Giedrius Kurtinaitis: „Šakiečiai rungtyniavo fantastiškai, jie nusipelnė pergalės“

2017-04-14 21:12
Nuotr.: A.Čiža

Mažajame finale laimėję pirmąsias dvi dvikovas, Raseinių „Rasai“ patyrė pralaimėjimus kituose dviejuose mačuose, tad nugalėtojui išsiaiškinti prireiks lemiamų penktųjų rungtynių. Prastai atakavę raseiniškiai per pirmąją susitikimo dalį pelnė tik 28 taškus.

„Šiandien šiek tiek nukentėjo mūsų pataikymas pirmoje rungtynių pusėje, tai tikrai nebuvo toks, kokio tikėjomės. Stipriai pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, ypatingai pirmoje mačo dalyje. Tai buvo faktoriai, kurie sutrukdė mums įsibėgėti, – sakė „Rasų“ strategas Giedrius Kurtinaitis. – Antroje dvikovos dalyje sužaidėme geriau, tačiau šakiečiai rungtyniavo fantastiškai. Jie nusipelnė pergalės. Manau, kad spėsime atsigauti, reabilituotis ir būsime pasiruošę lemiamoms rungtynėms. Namie mes žaidžiame labai gerai. Manau, kad sezoną baigsime su medaliais.“

Jau trečiajame kėlinyje svečiai liko be pagrindinio vidurio puolėjo Šarūno Beniušio, kuris pasirodymą baigė dėl išnaudoto pražangų limito. Be pagrindinio aukštaūgio likę „Rasai“ žaidė mažu penketu, o dėl to stipriai pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių (32:44).

Rungtynių žaidėjas

Taškai
14
Naudingumas
21
Atkovoti kamuoliai
13
Metimai iš žaidimo
54%
7/13

„Labai sudėtinga žaisti, kuomet pagrindinis vidurio puolėjas prisirenka greitų pražangų. Bandėme žaisti mažesniu penketu, kartais buvo ir gerų epizodų, tačiau galiausiai mums pritrūko aukštaūgio“, – konstatavo treneris.

Svečius į priekį tempė Tomas Galeckas ir Šarūnas Vingelis. Šie krepšininkai kartu pelnė 42 iš 71 ekipos pelnyto taško.

„Šakiai atliko labai gerą darbą gynyboje. Išmušė iš vėžių kai kuriuos mūsų krepšininkus. Kartais būna juodų dienų, tačiau tikiu, kad lemiamu metu jie pasijungs. Šiandien trūko indėlio iš kai kurių žaidėjų“, – sakė Kurtinaitis.

Trečiajame ketvirtyje „Rasai“ sumažino atsilikimą nuo 16 taškų iki 4, bet vėl paleido varžovus į priekį. Lemiame ketvirtyje svečiams vėl pavyko sumažinti skirtumą iki vienaženklio, tačiau rungtynes perlaužti, stratego nuomone, pritrūko laiko.

„Buvome netekę agresijos trečiajame ketvirtyje, tačiau grįžome ketvirtajame, kuomet pademonstravome gerą gynybą. Tai leido mums sklandžiai išeiti į puolimą. Gal šiek tiek pritrūko laiko. Visgi tai yra dvi apylygės komandos ir yra logiška, kad žaisime penktąsias rungtynes“, – teigė Kurtinaitis.

Sėkmingai pradėję seriją raseiniškiai privalės žaisti penktąsias rungtynes. Kurtinaičio nuomone, tai galėjo lemti ir psichologinis nuovargis bei koncentracijos neišlaikymas.

„Galutiniame sezono etape susideda ir fizinis, ir psichologinis nuovargis. Serijoje pirmavome 2-0 ir neišlaikėme koncentracijos iki galo. Ką padarysi, pasistengsime laimėti medalius sunkesniu keliu“, – užbaigė „Rasų“ vairininkas.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.