NBA finalas žada dar neregėtą lygos žvaigždžių spindesį

2017-05-30 10:02
Nuotr.: USA Today-Scanpix
Nuotr. USA Today-Scanpix

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį prasidės ilgai lauktas NBA finalas, kuriame trečius metus paeiliui ginklais surems Oklando „Golden State Warriors“ ir Klivlando „Cavaliers“ krepšininkai. Šis finalas žada dar nematytą lygos žvaigždžių spindesį.

Artėjančiame finale žais net 7 šių metų Visų žvaigždžių mačo dalyviai. Šiemet Vakarų konferencijos marškinėlius vilkėjo Stephenas Curry, Kevinas Durantas, Draymondas Greenas bei Klay Thompsonas, tuo metų Rytų – LeBronas Jamesas, Kyrie Irvingas bei Kevinas Love'as.

Ar tai daugiausiai žvaigždžių turėsiantis NBA finalas? Tinklalapio „ESPN.com“ žurnalistas Micah Adamsas nusprendė atsakyti į šį klausimą. Nustatyti NBA žvaigždžių ryškumą jis pasirinko metodą, pagal kurį yra sudedami naudingumo balai krepšininkų, kurie tą sezoną žaidė Visų žvaigždžių rungtynėse ir po to rungtyniavo finale.

Pagal šį rodiklį penktoje vietoje puikuojasi 1960-ųjų metų NBA finalas, kuriame Billo Russello vedama Bostono „Celtics“ palaužė Atlantos „Hawks“. Šiame finale žaidė šeši Visų žvaigždžių mačo krepšininkai, o jų bendras naudingumo balų skaičius – 126,3.

Serijoje prireikė septynerių rungtynių, o lemiamame mače labiausiai spindėjo Russello žvaigždė. 11 kartų NBA čempionas šioje dvikoje pelnė 22 taškus, atkovojo 35 kamuolius bei padėjo Bostono ekipai laimėti eilinį trofėjų.

Ketvirtąją vietą užima legendinę priešpriešą sukūręs 1987-ųjų metų NBA finalas, kuriame susitiko Magico Johnsono „Lakers“ bei Larry Birdo „Celtics“ ekipos.

Nuotr. AP – Scanpix
Šiame susitikime žaidė 6 NBA žvaigždės, o bendras jų naudingumas – 131,4. Finalą 4-2 laimėjo „Lakers“, o MVP tapo Johnsonas, kuris vidutiniškai rinko po 26,2 taško bei 13 rezultatyvių perdavimų.

1983-aisiais NBA finale susitikimo Filadelfijos „76ers“ bei „Lakers“ komandos, kurių gretose žaidė tokie garsūs krepšininkai kaip Julius Ervingas, Mosesas Malone'as, Maurice'as Cheekas, Andrew Toney, Magicas Johnsonas, Kareemas Abdul-Jabbaras ar Jamalas Wilkesas. Bendras šių žvaigždžių naudingumas – net 148,9 naudingumo balo.

Fildelfijos ekipa finale nepasigailėjo varžovų iš Los Andželo bei seriją laimėjo 4-0. Iš viso tų metų atkrintamosiose varžybose „76ers“ laimėjo 12 mačų bei patyrė tik 1 pralaimėjimą. Tai mažiausias pralaimėjimų kiekis atkrintamųjų varžybų istorijoje, kurį 2001-aisiais pakartojo ir „Lakers“ (15-1).

Šį rezultatą šiemet gali pagerinti „Warriors“, kurie vis dar žingsniuoja be pralaimėjimų.

1983-ųjų metų NBA finalas pagal žvaigždžių skaičių prilygsta šiuometiniam bei yra antras visoje lygos istorijoje, atsiliekantis tik nuo 1962-ųjų metų finalo.

Garsiajame 1962-ųjų metų NBA finale susikovė „Lakers“ ir „Celtics“, o šioje serijoje žaidė net 8 visų žvaigždžių krepšininkai. Bendra jų naudingumo balų suma siekia net 154,4.

Serijoje prireikė septynerių rungtynių, o lemiamoje dvikovoje vėl siautėjo legendinis „Celtics“ aukštaūgis Billas Russellas. Vidurio puolėjas šiame mače pelnė 30 taškų, atkovojo 40 kamuolių bei dar kartą atvedė keltus į NBA Olimpą.

Ir visgi nė vienas buvęs NBA finalas neprilygsta šiemetiniam savo žvaigždžių spindesiu, išvadą daro ESPN. Artėjančiame finale žaisiančių žvaigždžių bendras naudingumo balas yra 157,2, o tai yra aukščiausias rodiklis NBA finalų istorijoje.

„Warriors“ ir „Cavaliers“ turi ir daugiau Visų žvaigždžių rungtynių patirties turinčių krepšininkų. Andre Iguodala, Davidas Westas, Deronas Williamsas, Kyle'as Korveris – šie krepšininkai kadaise irgi buvo išrinkti tarp geriausių lygos krepšininkų.

Šių metų finalo dalyvės iki finalo nužingsniavo bendrai iškovodamos 24 pergales bei patirdamos tik vieną pralaimėjimą. Trečius metus paeiliui NBA finale susitiksiančios komandos gali sukurti vieną įsimintiniausių visų laikų pasirodymų.



Komentarai:

Aaa
Taip bus daug zvaigzdziu, bet viska ir praktiskai visur nustelbia LeBron James visgi pripazinkint jis yra gimes is motinos, bet vyras kuris isove... buvo neeilinis gamtos zmogus, o LB duomenys siaip sau neateina vien nuo sporto tai yra auksciau tai yra Gamta

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-31
-4
Atsakyti
Le Korsaras James
Sportas,lt straipsnis, kad kvaila skaiciuoti kiek all stars runtyniu zaideju buvo nba super fibale, nes 1962m lygoje tebuvo 9 komandos, 1983m buvo 23 komandos lygoje, o dabar net 30 komandu. Tai patys suprantate is kiek komandu skaiciaus sunkiau patekti i all star runtynes.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-30
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.