Eurolygos trenerių susitikime – Šaras ir elitiniai Europos strategai

2017-06-22 18:58
Nuotr.:

Kasmetiniame Eurolygos trenerių bei vadovų susitikime buvo apsikeista idėjomis kaip toliau tobulinti lygą. Jame dalyvavo ir „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

Posėdis vyko dvi dienas – trečiadienį ir ketvirtadienį Barselonoje. Šis susirinkimas įvyko po pirmojo Eurolygos sezono, kuriame visos 16 komandų kovėsi tarpusavyje. Treneriai vieningai pritarė, kad su šiuo formatu lyga žengė į priekį bei tą darys ir ateityje.

„Tikimės, kad ateityje bus dar geriau, – sakė Maskvos CSKA strategas Dimitris Itoudis. – Sirgaliai yra patenkinti, krepšinis yra žaidžiamas aukštu lygiu. Mes esame pamaloninti bei entuziastiškai nusiteikę. Matydami skaičius, mintis, potencialius ėjimus apie kuriuos kalbama su mumis – lyga bus tik dar geresnėje pozicijoje.“

Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu akcentavo trenerių nuomonę, kuri yra ašis priimamų sprendimų, siūlomų inovacijų, kaip žaidimas turėtų būti žaidžiamas ir kaip lyga gali išlaikyti dabartinius sirgalius bei pritraukti naujus.

Ketvirtadienį treneriai dėmesį skyrė teisėjavimui bei susitiko su Eurolygos teisėjų direktoriumi Richardu Stokesu, su kuriuo peržiūrėjo daugybę žaidybinių situacijų iš praėjusio sezono. Susitikime buvo diskutuojama apie taisykles, nuostatas bei aiškinamasi kaip žaidimą padaryti dar dinamiškesnį dalyviams bei žiūrovams.

„Manau, kad tai geriausias būdas tobulinti žaidimą, – sakė Šarūnas Jasikevičius. – Manau, kad galima geriau suprasti teisėjų pusę, ką jie mato, iš kokios perspektyvos mato dalykus. Praėjusiais metais mes norėjome išvalyti žaidimą, kalbant apie greitas atakas. Manau, kad pamatėme švaresnį žaidimą. Manau, kad pamatėme greitesnį žaidimą, o toks ir buvo tikslas. Smagu matyti, kad dalykai apie kuriuos kalbame birželį, atsispindės žaidime spalį.“

Susitikime buvo nuspręsta išplėsti arbitrų galimybę naudotis vaizdo peržiūromis.



Komentarai:

djgaffer
Gerai,kad apie teisėjavimą buvo užsiminta,nes jau reik kažką keist.Gal tas dažnesnis vaizdo peržiūrėjimas daugiau padės,nes iki šiol vis dar nemažai pasitaikydavo techninio broko.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-23
-6
Atsakyti
...
FIBA pavėsyje su savo senamadiškais diktatoriškais valdymo metodais
2017-06-23
+4
Atsakyti
tt
inpise visi cia jie...
2017-06-22
-3
Atsakyti
abcd
laso ikales :D
2017-06-22
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.