Marius Kiltinavičius po antausio NKL finale: „Žaidėme bijodami pralaimėti“

2017-04-08 19:24
Nuotr.: V.Mikaitis

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ Mezon-NKL pirmenybių finalo serijos starte gavo netikėtą antausį. Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ gretose šiame susitikime nebuvo Eriko Kubiliaus, Viktoro Chodosovskio ir Beno Bagdonavičiaus – trijų startinio penketo žaidėjų. Vis tik panašu, kad čempionus tai užmigdė.

Klaipėdiečiai rungtyniavo praktiškai šešiese, kadangi Jonas Dumašius aikštelėje praleido viso labo 7 minutes, taigi svečiai taikė zoninę gynybą.

„Mus tai išmušė iš vėžių. Ruošėmės prieš vieną komandą, o atvyko kita. Mes tik vakar vakare girdėjome gandus, kad kelių žaidėjų nebus. Bet tai nebuvo pagrindinė problema, mes įmetėme 80 taškų“, – po susitikimo kalbėjo marijampoliečių vairininkas Marius Kiltinavičius.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
30
Naudingumas
32
Dvitaškiai
45%
5/11
Perimti kamuoliai
5

„Sūduvą-Mantingą“ pirmoje finalo akistatoje žudė du „Nafta-Uni-Akvaservis“ komandos žaidėjai – Deividas Anužis ir Mindaugas Stašys. Pirmasis pelnė 30 taškų (5/11 dvit., 4/6 trit., 8/11 baud. met.), o Stašys pridėjo 27 (4/9 dvit., 4/8 trit., 7/7 baud. met.).

Kiltinavičius pripažino, kad jo komandą sudraskė būtent šie du varžovai.

„Blogiausia tai, kad žaidėme bijodami pralaimėti, o svečiai žaidė norėdami laimėti. Tai yra dvi skirtingos proto būsenos. Rungtynėse buvome 37 minutes. Kai tik mesdavo sunkesnį metimą, tai iškart sugrąžindavo mūsų baimę. Buvo atkarpa, kai mums sekėsi, o jiems ne, tada mes gerai reagavome, bet mus nužudė du žaidėjai – Anužis ir Stašys. Jie sumetė tiek tolimus metimus, tiek iš prasiveržimo. Mes į tai neteisingai reagavome. Tai buvo blogiausiai“, – pasakojo Kiltinavičius.

Klaipėdos klubo žaidėjai šiame susitikime atidavė itin daug jėgų. Stašys šįkart rungtyniavo be keitimo Džiugas Slavinskas žaidė 36 minutes, o Anužis – 35. Vis tik Kiltinavičiaus teigimu, negausios pajėgos atrišo rankas varžovų lyderiams.

„Mes žaidėme bijodami pralaimėti, jie atvažiavo be kelių žaidėjų, bet be jokios įtampos. Buvo akivaizdu, kad du žaidėjai gaus laisvės ir tai buvo jų diena“, – kalbėjo treneris.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.