„Raptors“ treneriui vilties atsitiesti serijoje suteikė Valančiūno žaidimas

2017-05-04 12:41

Toronto „Raptors“ iš Klivlando grįžta nieko nepešusi – NBA Rytų konferencijos pusfinalio serijoje Kanados komanda svečiuose pralaimėjo abejas rungtynes. „Raptors“ neturi daug kuo pasidžiaugti, tačiau jiems vilties suteikė galingas Jono Valančiūno žaidimas.

Vidurio puolėjas antrose rungtynėse jau pirmoje mačo pusėje pelnė 19 taškų, o iš viso susitikime įmetė 23 taškus (10/13 dvit., 3/5 baudos) ir atkovojo 5 kamuolius.

„Raptors“ treneris Dwane’as Casey po pralaimėtų rungtynių 103:125 iš žurnalisto sulaukė klausimo, kas jį įkvepia tikėtis intrigos šioje serijoje.

Foto galerija

Jonas Valančiūnas apšilimo metu
Kyle'as Lowry
Kyle'as Lowry ant parketo
LeBrono Jameso ir J.R. Smitho pasveikinimas
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas
Jono Valančiūno kelias link krepšio
LeBronas Jamesas
P.J. Tuckeris nusivylęs stebi rungtynes
Imanas Shumpertas ruošiasi rungtynėms

„Jono žaidimas. Manau, kad Jonas žaidė labai gerai, – lietuvį pagyrė Casey, netrukus pabrėžęs ir 22 taškus pelniusi Corey Josephą. – Taip pat Josephas, kuris puikiai atakavo krepšį. Manau, kad pirmoje rungtynių pusėje gerai žaidėme puolime, tačiau to nepratęsėme visose rungtynėse.“

Valančiūnas ir Josephas įprastai nėra matomi „Raptors“ rezultatyviausių žaidėjų viršūnėje. Tokioje pozicijoje dažniausiai esantis DeMaras DeRozanas šįkart buvo sustabdytas. Jis pataikė vos 2 metimus iš 11 ir pelnė 5 taškus.

Kitas „Raptors“ lyderis Kyle’as Lowry pelnė 20 taškų (7/12 metimai) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Jo pasirodymą apkartino trečiajame kėlinyje patirta trauma.

„Cavaliers“ treneris Tyronnas Lue mano, kad Valančiūnas šiose rungtynėse įsivažiavo, kadangi jo auklėtiniai koncentravosi į DeRozano ir Lowry gynybą.

„Kartais turi pasirinkti ką nors aukoti. Valančiūnas įsižaidė pirmoje rungtynių pusėje, o tai buvo rezultatas to, jog mes stengėmės neleisti savo metimų išmesti DeRozanui ir Lowry“, – komentavo Lue.

Po pastarųjų rungtynių JV buvo sulaukęs NBA legendos Shaquille'o O'Nealo karčių žodžių dėl minkšto žaidimo. Ilgosios pertraukos metu buvęs krepšininkas pažymėjo lietuvio dominavimą.

„Casey turbūt užvedė Valančiūną, kadangi jis per pastarąsias trejas rungtynes pelnė tik 20 taškų, o šįkart jau per du kėlinius turi 19. Jis dominuoja po krepšiu ir baudžia „Cavaliers“. Jeigu „Raptors“ nori laimėti šias rungtynes ir visą seriją, Valančiūnas turi ir toliau taip žaisti po krepšiu“, – kalbėjo O’Nealas.

Pats Valančiūnas pripažino, kad „Raptors“ tiesiog nesugeba apsiginti nuo varžovų. Pasak lietuvio, jo ekipos krepšininkai susikūrė geras progas, tačiau krepšį vis tiek atakavo netaikliai. „Raptors“ pataikė 51 proc. dvitaškių ir 29 proc. tritaškių.

„Mes turime geriau padirbėti gynyboje, apie tai kalbame vėl ir vėl. Bet tiesiog to nedarome. Pramesti savo metimus visada yra blogai. Susikuriame geras progas, atakuojame laisvi, bet nepataikome. Kartais tiesiog pasitaiko tokių dienų“, – sakė Valančiūnas.

Naujas sezonas, tačiau sena istorija. „Raptors“ antrus metus iš eilės atkrintamosiose varžybose susitinka su „Cavs“ ir vėl po pirmųjų dvejų rungtynių Klivlande atsilieka 0-2. Skirtumas tik toks, jog šįkart kovojama Rytų konferencijos pusfinalyje, o praėjusį sezoną buvo žaidžiama finale.

Prieš metus „Raptors“ buvo sugebėjusi atsitiesti ir po dviejų pergalių namie išlygino rezultatą, tačiau galop suklupo 2-4.

„Praėjusiais metais situacija buvo identiška – mums serijos pradžioje išspardė užpakalius. Namie mes žaidėme kaip kita komanda, o tai mus įkvepia. Žinome, kad galime tai padaryti. Turime keliauti į namus ir savo aikštėje bandyti kažką padaryti“, – į ateitį žvelgė DeRozanas.

Trečiosios serijos rungtynės Toronte Lietuvos laiku bus žaidžiamos naktį iš penktadienio į šeštadienį 2 val.

Valančiūno komentaras:



Komentarai:

>Donce3000LMback
Donce,Donce,na tu tikras kiaušingalvis :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-04
-1
Atsakyti
asasWHAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHA Raptors treneriui suteike vilties kai valanciunas apsisiko lektuve ir gal besikdamas aiksteleje imes 23tsk!!! whahahahahahahaha


tipinio teslagalvio nesamone, smirda net skaityt :DD
2017-05-04
+2
Atsakyti
asas
WHAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHA Raptors treneriui suteike vilties kai valanciunas apsisiko lektuve ir gal besikdamas aiksteleje imes 23tsk!!! whahahahahahahaha
2017-05-04
-1
Atsakyti
Na tai dave interviu ir parase kas tau cia negerai? Rusiska sekcija mat...
2017-05-04
+1
Atsakyti
Rusiška sekcija
Kiek dar apie ta Jona grusit tas naujienas? Biski kas ir raso. Ka bel lokautas bus nba del jo?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-04
+1
Atsakyti
LOL
eiliniai metai zaidimas tik and derozan ir lowry vienam nesiseka ir viskas :) o gynyba uzdare juos ir torontui baigesi sezonas. true story
2017-05-04
Atsakyti
liutas su zvirblio sirdim
israiskinga povyza.. puikiai tinka prie apipesiotos barzdos :)
2017-05-04
+2
Atsakyti
pataikes lemiama bauda
kunige tau kiausus nukirpti reiketu.
2017-05-04
+3
Atsakyti
kunigas
Nu kaip norisi ta barzda nukirpti

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-04
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.