Ar niekada LKL ketvirtfinalyje nepralaimėjęs „Žalgiris“ sulauks pasipriešinimo iš dzūkų?

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2017-04-29 10:08
Nuotr.: Fotodiena.lt

Kauno „Žalgiris“ (33-3) ir Alytaus „Dzūkija“ (10-26) šį vakarą pradeda kovą Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino – LKL“) atkrintamosiose varžybose. Apžvelgiame šią porą ir įdomiausius jos akcentus.

SKAIČIUS. 46-0. Toks yra Kauno „Žalgirio“ visų laikų rezultatas Lietuvos krepšinio lygos ketvirtfinaliuose. Nuo pat lygos įkūrimo 1993 metais kauniečiai niekada nėra pralaimėję ketvirtfinalyje. „Žalgiris“ 20 kartų ketvirtfinalio serijas laimėjo rezultatais 2-0, kartą (2011-2012 m.) ketvirtfinalyje net nežaidė (iš karto pateko į pusfinalį), o dar du kartus šiose serijose triumfavo 3-0.

„Dzūkijos“ patirtis LKL atkrintamosiose yra kur kas kuklesnė. Pirmą ir vienintelį kartą atkrintamosiose dzūkai žaidė 2014-2015 m. sezone ir tada 1-3 nusileido Klaipėdos „Neptūnui“. Vienintelę pergalę tada alytiškiai iškovojo namie, laimėję 65:56, o iš tos komandos likęs vienintelis žmogus – vyriausiasis treneris Andrejus Urlepas.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
16
Naudingumas
17
Tritaškiai
67%
4/6
Rezultatyvūs perdavimai
2

PO RADARU. Julius Kazakauskas yra žemesnis už Leo Westermanną ar Edgarą Ulanovą, net nekalbant apie Paulių Jankūną, Brocką Motumą ar Augusto Lima. Bet 196 cm ūgio „Dzūkijos“ puolėjas reguliariajame sezone buvo nepralenkiamas lyderis pagal atkovojamus kamuolius, pranokęs ne tik visus žalgiriečius, bet ir absoliučiai visus lygos krepšininkus.

Pernai debiutavęs LKL (Panevėžio „Lietkabelyje“), šiemet jis dvigubai pagerino beveik visus savo statistinius rodiklius.

Klaipėdiečio žaidimo laikas išaugo nuo 15,2 iki 28 min., pelnomų taškų – nuo 4,4 iki 7,2, atkovojamų kamuolių – nuo 3,2 iki 8,1, rezultatyvių perdavimų nuo 0,7 iki 2,4, naudingumo balų – nuo 6,5 iki 14,9.

Savo uosle kamuoliams jis garsėjo dar žaisdamas NKL pirmenybėse, kur, gindamas Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaservis“ garbę, jis paskutinįjį sezoną (2014-2015 m.) per rungtynes vidutiniškai atkovodavo po 9,2 kamuolio. Tą sezoną jis tapo ir NKL čempionu.

Lietuviškasis Charlesas Barkley. Taip komandos draugai ir bičiuliai juokais vadina Kazakauską, o ketvirtfinalio serijoje jis galės savo sugebėjimus pademonstruoti prieš geriausius lygos žaidėjus.

DVIKOVA. Leo Westermannas prieš Alejandro Hernandezą. Prancūzas prieš ispaną. Tokios akistatos Lietuvos krepšinyje iki šio sezono dar nėra buvę.

Ir nors šie krepšininkai negali lygintis pasiekimais ar juo labiau žinomumu, ispano ir prancūzo dvikova jau savaime yra labai skanus prieskonis ketvirtfinalio kovai.

1990 metais gimęs Hernandezas net 6 sezonus (2010-2016 m.) žaidė Ispanijos krepšinio lygoje, Manresos ICL. Su šia ekipa stipriausioje Europos nacionalinėje krepšinio lygoje Hernandezas sužaidė net 188 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 4,1 taško ir atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Alytuje jis kartu su Gediminu Navicku valdo komandą ir turi svarbią rolę – žaidžia vidutiniškai po 28,1 min., pelno po 8,1 taško, atlieka po 4,1 rezultatyvaus perdavimo ir atkovoja po 4,1 kamuolio.

Jo statistika LKL pirmenybėse net yra solidesnė nei Westermanno (vid. 7,1 tšk., 3,5 rez. perd., 2,4 atk. kam.), tačiau šis, kaip ir kiti žalgiriečiai, nacionalinėse pirmenybėse pernelyg nesiplėšo.

