Du „Lietuvos ryto“ puolėjai dėl sveikatos problemų praleido treniruotę

2017-05-19 22:39

Šeštadienį Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa namuose žais trečiąsias LKL pusfinalio serijos rungtynes prieš Panevėžio „Lietkabelį“.

Serijos rezultatas yra lygus 1-1, o laimėjusi ekipa dar labiau priartės prieš pirmenybių finalo. 

Prieš svarbų mačą Vilniaus klubo vyr. treneris Rimas Kurtinaitis tikėjosi, kad jo auklėtiniai nekartos susitikime Panevėžyje darytų klaidų.

Foto galerija

Rokas Giedraitis
Clevinas Hannah
Drew Gordonas
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis
Gintaras Leonavičius ir Jimmy Baronas
Clevinas Hannah
Corey Fisheris
Rimas Kurtinaitis
Žygimantas Janavičius
Laimonas Kisielius
„Lietuvos ryto“ fanas
Jimmy Baronas
Adamas Lapeta
Drew Gordonas
Lorenzo Williamsas
Margiris Normantas
Mindaugas Lukauskis, Darjušas Lavrinovičius ir Tadas Rinkūnas
„Lietkabelio“ fanai
„Lietuvos ryto“ sirgaliai
Jurica Žuža ir Žygimantas Skučas

„Žinau, kad yra sunku žaidžiant atkrintamosiose varžybose. Aišku, ne tik mums.

Rungtynės vyksta kas dvi dienos, reikalinga energija, užsispyrimas, charakteris – be šių savybių mes nieko negalėsime padaryti ir tai matėme Panevėžyje, kur žaidėme 50 proc. ar dar mažiau savo galimybių. 

Tiesiog pasyviai žiūrėjome, kas vyksta aikštelėje, „Lietkabeliui“ nusileidome greičiu, atletiškumu ir kitais dalykais. 

Vadinasi, reikia viską susigrąžinti – aktyvią gynybą, greitą ir efektingą puolimą. Būtent taip žaidėme per pirmąsias rungtynes“, – kalbėjo Kurtinaitis.

Treneris teigė, kad varžovų ekipoje negalima išskirti vieno ar dviejų krepšininkų – pavojinga visa komanda.

„Lietkabelyje“ yra daug gerų žaidėjų ir kiekvieną kartą gali iššauti vis kitas. Benas Magdenas gali įmesti 20 taškų. Pamatėme, kad beveik visą sezoną nežaidęs Darjušas Lavrinovičius nulėmė rungtynių baigtį mače Panevėžyje.

Žinome, kaip gerai gali pasirodyti Kšištofas Lavrinovičius, Mindaugas Lukauskis.  Gintaras Leonavičius sezono gale dominavo aikštelėje. Panevežiečiai turi daug gerų krepšininkų, kurie gali nulemti rungtynes. 

Negalėsime sutelkti dėmesio ties vienu žaidėju – reikės gintis prieš visą komandą“, – teigė strategas.

Penktadienio treniruotėje negalėjo dalyvauti „Lietuvos ryto“ aukštaūgiai Adamas Lapeta ir Drew Gordonas. 

Vidurio puolėjas iš Lenkijos pusfinalio serijoje dar nebuvo žaidęs, tuo tarpu amerikietis pelno po 14 taškų ir atkovoja po 5 kamuolius.

„Lapeta ir Gordonas turi bėdų su sveikata. Nenoriu gilintis, kokios problemos, bet šiandien treniruotėje jie negalėjo dalyvauti. 

Manau, kad puolėjai rytoj iš ryto jau prisijungs ir gaus nurodymus, ką turi daryti puolime bei gynyboje.

Aišku, mes nesiskundžiame, kitu atveju, versimės su turimais žaidėjais ir rungtyniausime kitaip. Žinoma, jei Lapeta ir Gordonas galės mums padėti, man, kaip treneriui, bus labai džiugu“, – teigė Kurtinaitis, kuris kvietė žiūrovus ateiti į areną ir palaikyti Vilniaus komandą svarbiose rungtynėse.

„Žinome, kad dabar pavasaris ir visi ilgai laukė šilumos. Natūralus dalykas, kad savaitgalio metu žmonės išvažiuoja į užmiesčio vilas.

Kita vertus, mačus transliuoja televizija ir visi jas gali pažiūrėti. Aišku, būtų maloniau, kad susirinktų sausakimša salė ir mus aktyviai palaikytų. Sakyčiau, kad tik savo pergalėmis galime pakeisti žmonių sprendimus. 

Manau, kad jei yra žaidžiama taip, kaip per paskutines rungtynes Panevėžyje, gal geriau važiuoti į sodą, o ne į rungtynes“, – kalbėjo treneris.

Pirmajame ir antrajame mače aikštėje dažnai virdavo aistros, tačiau Kurtinaitis ragino auklėtinius nekreipti dėmesio į galimą grubų varžovų žaidimą ir stengtis išlikti susikaupus. 

„Sakiau, kad mes per daug koncentruojamės į kažkokius konfliktus su kažkokiais žmonėmis. Mums reikia kreipti dėmesį į savo žaidimą ir ištaisyti savo klaidas, kurių netrūko praėjusiame mače. 

