Geidžiamiausias laisvasis agentas: kokį karjeros kelią pasirinks Gordonas Haywardas?

Martynas Bendikas
„BasketNews.lt“
2017-07-04 19:25
Nuotr.:

Stephenas Curry, Kevinas Durantas ir Andre Iguodala pratęsė sutartis su „Golden State Warriors“, o savo komandose nusprendė pasilikti ir Blake‘as Griffinas, Kyle‘as Lowry bei Jrue Holiday. Vis tik labiausiai intriguojantis 2017 metų NBA laisvųjų agentų rinkos klausimas lieka neatsakytas – kur ateinantį sezoną žais Gordonas Haywardas?

Ištikimiausiems Bostono „Celtics“, Majamio „Heat“ ir Jutos „Jazz“ sirgaliams liepos 4-oji tapo svarbi ne tiek dėl JAV nepriklausomybės dienos paminėjimo, kiek dėl to, jog būtent šios dienos eigoje turėtų paaiškėti Haywardo naujoji komanda. Arba senoji, jei šis pasirinks likti Solt Leik Sityje, kur jis rungtyniauja visą savo 2010 metais prasidėjusią karjerą.

Geidžiamiausiu laisvuoju agentu tapęs puolėjas jau sudalyvavo visuose trijuose planuotuose susitikimuose su minėtųjų komandų atstovais, kurie padarė viską, kad Haywardas pasirinktų jų pasiūlymus. Birželį aiškia favorite prisivilioti atletą buvo laikoma Bostono komanda, kurios marškinėliais dukrą aprengė ir daug „Celtics“ fanams žadančia nuotrauka pasidalino jo žmona, tačiau šiai komandai nepavyko įsigyti Paulo George‘o, todėl šansai sumažėjo, o dar daugiau nežinomybės įnešė tai, jog „Heat“ ir „Jazz“ paruošė Haywardui nepriekaištingas ateities vizijos prezentacijas.

Šį sezoną pelnomi taškai

46%
100,4
Pelno taškų: 100,4
Taiklumas: 46,5%
Vieta lygoje: 28
Geriausias pasiekimas: 127
Blogiausias pasiekimas: 72
Daugiausia pelno: Gordon Hayward

Majamio ekipa yra pirmoji, su kuria 27-erių krepšininkas susitiko liepos 1-ąją. Sportininkas susitiko ne tik su „Heat“ vadovais ir vyriausiuoju treneriu Eriku Spoelstra, bet ir su žaidėjais Hassanu Whiteside‘u, Udoniu Haslemu bei Justise‘u Winslow. Į „Heat“ susitikimą su Haywardu atvyko net Vasaros lygoje dirbantys Chrisas Quinnas ir Juwanas Howardas, todėl pirmosiose lygos rungtynėse komandą treniravo vaizdo įrašų koordinatorius.

Negana to, įspūdingą prezentaciją krepšinio aikštelėje Haywardui parengę „Heat“ greta savo arenos iškabino plakatus su jo nuotraukomis, kuriose krepšininkas matomas vilkint komandos aprangą. Pasak pranešimų, Haywardą sužavėjo galimybė gyventi paplūdimiais garsėjančiame Floridos didmiestyje bei dirbti su Eriku Spoelstra, tačiau šie argumentai pernelyg neįtikina.

„Heat“ žvaigždė Whiteside‘as išties viliojo Haywardą demonstruodamas, kaip šaunu yra gyventi Majamyje, tačiau ilgametis „Jazz“ puolėjas ir dviejų vaikų tėvas nepanašus į sportininką, kuriam svarbiausia yra linksmas gyvenimas, o Spoelstra nepanašus į trenerį, kuris Haywardui turėtų imponuoti labiausiai iš visų.

Haywardas nori laimėti ir panašu, jog geriausius šansus tai padaryti jis turi Bostone. „Celtics“ yra laikomi pagrindiniais Klivlando „Cavaliers“ konkurentais nusilpusioje Rytų konferencijoje, todėl tikima, kad būtent Haywardas gali tapti trūkstama dėlionės dalimi, kuri padės mesti dabartiniams lygos vicečempionams rimtesnį iššūkį nei šiemet.

Bene pagrindine priežastimi, kodėl Haywardas turėtų pasirinkti Bostoną, yra laikomas vyriausiasis treneris Bradas Stevensas. Būtent šis strategas vadovavo Butlerio universiteto krepšinio komandai, kai ši, vedama Haywardo, 2010 metais netikėtai pasiekė NCAA finalą. Dvejus metus kartu dirbę amerikiečiai yra artimi bičiuliai, tačiau panašu, jog trenerio faktorius didelės reikšmės apsisprendimui vis dėlto neturės, kadangi puikius santykius Haywardas palaiko ir su „Jazz“ strategu Quinu Snyderiu.

