Povilas Butkevičius baigia karjerą dėl traumos, kuri kankina ir Liną Kleizą

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2017-04-20 18:13
Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Pipas
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Pipas

12 metų profesionaliai krepšinį žaidęs 29-erių metų 203 cm ūgio Povilas Butkevičius dėl traumų nusprendė baigti savo sportininko karjerą. Paskutine jo karjeros stotele tapo Mezon-NKL pirmenybių Šakių „Vyčio“ komanda, kurioje jis pradėjo šį sezoną, tačiau negalėjo jo pabaigti dėl traumų.

„Jau trejus metus jaučiau, kad karjerai – viso gero, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ atskleidė Butkevičius. –  Kai prasidėjo traumos, dar naiviai tikėjausi, kad galiu atsistatyti, bet po to supratau, kad jau viskas. Ir Prienų–Birštono „Vytautas“, ir „Vytis“ buvo tiesiog laikas dar bandant žaisti.

2014 metais žaidžiant Italijoje po dviejų operacijų man vėl atsinaujino kelio trauma. Jau tuomet aš negalėjau žaisti visa jėga, pašokus skaudėdavo, koja tindavo. Ta kelio problema yra ta pati, kaip ir Linui Kleizai – visai sudilo kremzlė. Nors buvo implantuotas meniskas, kurio irgi nebebuvo, bet jis iki galo visko nekompensavo.

Kita problema – trūkinėja dešinio peties sąnarinė lūpa. Buvo atlikta operacija, ji buvo susiūta, bet tuomet vėl viskas iš naujo – nutrūko kitoje vietoje. Paskutinį kartą petys išniro tiesiog miegant, sukausi ant šono ir išniro.

Dabar praktiškai negaliu žaisti jokio kontaktinio sporto, nebūtinai profesionalaus. Tikiuosi, kad situacija pagerės, bet ta ranka yra problematiška. Yra viena operacija, kuri padėtų, bet aš kol kas jai nesiryžtu. Ji yra sudėtingesnė, po jos užtruktų reabilitacija. Jeigu tai trukdys gyventi, tai gal kada nors teks ryžtis.“

Biržietis šiuo metu studijuoja, krepšinio agentūroje užima skauto pareigas, taip pat užsiima projektais, tarp kurių – ir „BasketNews.lt“ vasaros krepšinio stovykla, kurioje jis yra visos stovyklos vadovas.

Savo kelią krepšinyje Butkevičius pradėjo 2004 metais, kuomet apsivilko Kauno „Žalgiris-Sabonio mokykla“ marškinėlius. Šioje komandoje krepšininkas žaidė iki 2006 metų pabaigos, kuomet išvyko į Tartu „Rock“ ir tapo Estijos lygos čempionu.

2007-2008 metų sezone atletas debiutavo LKL pirmenybėse, kuomet apsivilko Kėdainių „Nevėžio“ marškinėlius. 2008-09 metų sezoną jis pradėjo Kauno „BC Kaunas Triobet“ gretose, tačiau vėliau persikėlė į Kauno „Žalgirį“ ir iškovojo LKL sidabro medalį. 2009-10 metų sezone jis ir vėl rungtyniavo „Žalgiryje“ bei tapo LKL čempionu.

Vėliau jis trejus metus žaidė LKL komandose – Prienų „Rūdupyje“ ir Kėdainių „Nevėžyje“, o 2011-2012 metų sezone mėnesiui buvo grįžęs į „Žalgirį“.

2014 metais atletas persikėlė į Italiją ir apsivilko antrosios lygos Monferato „Novipiu Casale“ marškinėlius, tačiau susidūrė su traumomis. Vėliau jis grįžo į Lietuvą ir karjerą baigė „Vytauto“ ir „Vyčio“ komandose.



Komentarai:

djgaffer
Tai Butkė kaip ir neoficialiai pasakė,kad ir Kleizai jau viskas su karjera.Bet kaip kitaip,kai iš kelio nieko nelieka.Sėkmės atrandant save kitose srityse.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-20
-2
Atsakyti
gaila,jaunas dar,paciam zydejime jegu palieka sporta..
2017-04-20
+2
Atsakyti
Yabasta
Blogos žinios, linkiu geriausio, Pofke.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-20
+1
Atsakyti
Gaila žmogaus, kad taip nesėkmingai susiklostė pastarieji sezonai ir teks anksti baigti karjerą, bet nieko nepakeisi, jeigu prastai su sveikata.
2017-04-20
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.