulio kariškių krepšinio čempionate pasipuošė sidabro medaliu, o 2014 metais tapo ir pasaulio čempionu.

„Prieš daug metų mokiausi ir tuo pačiu metu buvau tapęs savanoriu kariškiu. Daug kas turbūt bijo, nes ten nebus kompiuterio, turbūt žmonės prie to pripratę. O ten nebaisu, ten vyriška. Duoda disciplinos“, – šypsodamasis pasakojo Mačernis.

Krepšiniui ir sportui atsidavęs puolėjas net ir laisvalaikiu nepraleidžia progos gerinti savo fizinę formą. Be krepšinio Mačernio gyvenime didelę dalį užima šeima, su kuria laisvalaikį leisti renkasi aktyviai. „Su šeima pasivaikščiojam, pasportuojam, paplaukiojam“, – savo laisvalaikį apibūdiną Mačernis.

Interviu Mačernis taip pat pasakojo apie karjeros pabaigą, muziką bei mėgstamiausius krepšininkus.



Komentarai:

sunku patiket kad macernis dar lkl losia
2017-03-17
-8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.