Westermannas yra žaidęs Prancūzijos rinktinėje, yra jos kandidatas ir šį sezoną, todėl talentu jis varžovą pranoksta visa galva. Bet kuriuo atveju, mėgaukitės ispano ir prancūzo dvikova, nes nežinia, ar artimiausiu metu LKL pirmenybėse tai dar išvysime.

STATISTIKA

CITATOS „Tikrai norime eiti toliau, nei „Dzūkija“, visi tą pripažįsta, – sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius. – Reikia parodyti absoliučiai maksimalią pagarbą „Dzūkijai“, kad pasiruoštume ir kitiems etapams. Esame stipresnė komanda, bet tą reikės įrodyti ir aikštelėje. Mūsų tikslai yra kitokie, mes norime iškovoti žiedus, ir prasidėjus atkrintamosioms mums labai svarbu gerinti žaidimo lygį.“

„Mums tiesiog reikės žaisti geriausiai, kaip sugebame“, – nedaugžodžiavo „Dzūkijos“ strategas Andrejus Urlepas.

ĮDOMUS FAKTAS. „Žalgirio“ centras Antanas Kavaliauskas ir „Dzūkijos“ gynėjas Jonathanas Hudsonas praeityje beveik žaidė vienoje komandoje. 2007 metais Kavaliauskas baigė karjerą Teksaso A&M universiteto „Aggies“ komandoje ir jau kitą sezoną Hudsonas į ją atėjo. Nepaisant to, abiems smagu susitikti ir po dešimtmečio.

Komandos draugais yra buvę Paulius Jankūnas, Renaldas Seibutis, tas pats Kavaliauskas bei „Dzūkijos“ įžaidėjas Gediminas Navickas. Jie 2005 metais tapo pasaulio jaunimo čempionais.

INTRIGA. Ar įmes Robertas Javtokas tritaškį? „Žalgirio“ veteranas šį sezoną per dvejas rungtynes su „Dzūkija“ metė iš toli ir pataikė 3 iš 4 tritaškių. Žaidžiant su visais kitais varžovais, jo rezultatas yra 0/3.

PROGNOZĖ. 3-0 „Žalgirio“ naudai. Sunku tikėtis, kad 46 rungtynes iš eilės ketvirtfinaliuose laimėjęs Kauno klubas turėtų suklupti šiais metais.



Komentarai:

tai zalgiris sutrype kaip suda laikrasti ant 30 tasku, o cia ateina kazkoks debilas ir aiskina kokia galinga jo komanda kuri gavo ant 30 ;D ne, nu as negaliu - is kur tokiu debilu atsiranda kaip arturas97? motina girta gimde?
2017-04-29
+2
Atsakyti
arturas97Rytas ne to lygio komanda, kad pralaimetu zalgiriui 8 kartus is eiles per sezona, net realas ar cska 8 kartus is eiles nelaimetu pries ryta o cia zalfaniai svaigsta kad jie ta padarys :DD finale gail ir iveiks ryta, bet maximum 2 kartus


arturas97Rytas irgi zaide eurocupe ir per daug nesidraske, taupsei viso sezono metu, vien ka sako faktas, ka rytas isejo is eruolygos lygio grupes i antra etapa ir ne siaip sau isejo, o jau zaidziant paskutines rungtynes su mntakit jau buvo ramus del vietos.Paskutine dvikova su zalgiriu vel nieko neleme, nes rytas visa galva auskciau likusiu koamndu, todel 2 veita jau turejo savo iseneje ir nebuvo reikalo atskleisti visu koziriu, o zali praeita savaite atskleide viska ka tik gali, kurtis pasidrys isvadas ir finale zali gailesis kad atskleide visus savo kozirius nieko nelemencioje dvikovoje


kaip galima lygint meslo kruva su cska ar real?! rytfaniai, ar jus DEBILAI?
2017-04-29
-1
Atsakyti
Bnews dienos klausimas
O dilmah jau nieko neprognozuos apie lengva dzuku pergale bei lengvus pinigus ar po sestadienio kai Zalgiris eilini syki pastate keturiomis jo vainausku raudona komjaunimo padla tai vainausku benkartas is nevilties jau pasikore?
2017-04-29
+2
Atsakyti
Orakulas
Idomu ka dabar darys lazybu kontoros kai visi vienbalsiai duoda pacius didziausius koeficientus besalygiskai Zalgirio pergalei lkl finale sausu rezultatu. Niekas dar nezino kad arturiukas jau rudeni nusprande kad sis sezonas bus fantastiskas. Apsisikimas Garasto taureje, pliucha Mindaugo taureje bei isniekinimai eurocupe nieko nereiskia nes dabar rytas pakils is pelenu ir smogs Zalgiriui didziule nematyta jega nes Kurtinaitis jau idiege chimkiu lygio puolima su 24 kontratakom.

