Zubčičius ir Buva atvedė kroatus į pergalę Stankovičiaus taurėje

2017-07-20 11:13
Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blazevičius
Nuotr. Fotodiena.lt/E. Blazevičius

Kinijoje vykstančiame Borislavo Stankovičiaus taurės turnyre pirmąją pergalę iškovojo Kroatijos vyrų krepšinio rinktinė. Toli gražu ne pajėgiausia sudėtimi į turnyrą atvykusi kroatų komanda nugalėjo Kinijos vyrų rinktinę rezultatu 81:71 (28:8, 13:18, 24:17, 16:28).

Kroatijos rinktinę į prieki vedė Tomislavas Zubčičius ir Ivanas Buva. Zubčičius pelnė 23 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir 4 kartus suklydo.

Buva pelnė 30 taškų, atkovojo 5 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius, 2 kartus blokavo priešininkų metimus ir padarė 3 klaidas.

Ivan Buva

Ivan  Buva
Komanda: Bilbao Dominion Basket
Pozicija: C
Amžius: 26
Ūgis: 208 cm
Gimimo vieta: Kroatija

„Jeigu kas nors man būtų pasakęs, kad po 7 dienų pasiruošimo mes žaisime tokį krepšinį – aš nebūčiau patikėjęs, – Kroatijos vyrų rinktinės treneris Aco Petrovičius gyrė savo krepšininkus. – Mes galime didžiuotis savo žaidimu.“ 

Kroatams šiose rungtynėse nepadėjo tokios žvaigždės kaip Bojanas Bogdanovičius, Dario Šaričius, Mario Hezonja, Ante Žižičius ir Draganas Benderis.

Kitose rungtynėse Vokietijos B komanda rezultatu 83:69 nugalėjo Egipto krepšininkus.

2005 metais Lietuvos komanda taip pat dalyvavo šiame turnyre ir laimėjo pirmąją vietą.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.