Sireika: „Jeigu bijosi žaisti prieš žvaigždes, tai pats tokia niekada netapsi“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2017-03-19 20:20
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Vienas mažiausiai LKL pirmenybėse patyrusių Utenos „Juventus“ krepšininkų Dovis Bičkauskis prieš rungtynes su lygos lyderiu Kauno „Žalgiriu“ išgirdo motyvuojančią Antano Sireikos kalbą.

Į ją 23-ejų metų 191 cm ūgio atakų organizatorius sureagavo puikiai – pateisino trenerio pasitikėjimą ir per 23 minutes pelnė 13 taškų (4/7 dvit., 5/5 baudos), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 6 kamuolius bei surinko 20 naudingumo balų.

„Puikiai vertinu Dovio žaidimą, su juo daugiau ruošėmės psichologiškai. Sakiau jam, kad jeigu bijosi padaryti prieš žvaigždes, tai pats niekada nebūsi žvaigžde. Sakiau, kad jis turi puikų šansą. Man smagu, kad jis tai išgirdo“, – džiaugėsi Sireika.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
12
Naudingumas
18
Tritaškiai
100%
3/3
Baudų metimai
100%
1/1

Treneris turėjo kuo pasidžiaugti – nors ir pralaimėjo 71:73, tačiau pilnutėlė „Juventus“ arena vis tiek dėkojo savo miesto krepšininkams.

„Visų pirma labai džiaugiuosi dėl Utenos žmonių. Buvo akcijų, kad reikia palaikymo ir žmonės sureagavo. Man tai džiugu, būčiau labai nusivylęs, jeigu būtume blogai žaidę. Žmonės dėkojo, bet man norisi laimėti“, – apie rungtynes kalbėjo strategas.

„Juventus“ gretose nuo pat rungtynių pradžios varžovų krepšį bombardavo Gytis Sirutavičius, kuris iš viso per 25 minutes pelnė 18 taškų (2/3 dvit., 4/5 trit., 2/3 baudos). Treneris pažymėjo, kad tokiais žaidėjais reikia pasitikėti.

„Mes kalbėjome, kad turbūt per Gyčiui bus per dideli žalgiriečiai. Startinę sudėtį prieš mačą rašėme pirmieji, nežinojome, ką išleis varžovai, tad manėme, kad galbūt reikės jį pakeisti. Bet jis yra snaiperis ir mes turime duoti psichologinį motyvą, jog mes pasitikime juo ir jis gali tai padaryti. Jis pateisino lūkesčius, o treneriui nieko nėra malonaus. Jis metė, o tai ir turėjo daryti“, – pasakojo treneris.

„Juventus“ krepšininkai perėmė net 14 kamuolių, kai tuo metu žalgiriečiai – tik du. Treneris pripažino, kad bandė pasinaudoti „Žalgirio“ ginklu – aktyviai žaisti ginantis.

„Mes žinojome, kad „Žalgiris“ žaidžia Eurolygos stiliumi, aktyviai atakuoja varžovus gynyboje. Yra paprastas dalykas – daryk taip, kaip varžovas, reikia naudotis jų ginklu. Mes dažnai taip nežaidžiame, bet džiaugiuosi, kad vyrai išgirdo ir stengėsi aktyviai gintis“, – komentavo Sireika.

Sireikos ir Šarūno Jasikevičiaus komentarai:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.