Drebekit visi!
2017-04-29
+1
Atsakyti
Egzpertas
Vargsui Zalgiriui net sansu nebera:( Jeigu net Realas su Cask nesugebetu 8 kartus laimeti pries tokia galinga komanda kaip vainausku kibirine patranku mesa, kurios pagrindiniai zaidejai yra tokie unikalus krepsinio dievai kaip Gordonas, gudaitis, baronas, fiseris ar jomantas tai Zalgiriui isvis jokiu sansu:( Liudna, draugai:((
2017-04-29
+4
Atsakyti
Audrius
Jus nesityciokit is arturiuko nes ji neatlaikes spaudimo tuoj prades aiskinti kad Zalgiris pusfinalyje kris nuo Neptuno. Visi gi zino kaip arturas paniskai bijo Neptuno, kuris jau nekarta jo vainausku raudona komjaunimop padla atsere su kaupu.
2017-04-29
+10
Atsakyti
arturas97Rytas ne to lygio komanda, kad pralaimetu zalgiriui 8 kartus is eiles per sezona, net realas ar cska 8 kartus is eiles nelaimetu pries ryta o cia zalfaniai svaigsta kad jie ta padarys :DD finale gail ir iveiks ryta, bet maximum 2 kartus


O kokio lygio tavo komanda? Ka siemet ispudingo nuveike? Chimki viena karta per fuksa paskutine sekunde nugalejo? Ka dar gero parodete?
2017-04-29
+2
Atsakyti
arturas97Rytas ne to lygio komanda, kad pralaimetu zalgiriui 8 kartus is eiles per sezona, net realas ar cska 8 kartus is eiles nelaimetu pries ryta o cia zalfaniai svaigsta kad jie ta padarys :DD finale gail ir iveiks ryta, bet maximum 2 kartus