Na, o šiaip manau, kad jie išsiaiškins – ir tie, ir tie yra vyrai. Savo laikais mes nueidavome į tualetą ir išsiaiškindavome.

Dabar nežinau, matyt, taip viskas vyksta. Nieko aš jų nemokau, noriu, kad laimėtume ir netrokštu muštynių aikštelėje. 

Mūsų geriausias atsakas į švarų ar nešvarų žaidimą yra pasiektas rezultatas, kuriuo būtume patenkinti, nugalėję priešininką. Kito atsako mes ir negalime duoti.“



Komentarai:

ArtiomOficialu: Gordon pasirase 2 metu 450 000 vertes sutarti su Zalgiriu,--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
jei tai pasitvirtins, butu faina
2017-05-20
Atsakyti
as to artiom
ka tu raudonas urode kisi dveselenos komandos nari super mega godona susiksk i sikna sita zaideja raudonas debilode
2017-05-20
-7
Atsakyti
arturas97to anonimar Pries zalgiri nesiseka zaisti loftonui girdziunui ewingui ar tam paciam loganui su baronu bet bendram vaizde paziyrejus kaip jie europos turnyruose ar lkl zaidzia tai nenusileidzia--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


kas tokie tie loganai, girdziunai, baronai ar kiti pries top10 eurolygos komanda? ka, kibirines ir fiba projekto siuksles tipo zalgiriui varzovai :D
2017-05-20
+2
Atsakyti
sveikatos problemos? ar gordonas jau simuliuoja traumas, kad nebezaistu sitam s*de? :D
2017-05-20
+16
Atsakyti
to arturas97
Tu gal durnas? Ka cia lygini savo apgailetina kibira su eurolyga? Jei kibire tavo lavonai sugeba zaisti tai dar neresikia kad jie ir Eurolygoje taip zaistu. Lukas si sezona vare i nevilti ne tik tave kai tiek laiko ant jo pylei suda durniau, bet Lukas siaute ir pries rimtas Eurolygos komandas. Tas pats su Westerman bei Pangos. Tik tau durneliui vaidenasi kad tavo isgirtiems zaidejams nesiseka pries Zagiri, o realiai nesiseka del to nes jie pries Zalgiri yra apgailetino lygio ir Zalgiris juos ramiai sutvarko. Dziaugeisi kazkada ir sokliu Leslie bei Laprovitola ir visi puikiai pamena kuo uzsibaige ju agonija tavo lavonu komandoje.
2017-05-20
+34
Atsakyti
to anonimar Pries zalgiri nesiseka zaisti loftonui girdziunui ewingui ar tam paciam loganui su baronu bet bendram vaizde paziyrejus kaip jie europos turnyruose ar lkl zaidzia tai nenusileidzia

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-20
+11
Atsakyti
Anonimas
arturas97prasideda eiliniai ryto blefai, jei jis nezaistu tikrai rytas netaskleistu, o db atseit siuncia zinute kabeliui kad paruoskit zaidimo plana toki, kad nebus gordono, gal dar savo derinius tegul pasako :D


Ka tu cia juokini, balvone? Lietkabelis jau tavo raudonai siukslei pasiunte zinute kad ruostumetes nes maza nepasirodys.

Kodel kloune nieko apie Zalgirio pergale nepasakai? Ka ten spangai apie tai kad Grantas geriau uz Kevala su Javtoku kartu sudejus? Vel apsisikai debiliuk? Ka ten spangai kad ewingas loftonas su girdziunu niekuo nenusileidzia lukui, pangosui ir westermanui? Vel apsisikai su savo prognozemis kad Zalgirio sezonas baigtas?
2017-05-20
-1
Atsakyti
prasideda eiliniai ryto blefai, jei jis nezaistu tikrai rytas netaskleistu, o db atseit siuncia zinute kabeliui kad paruoskit zaidimo plana toki, kad nebus gordono, gal dar savo derinius tegul pasako :D
2017-05-20
+4
Atsakyti
ryto fanas
planuoju palaikyt savo komanda, bet norejau paklaust gal kas zino ar yra kondicionieriai ryto trniruociu salej? jai yra tai ar veike? rytoj bus karsta tai nesinoretu ten prakaituot.
2017-05-20
+4
Atsakyti
djgaffer
Tai dabar jau ir greičiu pagal Kurtį nusileido?O juk tiek kalbėjo,kad greitis ir energija yra didžiausi ryto privalumai.Pasirodo,jau ir to neliko.Nu tai žada įdomų mačą rytoj.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-20
+2
Atsakyti
Artiom
Oficialu: Gordon pasirase 2 metu 450 000 vertes sutarti su Zalgiriu,

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-19
+8
Atsakyti
Kur arturas?
Rytas taupys lyderius kitu metu Mindaugo taures finalui??? :-DD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-19
+1
Atsakyti
Nieko naujo
Eilinis vainauskinis piaras, trukdantis Lietkabeliui tyliai ramiai ruostis laimejimui

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-19
-7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 13

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.