BLKL čempionai titulą gins finale

2017-04-24 11:55
Nuotr.: S.Čirba
Nuotr. S.Čirba

Praėjusį savaitgalį Britanijos lietuvių krepšinio lygoje (BLKL) buvo sužaisti septyni susitikimai, po kurių paaiškėjo abi A13 Steel taurės finalo dalyvės ir komandos, kurios Visbičiaus regiono finalų serijose išsiveržė į priekį.

LYDĖJO SĖKMĖ. Antrąją BLKL-A13 Steel taurės dėl kurios kovoja pajėgiausios lygos ekipos finalo dalyve tapo čempionės titulą ginanti „Top Team“ (3) ekipa, trečioje pusfinalio dvikovoje minimalia persvara rezultatu 56:55 įveikusi „Anykščių BC“ (2) atstovus ir laimėjusi seriją rezultatu 2-1.

Kaip ir dera tokio tipo rungtynėse beveik visą susitikimo laiką aikštėje vyko arši kova, o dvikovos nugalėtojas paaiškėjo tik prieš pat nuaidint finalinei sirenai.

Lemiamo kėlinuko viduryje „Top Team“ turėjo apčiuopiamą 7 taškų pranašumą (53:46), tačiau anykštėnai nepalūžo ir sugebėjo išlaikyti rungtynėse intrigą.

Likus žaisti 39 sek. po Edvino Vaupšo dvitaškio „Anykščiai“ priartėjo iki 2 taškų (53:55), o netrukus po varžovų klaidos anykštėnai dar turėjo progą persverti rezultatą savo naudai. Visgi Vaido Degučio tolimas metimas ir dar vienas Vaupšo dvitaškis skriejo pro šalį, tačiau kamuolys vėl liko aukštaičių rankose.

Likus žaisti 10 sek. „Anykščių“ lyderis Aušridas Petraitis išprovokavo varžovų pražangą ir stojo mesti dviejų baudos metimų. Deja, tikslą pasiekė tik antrasis, tad „Top Team“ ekipa išsaugojo minimalią persvarą (55:54).

Netrukus prie baudų metimų linijos stojo jau „Top Team“ atstovas Paulius Striukas, tačiau ir šis pataikė tik vieną metimą (56:54).

Pačioje pagrindinio laiko pabaigoje varžovų pražangą išprovokavo Vaupšas, kuris galėjo išplėšti pratęsimą. Pirmasis jo metimas pasiekė tikslą (55:56), tačiau antrasis buvo netaiklus. 

Tiesa, atšokusį kamuolį sugebėjo atkovoti Petraitis, tačiau jo metimas buvo blokuotas, o kamuolį sugriebęs varžovų aukštaūgis Darius Kalnutis užtikrino dramatišką „Top Team“ ekipos pergalę.

Viena vertus, taip pralaimėti pusfinalio seriją yra labai apmaudu, juolab, kai „Top Team“ ekipa „iš žaidimo“ atakavo vos 29% taiklumu (18/63 met.) ir vos du jos žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių. Tačiau kuomet į lemiamas rungtynes deleguoji vos šešis žaidėjus, kaltinti gali tik pats save.

Nugalėtojų ekipos vadovas Ramūnas Rukšėnas atrodė labai patenkintas: „Šios dienos rungtynės gal ir nebuvo labai įspūdingos žiūrovams, bet kova buvo įtempta, varžovai stiprūs, tad dvikova gerbėjams tikrai turėjo patikti. Mums pasisekė, kad anykštėnai dažnai nepataikė baudų, o mus – lydėjo sėkmė. Pagarba „Anykščiams“, bet pergale džiaugiamės mes!“

Tuo metu „Anykščių“ vadovas Dalius Sližys tik skėsčiojo rankomis: „Ką čia pasakysi, kuomet komandą paveda keturi žaidėjai, kurie net nesugebėjo ateiti į rungtynes ir kuriems nusispjauti į visą kolektyvą. Todėl ir rezultatas toks, kokį matome.“ 

„Šiandien „Top Team“ vyrai susirinko visi ir pasiekė pelnytą pergalę, tad telieka juos tik pasveikinti, o mums pritrūko tik vieno metimo.“

VISBIČIAUS GRUPĖJE. Kaip ir buvo galima tikėtis BLKL-Thames Windows finalo seriją pergale pradėjo stipriausia regiono ekipa „Kubus United“ (1), tiesa South Lincs „Dragons“ (3) atstovai buvo įveikti tik po gan atkaklios kovos.

Favoritai dar pirmajame kėlinuke pasiuntė varžovus į nokdauną (33:11), tačiau „drakonai“ greit atsigavo ir pakilo į tokį galingą šturmą, kuris leido trečiojo kėlinuko pabaigoje priartėti iki 3 taškų (65:68).

Visgi, prie sienos priremti „Kubus United“ krepšininkai sugebėjo atsitiesti bei lemiamame ketvirtyje pademonstravę sau būdingą puolimą (24) atstatė dviženklę persvarą ir nuaidėjus finalinei sirenai šventė įtikinamą pergalę rezultatu 92:82.

Per žingsnį nuo BLKL-Thames Windows grupės bronzos medalių atsidūrė Boston „Fighters“ (2) ekipa pirmosiose Mažojo finalo rungtynėse 90:74 palaužusi Wisbech „Wizards“ (4) atstovus.

