Kovoje dėl LKL reguliariojo sezono MVP titulo – trys pagrindiniai kandidatai

2017-04-24 12:29
Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Iki Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) reguliariojo sezono pabaigos likus vienam turui kova verda ne tik dėl geresnių pozicijų turnyro lentelėje, bet ir dėl naudingiausio žaidėjo vardo.

Šioje kategorijoje kol kas pirmauja Vilniaus „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Artūras Gudaitis, kuris per sužaistus 28 reguliariojo sezono mačus surinko 448 naudingumo balus (vid. po 16 naudingumo balų).

Jam ant kulnų lipa Utenos „Juventus“ ekipos atakų organizatorius Jamaras Diggsas. Amerikietis yra absoliučiai daugiausiai naudingumo balų šį sezoną surinkęs LKL krepšininkas – 549. Tiesa, kadangi Diggsas sužaidė 35 mačus, vidutiniškai jis renka po 15,69 balo.

Labai nedaug nuo Diggso atsilieka jo veteranas Kšištofas Lavrinovičius, kuris per taip pat sužaistus 35 susitikimus surinko 548 naudingumo balus. Tai reiškia, kad Panevėžio „Lietkabelio“ klubo lyderis savo sąskaitą kaskart papildo 15,66 naudingumo balo.

Paskutiniame reguliariojo sezono ture Gudaitis ir „Lietuvos rytas“ rungtyniaus Pasvalyje, Diggsas ir „Juventus“ – Kaune, o Lavrinovičius ir „Lietkabelis“ – Kėdainiuose. Nors visus kozirius tapti naudingiausiu žaidėju savo rankose laiko Gudaitis, geros Diggso ar Lavrinovičiaus rungtynės viską gali apversti aukštyn kojom.

Nors naudingumo balų skaičiavimas palankesnis aukštaūgiams, „Juventus“ klubo amerikietis šį sezoną LKL pirmenybėse vienuolika kartų viršijo dvidešimties naudingumo balų ribą, o du sykius rinko virš trisdešimties.

Naudingiausių žaidėjų dešimtuke yra ir dar du Utenos klubo atstovai – Vaidas Čepukaitis (vid. 14,82 naud. bal., 7 vieta) bei Vytautas Šulskis (vid. 14,2 naud. bal., 9 vieta).



Komentarai:

..
gudaitis lygos mvp :DDDDDDDDDDDD kur nusirito lkl :D
2017-04-25
+4
Atsakyti
magical
Gudaitis per trumpiausia laika ir jo +- geriausias taip pat is triju.
2017-04-24
-4
Atsakyti
Cha
Gudaitis MVP??? Cha cha cha

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-24
-3
Atsakyti
Gal pagaliau judas bus laimingas kai eilini sezona sedi absoliuciame mesle i kuri pats ir ilindo ieskodamas laimes.
2017-04-24
-23
Atsakyti
M
Nesamonė kad gudaitis yra ale tarp 3 kandidatų. Sužaidė 7 rungtynėm mažiau nei kiti, o mvp vis tiek nori duoti. Sakyčiau diggsas verčiausias yra mvp. Jei būtų brolis tuomet ir nesupykčiau, bet tikrai ne gudaitis. Manau sužaistų rungtynių skaičius tikrai turi įtakoti. Čia ne nba kur 7 rungtynės praleistos dar nedaug ką ir reiškia, kai 82 žaidžia iš viso.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-24
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.