Ispanijoje debiutavęs Adas Juškevičius jau ruošiasi rinktinės iššūkiams

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“
2017-06-15 14:00
Nuotr.: Facebook
Nuotr. Facebook

Praėjusį rudenį grįžęs iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, Adas Juškevičius, skirtingai nei kiti komandos draugai Lietuvos rinktinėje, su lagaminais skubėti neturėjo reikalo. Tuo metu jis vis dar neturėjo kontrakto ir kiekvieną dieną laukė patrauklaus pasiūlymo ne tik sau, bet ir šeimai.

Tokio 28-erių metų gynėjas iš Kauno sulaukė lapkričio pradžioje. Adas tuomet išgirdo apie kvietimą keltis į Ispaniją, o sprendimą reikėjo priimti kuo greičiau.

„Tada viskas įvyko taip greitai, kad vieną dieną aš tik sužinojau apie jų kvietimą, o kitą – jau buvau Ispanijoje“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Juškevičius.

Adas Juškevičius

Adas  Juškevičius
Komanda: Saragosos Tecnyconta
Pozicija: SG, PG
Amžius: 28
Ūgis: 194 cm
Svoris: 90 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Tas pasiūlymas atskriejo iš Saragosos, Ispanijos ACB lygos vidutiniokės „Tecnyconta“ komandos. Juškevičius laiko ilgiems svarstymams neturėjo. Visų pirma, sezonas tuo metu jau įsibėgėjo, o Juškevičius prakaitą vis dar liejo individualiose treniruotėse. Antra – pasiūlymas išmėginti jėgas pajėgiausiomis Europos pirmenybėmis vadinamoje ACB lygoje kasdien iš dangaus nekrinta. Intriguotas ispanų vilionių, Juškevičius patarimo kreipėsi į žmogų, kuris padėtį Saragosos komandoje jau puikiai žinojo.

„Iškart sužinojęs, kad manimi domisi Saragosos komanda, puoliau skambinti Martynui Gecevičiui. Klausinėjau apie komandą, miestą, trenerius ir kitus dalykus. Iš jo gavau tik teigiamus atsiliepimus, kurie ir padėjo apsispręsti“, – prisiminė Juškevičius.

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Gecevičius su Saragosos komanda sezonui ruošėsi nuo pat vasaros pabaigos. Jis į „Tecnyconta“ ekipą kviestas buvo kaip pagrindinė atakų ašis. Didesnio vaidmens komandoje tikėjosi ir Juškevičius, tačiau pirmuoju pasirinkimu rotacijoje jis nebuvo nei Andreu Casadevalliui, nei vėliau jį pakeitusiam Luisui Guilui.

Juškevičius Ispanijoje vidutiniškai aikštėje praleido po 19 minučių ir šį laiką išnaudojo rinkdamas po 6,4 taško, atkovodamas po 1,4 kamuolio bei atlikdamas po tiek pat rezultatyvaus perdavimo.  

Rezultatyviausias sezono rungtynes Juškevičius sužaidė su Andoros „Morabanc“, kai įsūdė 15 taškų (1/1 dvit., 4/8 trit., 1/1 baud. met.), atkovojo 3 kamuolius bei surinko 15 naudingumo balų.

Tačiau be tokių žybtelėjimų, buvo ir nuopolių su neigiamais pasirodymais. Pavyzdžiui, blogiausi kauniečiui buvo mačai su Sevilijos „Real Betis“ ir Manresos ICL, kai aikštę jis paliko su –5 naudingumo balas. Kaip sako pats Juškevičius, sezonas buvo pilnas pakilimų ir nuopolių.

„Visada norisi turėti didesnį vaidmenį, bet Ispanijoje yra didelė žaidėjų rotacija ir spartus žaidimo tempas, todėl dideliu minučių skaičiumi čia niekas nesidžiaugia. Viskas priklauso nuo tos dienos. Gerai žaisi – gausi daugiau laiko.

Man tai buvo išties neįprasta situacija, nes rungtynes reikėjo žaisti praėjus vos dviems dienoms po atvykimo į Ispaniją. Iškart pagauti rungtynių tempą, ritmą ir kitus dalykus buvo nelengva tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Nors kasdien dirbau individualiai, bet darbas su komanda yra visai kas kita.

Kalbant apie debiutą Ispanijoje, jis nebuvo lengvas. Buvo gerų rungtynių, buvo blogesnių. Sunku išlikti stabiliam, kai sezono įkarštyje tau dar reikia adaptuotis. Manau, dėl to kentėjo stabilumas. Visą situaciją Ispanijoje vertinu vidutiniškai. Tikėjausi daugiau, bet visgi tai buvo puiki patirtis, kuri man pravers ateityje“, – dėstė Juškevičius.