Šios komandos dėl trečiosios vietos kovojo ir praėjusiame sezone ir tuomet „burtininkai“ šventė lengvą pergalę 2-0. Vis tik, panašu, jog šiemet iniciatyvą tvirtai savo rankose laiko Bostono krepšininkai.

MATO ŠVIESIĄ ATEITĮ. Įspūdinga akistata vyko penktadienio vakarą, kurioje susigrūmė dvi pavasarinėje London Timber taurėje kovojančios „Viesulo BC“ (2-1) ir „Tornado“ (1-2) komandos.

Absoliučiai didžiąją dvikovos dalį priekyje buvo „Tornado“ ekipa, kuri lemiamo kėlinuko pradžioje buvo atitrūkusi 10 taškų persvara (51:41).

Tačiau per anksti pergalę patikėję Dainiaus Balčiūno auklėtiniai išleido iniciatyvą iš savo rankų, o varžovų dovanomis pasinaudojusi „Viesulo“ komanda ne tik apkarpė turėtą deficitą, bet ir išplėšė pratęsimą (55:55).

Papildomų penkių minučių metu žaidimo ritmą jau diktavo „Viesulo“ krepšininkai, kurie greit pabėgo į priekį (60:55) ir išlaikę saugų atstumą iki pat dvikovos pabaigos šventė dramatišką pergalę rezultatu 69:62.

Apmaudžią nesėkmę patyrusios „Tornado“ komandos vadovas Dainius Balčiūnas buvo kupinas optimizmo: „Sunkios, klampios ir daug jėgų atimančios rungtynės, kaip tik tų jėgų ir susikaupimo pritrūko susitikimo pabaigoje. Vis tik, matau šviesią ateitį: nauji žaidėjai puikiai papildo senuosius, todėl manau su kiekvienomis rungtynėmis žaidimas gerės. Rankų turnyre dar nenuleidžiam, judam į sporto salę ruoštis kito savaitgalio dvikovai.“

SUDĖTINGA. Dar vieną pergalę ir vėl po permainingos kovos „Viesulo“ vyrai šventė sekmadienį rezultatu 69:60 palaužę „LT BC-2“ (0-2) ekipą.

Įpusėjus dvikovai jie vis dar turėjo solidžią 15 taškų persvarą (41:26), tačiau trečiajame kėlinuke viskas apsivertė aukštyn kojom. Žaidimo ritmą pagavę „LT BC-2“ krepšininkai per dešimt minučių į savo krepšį praleido vos 5 taškus, patys pelnė net 20 ir likus žaisti vienam ketvirčiui rezultatas tapo lygus – 46:46!

Apylygis rezultatas laikėsi didžiąją lemiamo kėlinuko dalį, o likus žaisti kiek mažiau nei dvi minutes „Viesulo“ ekipa turėjo kuklią 3 taškų persvarą (63:60). 

Tačiau tuomet, kai jau atrodė, jog salėje susirinkusių žiūrovų laukia didžiulė intriga favoritai uždarė visus kelius savojo krepšio link, patys pelnė 6 taškus ir nuaidėjus finalinei sirenai šventė sudėtingą pergalę rezultatu 69:60.

GARBINGAI. Trečiąją pergalę iš tiek pat galimų London Timber turnyre iškovojo Mažosios taurės lyderė „Sparta-2“ (3-0) komanda rezultatu 62:50 palaužusi „Laukinių vilkų“ (2-1) atstovus.

Dvikovą taikliu dvitaškiu pradėjo vilkai (2:0), tačiau tai buvo vienintelis kartas kuomet jie buvo pirmaujančiųjų vaidmenyje. Vos po kelių akimirkų „spartiečiai“ perėmė rungtynių vairą į savo rankas ir per likusį rungtynių laiką nė akimirkai neleido sudvejoti savo pranašumu.

Lemiamo ketvirčio pabaigoje „Spartos“ dubleriai buvo atitrūkę 18 taškų skirtumu (61:43), tad „Laukiniai vilkai“ gali pasiguosti nebent tuo, jog jiems pavyko kiek priartėti ir garbingai užbaigti rungtynes.

SUMINDĖ. Lengviausią savaitgalio pergalę šventė „Medelyno“ (3-0) ekipa Didžiojoje London Timber taurėje net 38 taškų skirtumu rezultatu 105:67 sumindžiusi „Credo“ (0-1) atstovus.

Šios dvikovos nugalėtojas paaiškėjo dar pirmoje susitikimo dalyje, kurią „Medelyno“ krepšininkai laimėjo net 28 taškų skirtumu (61:33). Nepaisant to, solidžios persvaros trečiajame ketvirtyje rungtynių favoritai tęsė savo šturmą ir jo pabaigoje dar labiau padidino turėtą pranašumą (85:47).

Šioje akistatoje „Medelynas“ greito puolimo metu pelnė kone 4 kartus daugiau taškų už varžovus (36-9) ir įspūdinga persvara laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (55-34), tad pagrindinės įspūdingos pergalės priežastys yra daugiau negu aiškios.

SAVAITĖS MVP. Šįkart geriausią rezultatą pademonstravo ir asmeninį trofėjų į apdovanojimų lentyną galės įsidėti „Tornado“ komandos naujokas Mantas Šutkus, dvikovoje su „Viesulo BC“ komanda pelnęs 26 taškus, atkovojęs 11 atšokusių kamuolių ir surinkęs 32 naudingumo balus.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.