Rasa Knyzaitė: „Džiaugiuosi, kad finalo serijoje sugebėjome pasipriešinti“

2017-04-24 13:31
Nuotr.: Hoptrans-Sirenos
Nuotr. Hoptrans-Sirenos

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) sezono uždarymo šventės metu asmeniniai apdovanojimai buvo išdalinti geriausioms lygos krepšininkėms. Geriausia jaunąja krepšininke buvo pripažinta 18-metė Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ gynėja Rasa Knyzaitė.

Garliavos klubo marškinėlius Knyzaitė vilki jau nuo 2014 metų, o lyginant su praėjusiu sezonu, šiais metais jos asmeniniai rodikliai pagerėjo ženkliai, o dar labiau sutvirtėjo ir jos vieta „Hoptrans-Sirenų- penkete.

172 cm gynėja šį sezoną aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 25 minutes, pelnydavo 9,8 taško, atkovodavo 3,1 kamuolio, atlikdavo 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 8,4 naudingumo balo.

Šį sezoną metamos baudos

63%
15,5
Pataiko: 15,5
Taiklumas: 62,6%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 19
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Gabrielė Gutkauskaitė

LMKL.lt kalbinta Knyzaitė džiaugėsi, kad sulaukė tokio asmeninio įvertinimo, tačiau neslėpė, kad mielai jį iškeistų į LMKL auksą, kuriuo jau buvo pasipuošusi praėjusį sezoną.

– Atsiėmėte LMKL apdovanojimą kaip geriausia jaunoji krepšininkė. Ką jums reiškia toks įvertinimas?
– Visada malonu gauti asmeninį apdovanojimą, tačiau man visada malonesni komandiniai pasiekimai. Nedvejodama jį iškeisčiau į aukso medalį.

– Kaip įvertintumėte šį „Hoptrans-Sirenų“ sezoną?
– Visą reguliarųjį sezoną mus kamavo traumos, todėl antroji vieta, manau, yra geras pasiekimas. Truputį apmaudu, kad nepatekome į LKF taurės finalą.

– Ko labiausiai pritrūko, jog šiais metais teko tenkintis LMKL sidabru?
– Objektyviai vertinant, Marijampolės komandos sudėtis yra labiau subalansuota, stiprios priekinės linijos žaidėjos buvo jų pranašumas, kurį jos išnaudojo. Džiaugiuosi, kad sugebėjome finalo serijoje pasipriešinti ir iškovoti dvi pergales. Pritrūko visai nedaug, kelių taiklių metimų, trupučio sėkmės.

– Šį sezoną „Hoptrans-Sirenoms“ teko žaisti ir Europos taurės turnyre. Ką davė ši patirtis?
– Kiekviena proga pažaisti prieš aukštesnio lygio krepšininkes yra puiki patirtis, kai gali pasitikrinti, kokiame lygyje esi pati. Gaila, kad sužaidėme tik šešerias rungtynes, norėjosi tikrai daugiau.

– „Hoptrans-Sirenų“ komandoje žaidžiate jau tris sezonus, o apskritai LMKL – tai tau jau ketvirtas sezonas. Jau galite save pavadinti patyrusia krepšininke?
– Pagal tai, kad LMKL jau rungtyniauju keturis sezonus, galėčiau save vadinti patyrusia. Tikrai jaučiu, padidėjo pasitikėjimas savimi, jaučiu mažiau jaudulio, aikštelėje jaučiu varžovių pagarbą ir didesnį dėmesį.

– Kokie artimiausi vasaros planai?
– Mano vasara jau suplanuota. Laukia abitūros egzaminai, U-20 Europos čempionatas, moterų rinktinės stovykla bei universiada.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.