Kokio lygio yra tavo raudona meslo kruva jau Zalgiris siemet su kaupu parode, o realas su caska pasijuoke isleistu savo jaunima isniekinti tavo klounus. Eik toliau svajok kaip svajojai visa rudeni, bet kaip visada apsisikai su kaupu. Laukiam tavo spangimu kaip tuoj kurtis padarys chimku lygio puolima su 24 kontratakom, o Zalgirio fanai po finalu verks. Zalgirio fanai po finalu verks tik is juoko nes senai taip nebuvo kad Zalgiris butu visa galva geresnis ir taip isniekintu tavo raudona kibiro siuksle, kurie net kibire visa kruva albu montakitu valesi kojas.
2017-04-29
-17
Atsakyti
Rytas ne to lygio komanda, kad pralaimetu zalgiriui 8 kartus is eiles per sezona, net realas ar cska 8 kartus is eiles nelaimetu pries ryta o cia zalfaniai svaigsta kad jie ta padarys :DD finale gail ir iveiks ryta, bet maximum 2 kartus
2017-04-29
+2
Atsakyti
Daktaras
Artutui diagnoze?Arba cia koks trolis,apsimeta ryto fanu?Ir trolina visus...Arba,jai is tikro zmogus cia rasantis,toks ira tikrovei?Tai ligonis konkretus,gaila jo tevu.
2017-04-29
-8
Atsakyti
paulius jankunas
Su gimtadieniu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-29
+3
Atsakyti
?
Cia labiau tktu klausimas ar kas nors sugebes nors 1 pergales iskovot pries Zalgiri, ar vis gi visos atkrintamosios praeis sausai.
2017-04-29
+1
Atsakyti
asdf
Kodel tam mazvaikiui uz nesamoniu rasynejima nededa adminai bano ant ip? Siaip, butu idomu suzinot kas per vaikas cia rasyneja. Kadaise kituose portaluose budavo panasiu veikeju i sita kaip "rytas jega", "grambuolis", "kambalama" ir pan klounu. Tai d****ndavom iki pamelynavimo. Visi pradingo sitie veikejai nes suprato matyt, kokiame shude vainauskine klubo parodija sedi. Pamenat?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-29
Atsakyti
to 11
Siaip tai tikrai eurocupas nesusilpnejo. praito sezono lieviausios komandos isvare i cempionu lyga, o atejo eurolygos komandos kuriom nebeliko vietos del sumazinto eurolygos komandu skaiciaus iki 16. Taip kad eurocupas siemet is tikro buvo stiprus, ne toks kaip praitus sezonus kur po 40 komandu turedavo.
2017-04-29
+10
Atsakyti
11
kad Zalgiris ir neturi ko slept :D viskas matosi is Eurolygos, o pries antraruses komandas kaip rytas tai kozeriu net nesuskaiciuosi, praeitose rungtynese atskleide kad vienas Lekavicius visa galva auksciau uz visus ryto medzius, ir gali daryt pries sita komanda ka tik nori :D o rytas slepe kozerius ? kad rytas isvis neturi jokiu kozeriu :D
2017-04-29
+1
Atsakyti
jyf
Aciu arturiuk. Tu tikras krepsinio klounas:-D tavo prognozes sudejus I knyga daug kas ja pirktu ir luztu juokais:-D chebra pripazinkit,kad be musu adaptelio arturiuko portalas butu liudnas. Tu daug kam praskaidrini diena savo "prognozem". Arturiuk tu tikras krepsinio minedas!:-D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-29
+6
Atsakyti
11
net nezinojau kad kibire yra eurolygos lygio komandu, o cia pasirode net visa grupe tokia buvo :D bet paziurejus kaip tom komandom sekesi kituose etapuose tai panasu kad isvis buvo pati silpniausia grupe, 3 komandos jau sekanciam etape buvo praspirtos, o ketvirta pateko i ketvirtfinali kur buvo sudorota :D isvis tik per visiska fuksa rytas isejo is tos grupes su 3 pergalem, o eurocupas buvo silpnas kaip niekad :D kita sezona viskas gris i iprastas vezes, sugris visokie turkai, italai, prancuzai, bus jau po 6 komandas ir rytas vel gales dziaugtis sesta vieta, ir beveik visa sezona megautis tik lkl :D
2017-04-29
Atsakyti
Audrius
Idomu ar pats arturas97 bent prisimena kokias prognozes kliedejo rudeni ar cia pas ji kiekviena menesi vis prognozes kaitaliojasi kai pries tai nepasiseka?
2017-04-29
-4
Atsakyti
Anonimas
Kai kibirine patranku mesa sausai bus isniekinta lkl tai arturiukas prades spangti kad yra taupomasi kitam sezonui, kuris bus tikrai GALINGAS:DDDDD
2017-04-29
-4
Atsakyti
arturas97Rytas irgi zaide eurocupe ir per daug nesidraske, taupsei viso sezono metu, vien ka sako faktas, ka rytas isejo is eruolygos lygio grupes i antra etapa ir ne siaip sau isejo, o jau zaidziant paskutines rungtynes su mntakit jau buvo ramus del vietos.Paskutine dvikova su zalgiriu vel nieko neleme, nes rytas visa galva auskciau likusiu koamndu, todel 2 veita jau turejo savo iseneje ir nebuvo reikalo atskleisti visu koziriu, o zali praeita savaite atskleide viska ka tik gali, kurtis pasidrys isvadas ir finale zali gailesis kad atskleide visus savo kozirius nieko nelemencioje dvikovoje


Muahahaa:DD Taupesi sudrytis kibire?:DD Visa sezona prasikote nes taupetes lkl finalams?:DD Ir ka Zalgiris atskleide paskutineje dvikoje kai vien tik Lekavicius jus zagino?:DD Po lkl rfinalu kai tavo raaudona sudo kruva bus sausai isniekinta cia tik tai tu gailesies kad aplamai gimei siame pasaulyje nes sis sezonas bus EILINIS pilnas pliuchu tau per snuki. Toliau nenorek gasdinti cia visu kaip jus papildys auksto lygio legionrieriai, puse chimku komandos ir t.t. Jau daug kartu skaitem tavo svajones, moli:DD Greit galutinai uzsilenksi, nevykeli kai atsimerks akys kokia absoliutaus sudo kruva tu palaikai ir kuri dvesia sulyg kiekvienu sezonu.
2017-04-29
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 49

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.