Nuotr. Facebook

Bangavo ne tik 194 cm ūgio gynėjas, bet ir pati „Tecnyconta. Saragosos klubas ACB pirmenybėse per 32-ejas rungtynes iškovojo 9 pergales ir tik dėl geresnio taškų santykio išliko ACB lygoje.

Nors klubas sugebėjo išlikti tarp Ispanijos elito, Saragosoje tokie rezultatai buvo pasitikti neigiamai.

„Sezono apibendrinimas visiems aiškus – balansavome ties iškritimo riba, o tai nenuteikia optimistiškai ir pasitikėjimo neprideda. Galima pasidžiaugti tik tuo, kad neįvyko pats blogiausias scenarijus.

Esu įsitikinęs, kad turėjome geresnę komandą nei rodo mūsų rezultatai. Buvo daug pakilimų, nuopolių ir mažai stabilumo. Klubas keitė žaidėjus, trenerius, bet žaidimas vis tiek bangavo. Tai neatnešė daug pergalių“, – pripažino Juškevičius.

Užsiminęs apie viltis ne visiškai pateisinusį sezoną, Juškevičius prakalbo ir apie šeimą. Praėjusių metų liepą krepšininkas su žmona Simona susilaukė sūnaus, taigi ilgai lauktas šeimos narys turėjo įtakos ir naujoms Juškevičiaus karjeros kryptims. Dabar, sezonui pasibaigus, Juškevičius sutinka, kad sprendimas žaisti Ispanijoje, šeimos atžvilgiu, buvo kone idealus.

„Šeimai tai buvo geriausias galimas variantas. Turime 11-os mėnesių sūnelį, taigi jam augti kiekvieną dieną būnant gryname ore, kur temperatūra kasdien teigiama, tikras privalumas. Tiek daug saulėtų dienų visada nuteikia tik teigiamai. Maistas visada šviežias, žmonės draugiški, pati šalis yra saugi, o tokie privalumai yra svarbūs. Tai leidžia šeimai jaustis patogiai, net esant toli nuo namų“, – pasidžiaugė Juškevičius.

Sezonas dviejų lietuvių atstovaujamai „Tecnyconta“ komandai baigėsi anksti – jau gegužės viduryje. Per prabėgusį mėnesį Juškevičius spėjo dvi savaites būti namuose Lietuvoje, stebėti šalies pirmenybių kovas, kurį laiką pakeliauti užsienyje ir pradėti pasirengimo rinktinės stovyklai darbus.

Juškevičiaus pavardė yra išplėstiniame Dainiaus Adomaičio rinktinės kandidatų sąraše ir į pirmąją rinktinės stovyklą gynėjas veikiausiai bus pakviestas. Čia šįmet turėtų būti ir pažangą padaręs Lukas Lekavičius, ir Ispanijoje žibėjęs Marius Grigonis ir solidžiai žaidęs Šarūnas Vasiliauskas, tiek ir Adomaičiui puikiai pažįstamas Mindaugas Girdžiūnas. Konkurencija dėl vietos dvyliktuke nusimato arši, tačiau Juškevičius pasiruošęs dėl jos kovoti.

„Jau kurį laiką dirbu pagal individualią programą ir ruošiuosi rinktinės stovyklai ir sezonui. Turėjau užtektinai laiko pailsėti ir perkrauti galvą. Turiu daug motyvacijos ateičiai, todėl atostogos baigėsi, o dabar – pasiruošimas.

Kalbant apie rinktinę, kiekvienais metais yra pakankamai žaidėjų ir užtektinai konkurencijos, todėl tik nuo pačių žaidėjų priklausys, kaip jie bus pasirengę, kokios formos atvyks, kaip atrodys pasiruošime, kaip tiks trenerio schemoms. Tai lems, kas bus komandoje, o kas ne“, – baigė Juškevičius.



Komentarai:

Egis
Kaip įžaidėjo jo į rinktine neims, o kaip SG jis gerokai prastesnis už kitus kandidatus. Taip kad didelė tikimybė, bus nuo sarašo atkabintas dar iki stovyklos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-15
-5
Atsakyti
Anonimas
manau netinkamas nei atsarginiu SG
2017-06-15
Atsakyti
mauras
tai kad net Ispanijos dugno komandoje nepazaidzia,apie kokia jis cia rinktine sneka...deka Juskeviciaus,Saragozos komanda vos neiskrito is ACB lygos,net treneris po sezono pareiske,kad deka zaideju pastangu,jie neleido Juskeviciui nuskandinti komandos ir iskristi is ACB
2017-06-15
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.