Paraiškas NBA biržai pateikę lietuviai neslepia: „Tai – reklaminis ėjimas“

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“
2017-04-26 14:50
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Net devyni lietuviai šį sezoną nusprendė pateikti paraiškas dalyvauti NBA naujokų biržoje, tačiau nors toks Lietuvos talentų desantas jau seniai matytas, tai dar toli gražu nereiškia, kad kitą sezoną už Atlanto bent vienu Lietuviu bus daugiau.

Arnoldas Kulboka (Bambergo „Brose“), Laurynas Birutis, Regimantas Miniotas, Kristupas Žemaitis (visi Prienų–Birštono „Vytautas“), Gytis Masiulis (Kauno „Žalgiris“), Laurynas Beliauskas (Klaipėdos „Neptūnas“), Martytas Echodas („Šiauliai“), Margiris Normantas (Vilniaus „Lietuvos rytas“) ir Martynas Sajus (Gdansko Starogardo „Polpharma“) – visi jie užpildė paraiškas dalyvauti šių metų naujokų biržoje, tačiau gali būti, kad jau birželį iš šios rikiuotės neliks nė vieno, norinčio išmėginti savo jėgas.

Geriau iš jų vertinamos tik Kulbokos ir Biručio galimybės. Tiesa, devyniolikmečiui Kulbokai aukštesnis šaukimas pirmajame rate numatomas ne šiais, bet kitais metais, o 21-erių Birutis šį sezoną „Darft Express“ prognozėse buvo šmėžtelėjęs paskutiniame antrojo rato šaukime.

Jeigu šių dviejų žaidėjų pavardės NBA prognozėse pasigirdo jau nebe pirmą kartą, tai dauguma krepšinio sirgalių šį rytą turėjo gūžtelti pečiais, pamatę, kad į NBA neva beldžiasi savo klubuose dar neatsiskleidę tokie vaikinai kaip Beliauskas, Žemaitis ar Normantas.

Vis dėlto, tam yra logiškas paaiškinimas. Su tinklalapiu „BasketNews.lt“ bendravę krepšininkai ir patys neslepia, kad toks ėjimas greičiau yra paremtas reklaminiais sumetimais.

Štai „Lietuvos ryto“ gretose tik šįmet debiutavęs Margiris Normantas mėtėsi tarp Mezon-NKL ir LKL pirmenybių, tačiau antroje sezono pusėję prie komandos vairo stojus Rimui Kurtinaičiui Normantas sulaukė didelio specialisto pasitikėjimo, o mačus su Panevėžio „Lietkabeliu“ ir Kauno „Žalgiriu“ netgi pradėjo startiniame penkete.

Po 3,3 taško vidutiniškai renkantis ir 1,4 rezultatyvaus perdavimo atliekantis Normantas Vilniaus ekipoje jaučiasi vis tvirčiau, tačiau sutinka, kad NBA naujokų biržos paraiške pateikta toli gražu ne dėl didelių ambicijų.

„Čia yra labiau komercinis reikalas ir tam tikras ryšių plėtimas. Tokiu būdu tave pastebi kažkas kitas, bet tikrai nėra taip, kad pretenduočiau į kažkokius šaukimus. Nežinau, iki kurios dienos yra atsiimamos tos paraiškos, bet manau, kad iki gegužės pabaigos didelio karjeros šuolio ko gero nebus“, – su tinklalapiu „BasketNews.lt“ bendravęs nusijuokė Normantas.

Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Paslaptimi dangstytis neketino ir „Neptūno“ talentas Beliauskas. 

Vis didesnį Dainiaus Adomaičio pasitikėjimą jaučiantis dvidešimtmetis klaipėdietis šį sezoną LKL pirmenybėse vidutiniškai renka po 4,8 taško, atkovoja po 1,5 kamuolio ir atlieka po 1,1 rezultatyvaus perdavimo. Nors gynėjas ir pateikė savo paraišką naujokų biržai, Beliauskas su „Neptūnu“ turi dar dvejus metus galiosiančią sutartį.

„Viso to tikslas yra tiesiog atkreipti dėmesį ir galbūt sudalyvauti kokioje talentų stovykloje, taip didinantis vertę. O dėl draftų nežinau, paraiška greičiausiai bus atsiimta. Sezono pradžia Klaipėdoje man buvo sunki, tačiau dabar jaučiuosi geriau, jaučiu trenerio pasitikėjimą“, – pasakojo Beliauskas.

Kiek kitoje situacijoje nei anksčiau minėti Normantas ir Beliauskas yra Kauno „Žalgirio“ dublerių komanda šį sezoną palikęs Kristupas Žemaitis.

Kaunietis dabar lieja prakaitą Prienuose, kur klausosi Virginijaus Šeškaus nurodymų ir stengiasi įsilieti į „Vytauto“ komandą. Tiesa, nepaisant to, kad garantuotos sutarties su jokia komanda kitam sezonui 21-erių gynėjas neturi, ambicijų dalyvauti NBA naujokų biržoje Žemaitis taip pat neturi.

„Bus matyti, kaip klostysis reikalai, bet niekam ne paslaptis, kad čia tėra reklaminis reikalas. Norisi, kad kiti klubai atkreiptų dėmesį, sužinotų, kad apskritai egzistuoju, o tai padėtų sulaukti daugiau pasiūlymų“, – pasakojo Žemaitis.

Paraiškas dalyvauti NBA naujokų biržoje atsiimti žaidėjai gali iki birželio 12. Labai realu, kad dauguma ar net visi devyni lietuviai taip ir padarys.



Komentarai:

VinetuNesuprantu kodel Seibutis vis dar miega...--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


jo turbut ir NKL naujoku birzij vargiai kas pasauktu, nebent kazlauskas treneris butu, jis megsta visokius seibucius su grigoniais ir kariniauskais :DD
2017-04-26
+5
Atsakyti
Vinetu
Nesuprantu kodel Seibutis vis dar miega...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-26
-13
Atsakyti
to marokak
Javtokas labiau pasiruoses , o Jankunas kazin...
2017-04-26
-2
Atsakyti
kakira
Porzingiui irgi nieks neprognozavo jokio saukimo,del reklamos nuejo i ta birza,nesitikejo kad pasauks,o cia pist pasauke top 5 pick,nenustebciau jei is situ Lietuviu padavusiu paraiska kokie 2-3 bus top 10 pickai sia NBA birza
2017-04-26
-3
Atsakyti
djgaffer
Tai ir taip buvo aišku,kad čia tik reklama ir noras atkreipti dėmesį.Birutis nebent gali bandyt.Kulbokai šiemet neapsimoka,nes kitąmet aukštesnį šaukimą gautų.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-26
Atsakyti
Naujoku birzoj amziaus limitas yra, nes koks logan laisvai butu paemes 1 saukima

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-26
+10
Atsakyti
marokak
MAN TAI KEISTA,KODEL TARKIM JANKUNAS NEBANDO DALYVAUTI NBA BIRZOJE,NA AISKU NERA JIS NBA LYGIO,BET GALETU PADUOTI TAI GAL JUO PASIDOMETU KOKIE GALINGI EUROPOS KLUBAI,NES GANA NEBLOGAS ZAIDEJAS VETERANAS LIKO 1-2 SEZONAI KARJEROJE,O PER VISA KARJERA ISVIS NIEKO NEPASIEKE EUROPOS KLUBINIAM KREPSINI...GEDINGA KARJERA
2017-04-26
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.