Dugne likęs Jonavos klubas išsaugojo vietą NKL čempionate

2017-06-02 14:15
Nuotr.: A.Čiža
Nuotr. A.Čiža

Jonavos krepšinio gebėjai ir kitą sezoną mėgausis Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) kovomis. Tai paaiškėjo po ketvirtadienį Kaune surengto NKL vykdomojo komiteto posėdyje, kuriame buvo svarstomas ir Jonavos Sporto klubo likimas antrajame pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio divizione.

Praėjusiame sezone Jonavos ekipa NKL čempionate užėmė paskutinę vietą reguliariajame sezone ir, remiantis lygos reglamentu, neteko galimybės varžytis 2017-2018 m. NKL čempionate. Lygos vykdomojo komiteto posėdyje nuspręsta patenkinti jonaviečių prašymą sugrįžti į lygą komerciniu keliu.

Į čempionatą kol kas nebuvo priimtas Regionų krepšinio lygoje (RKL) triumfavęs Tauragės krepšinio klubas, kuris vis dar nėra Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) narys.

Šį sezoną metami tritaškiai

30%
6,8
Pataiko: 6,8
Taiklumas: 30,2%
Vieta lygoje: 13
Geriausias pasiekimas: 13
Blogiausias pasiekimas: 2
Daugiausia pataiko: Ričardas Verbickas

Laikydamasi savo įstatų, NKL į čempionatą priima tik LKF narius, o tokiu Tauragės klubas netaps iki rugpjūčio 22-osios, kada vyks federacijos posėdis.

„Jonavos klubas sportiniu keliu praėjusiame sezone prarado vietą kitą sezono NKL pirmenybėse, – su „jsk.lt“ tinklalapiu kalbėjo NKL vykdantysis direktorius Giedrius Grybauskas. – Kaip bebūtų, klubas užpildė prašymą sugrįžti į lygą komerciniu būdų ir prašė iškelti būtinas sugrįžimo į lygą sąlygas. Jonavos klubo atstovai patikino, jog komanda žais naujojoje miesto arenoje, o miesto savivaldybė nemažins paramos komandai. Klubą tenkino iškeltos komercinės sąlygos ir posėdyje buvo pritarta klubo sugrįžimui į lygą.“

Išsaugota vieta NKL pirmenybėse yra tik pirmas žingsnis, projektuojant kito sezono ekipos viziją. Jonavos Sporto klubo sudėtyje šiuo metu sutartis 2017-2018 m. NKL pirmenybėms turi septyni krepšininkai. Klubo prezidentas Vaidas Vaškevičius tikina artimiausiu metu pradėsiantis susitikimus su kandidatais į komandą.

„Kitą savaitę susitiksime su trimis keturiais žaidėjais ir pradėsime komandos naujokų paiešką. Neatmetame galimybės dairytis ir užsienio žaidėjų rinkoje bei taip įnešti šviežio kraujo į komandą. Turime atvirą klausimą dėl vyriausiojo trenerio pozicijos, kalbame su praėjusį sezoną ekipą treniravusiu Nerijumi Zabarausku“, – apie naujojo sezono kontūrus pasakojo Vaškevičius.

Jonavos Sporto klube kitą sezoną ir toliau rungtyniaus Karolis Šarukas, Lukas Grabauskas, Raimundas Žuklevičius, Mintautas Bulanovas, Justas Vazalis, Mykolas Dieninis ir Arminas Nemeika. Komanda NKL pirmenybių susitikimus žais naujojoje Jonavos arenoje.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.