Po dramatiškos kovos – lygybė RKL finale

2017-04-15 20:12
Nuotr.: A.Pelakausko

Šeštadienį buvo žaidžiamos antrosios „Natural Pharmaceuticals-RKL“ A diviziono finalo rungtynės. Jose Kauno r. „Omega“ savo namų aikštėje atsirevanšavo už patirtą pralaimėjimą pirmame mače ir išlygino serijos santykį 1-1.

Kauniečiai triumfavo 63:57 (16:19, 16:12, 17:15, 14:11).

Šis susitikimas nė iš tolo nepriminė pirmojo, kuomet Tauragės ekipa namuose sudorojo varžovus 21 taško skirtumu. Šįkart varžovės buvo įsikibusios į viena kitos atlapus visas 40 minučių, o nugalėtojas sprendėsi tik pačioje pabaigoje.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
9
Naudingumas
22
Atkovoti kamuoliai
17
Blokuoti metimai
3

Viso susitikimo metu komandų neskyrė daugiau nei 4 taškai. Antrojo ketvirčio pabaigoje nerimauti buvo priversti aikštės šeimininkai. Po nesėkmingo susidūrimo už kelio griebėsi puikiai rungtynes pradėjęs Gytis Brazauskas. Aikštę palikusiam „Omegos“ lyderiui pagalbą suteikė rungtynių medikė ir po ilgosios pertraukos jis galėjo grįžti į aikštę.

Aukščiausią tašką intriga pasiekė iki mačo pabaigos likus 3 minutėms. Šeimininkams atsiliekant 53:55, tolimą metimą pataikė Giedrius Marčiukaitis, netrukus dar 2 taškus pridėjo Robertas Bitinas ir Tauragės klubas jau buvo priverstas vytis (58:55).

Visgi netrukus svečiai vėl priartėjo vos per vieną tašką. Tačiau ir šįkart šeimininkus išgelbėjo patyręs Bitinas. Taiklus jo dvitaškis likus 40 sekundžių leido „Omegai“ lengviau atsikvėpti ir pasiruošti lemiamam varžovų šturmui (60:57).

Kitoje atakoje tauragiškių tolimas metimas buvo netaiklus, tad jie griebėsi pražangų taktikos. Prie baudų metimo linijos šeimininkų rankos nedrebėjo, o tai leido užsitikrinti pergalę.

Kauno r. „Omegos“ komandoje rezultatyviausiai žaidė Gytis Brazauskas. Jo sąskaitoje – 17 taškų. Paulius Naraškevičius surinko 11 taškų, o Vitalijus Lukša pridėjo 9 taškus ir 17 atkovotų kamuolių.

Tauragės ekipoje išsiskyrė 16 taškų pelnęs Liudas Valantinas. Tautvydas Žioba įmetė 10.

Trečios serijos rungtynės bus žaidžiamos balandžio 20 dieną Tauragėje, ketvirtos – 22 dieną Ringauduose.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.