Oficialu: puikų sezoną sužaidęs Timma pirmą kartą keliasi į Eurolygos klubą

2017-06-08 12:20
Nuotr.: Sputnik - Scanpix
Nuotr. Sputnik - Scanpix

Puikų sezoną Sankt Peterburgo „Zenit“ komandoje sužaidęs latvis puolėjas Janis Timma pirmą kartą karjeroje keliasi į Eurolygos klubą.

Oficialiai paskelbta, kad 24-erių metų 201 cm ūgio atletas sudarė trejų metų sutartį su Vitorijos „Baskonia“ komanda.

Manoma, kad atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijoje žaidžiantis krepšininkas pakeis į San Antonijaus „Spurs“ komandą išvykstantį Adamą Hangą.

Šį sezoną metami tritaškiai

35%
8,2
Pataiko: 8,2
Taiklumas: 35,4%
Vieta lygoje: 11
Geriausias pasiekimas: 14
Blogiausias pasiekimas: 2
Daugiausia pataiko: Rodrigue Beaubois

Latviu taip pat domėjosi ir Madrido „Real“ bei „Barcelonos“ ekipos.

Geriausią karjeros sezoną sužaidęs Timma Rusijos klubo gretose Europos taurės turnyre vidutiniškai rinko po 16,2 taško, atkovojo po 4,7 kamuolio bei atliko po 2,9 rezultatyvaus perdavimo.

VTB Vieningoje lygoje atletas vidutiniškai per 27 minutes įmesdavo po 12,6 taško, atkovodavo po 4 kamuolius, atlikdavo po 2,4 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po 1,3 kamuolio.

Timma yra buvusios Rygos ASK sistemos auklėtinis, o 2013 metais dalyvavęs NBA baujokų biržoje, jis buvo pašauktas 60-uoju šaukimu. Teisės į jį dabar priklauso Orlando „Magic“ komandai, kuri jas iš Memfio „Grizzlies“ gavo mainais į Luke'ą Ridnourą.

Krepšininko žaidimo epizodai:



Komentarai:

Poltergeistui
Kai latviai iškovos čempionatuose tiek medalių kiek Lietuva,tada ir bus galima sakyti,kad aplenkė.Pilna Europoje komandų,kurių atstovai žaidžia NBA,Eurolygoje,tai ir Kroatija,Serbija,Slovėnija,Turkija,Italija,Graikija,Rusija,net ir Vokietija.Taip,kad du-trys aukštesnės klasės žaidėjai dar ne pavasaris.
2017-06-08
-3
Atsakyti
Jau senai šie gandai sklandė ir jie išsipildė !! Baskai turi nerealius skautus visuomet sukuria gerą komandą atloš bachuras 2 sezonus ir jei viskas OK NBA . LATVIJA jau pralenkė Lietuva pagal žaidėjų lygį jų net daugiau Europoje tik jie trenerio neturi gero

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-08
Atsakyti
Monte Cristo
Neeilinis talentas
2017-06-08
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.