Rytų konferencijoje Haywardas turi geresnius šansus tapti „Visų žvaigždžių“ rungtynių starto penketo žaidėju ar toliau nužygiuoti atkrintamosiose varžybose, tačiau „Jazz“ potencialas tikrai nėra pernelyg mažesnis už „Heat“ ar „Celtics“. Haywardo pageidavimu, „Jazz“ šią vasarą išsaugojo Joe Inglesą bei prisiviliojo Ricky Rubio, todėl ši komanda turi bene daugiausiai lygiaverčių krepšininkų visoje lygoje. Nors Haywardas gindamas Jutos klubo garbę per savo karjerą atkrintamosiose varžybose pasiekė tik 4 pergales, o Vakarai ir toliau stiprėja, jaunos „Jazz“ komandos ateitis yra tikrai šviesi.

Visų svarbiausia – „Jazz“ yra Haywardo komanda, suburta jam ir aplink jį. Indianapolyje gimęs sportininkas augo vilkėdamas Reggie Millerio marškinėlius ir besižavėdamas jo ištikimybe Indianos „Pacers“ klubui. Pasirinkti ištikimybės vienai komandai kelią gali ir Haywardas, kurį „Jazz“ 2010 metų NBA naujokų biržoje pasirinko 9-uoju šaukimu.

Nors ESPN apžvalgininkas Samas Henkenas galimus Haywardo pasirinkimus supaprastina rašydamas, jog pasirinkdamas „Jazz“ jis rinksis pinigus (didžiausią atlyginimą), „Celtics“ – pergales, o „Heat“ – pagarbą (didžiausias galimybes turėti geriausią statistiką), vargu ar pinigai taptų svarbiausiu faktoriumi renkantis likti Solt Leik Sityje.

Taip, su „Jazz“ Haywardas galėtų pasirašyti penkerių metų 172 mln. JAV dolerių vertės sutartį arba ketverių metų 133 mln. dolerių vertės sutartį. Kitos komandos jam gali pasiūlyti kiek mažiau, tačiau jų pasiūlymai taip pat yra maksimalios vertės. Bet kokiu atveju, Haywardas sudarys pelningiausią karjeros kontraktą.

Sunku pasakyti, ar ypatingos svarbos faktoriumi taps ir Bostone žadamos pergalės, kadangi „Celtics“, nepaisant iškalbingos Isiaiah Thomaso žinutės „Twitter“ tinkle užvirusioje kovoje su Whiteside'u ir Rudy Gobertu, kol kas jas gali pasiūlyti tik praeities sąskaita. Garantuoti skambių pergalių ateityje „Celtics“ dar negali. Bent jau tol, kol Klivlande tebežaidžia LeBronas Jamesas.

Galiausiai, esminiu klausimu galimai tampa pagarbos/šlovės klausimas. Jei šlovę reiškia „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvio statusas ir solidi statistika, tuomet logišku pasirinkimu tampa „Heat“. Jei šlovę reiškia aukštesnė pozicija savoje konferencijoje, žvaigždėmis laikomi komandos draugai ir didesni šansai patekti į NBA finalą, tuomet visi keliai ko gero ves į Bostoną. Vis tik, jei Haywardas labiau siekia ne šlovės, o pagarbos už lojalumą, atsidavimą ir lyderystę, tinkamiausiu pasirinkimu jam yra „Jazz“ ekipa. 



Komentarai:

algis dalgis
geriausia jam butu eiti manau i miami, whiteside dragic hayward plius kokia dar viena zvaigzde [geriausia butu power forward], patikimas gerai besiginantis ir galintis scorint suolelis, spoelstra geras treneris ir heatai gali sugrizt i elita... bet aisku, tai nelabai realu nes reikia issirinkt is triju labai gundanciu pasiulymu tik viena
2017-07-04
+1
Atsakyti
ziegzdriu bachuras
Kas sitas mauras?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-04
+6
Atsakyti
to klaidomis
Valink is cia degradaves issigimeli

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-04
+8
Atsakyti
djgaffer
Bet tai ir sunku bus Haywardui,kur ir ką pasirinkti.Visi trys pasiūlymai viliojantys,tai galva tikrai gali apsisukti.Čia jau tada šeimos reikia klausti,ar susieti savo ateitį su Juta,kur visi draugai,ar pradėti naują etapą ir kraustytis kitur.Kad ir kaip bebūtų,sunkus sprendimas jo laukia.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-04
+2
Atsakyti
to klaidomis
tu tai debilas konkretus...
2017-07-04
+2
Atsakyti
Zalgiriteits
I zalgiri ji!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-04
+3
Atsakyti
Labai noriu tikėti kad pasirinks pacers arba pelicans bet greičiausiai favoritai bus BULL

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-04
-11
Atsakyti
Hhhhabihis
Koks skirtumas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-04
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.