Jauniams – suomių antausis Europos čempionato starte

2017-07-29 14:00

Visas rungtynes besivejančiųjų vaidmenyje buvusi Lietuvos jaunių (iki 18 metų) vaikinų rinktinė nesėkmingai pradėjo Europos čempionatą. Slovakijoje vykstančiose pirmenybėse Gedimino Petrausko auklėtiniai 62:85 (20:25, 13:15, 16:19, 13:26) nusileido Suomijos rinktinei. 

Lietuvių bėdas šiame mače geriausiai iliustravo Arno Veličkos pasirodymas. Jis pelnė 12 taškų, tačiau pataikė vos 3 metimus iš 15. Tikslą pasiekė vos 1 iš 11 jo mestų tritaškių. Visus savo taškus jis surinko pirmoje mačo dalyje.

Pro šalį švaistė ir kiti krepšininkai. Mūsiškiai pataikė vos 33 proc. metimų (21/63). Tikslą pasiekė vos 8 tritaškiai iš 36. Iš 20 baudų buvo realizuotos vos 12, o po klaidų prarasti net 22 kamuoliai.

Foto galerija

Lietuviai paskutinį kartą pirmavo antrojo kėlinio viduryje, kai po Luko Kišūno dvitaškio buvo priekyje 30:29. Visgi tuomet suomiai ketvirtį pabaigė spurtu 11:3 ir nutolo 40:33.

Iš karto po ilgosios pertraukos suomiai pelnė 8 taškus be atsako ir nutolo 50:36. Po kelių minučių du iš eilės Luko Ulecko tritaškiai dar buvo grąžinę intrigą (54:48), tačiau neilgam. Ketvirtojo kėlinio pradžioje mūsiškiai vėl krito į duobę ir suomiai nepavejamai nutolo – 71:54.

Europos čempionato C grupėje taip pat rungtyniauja Graikijos ir Slovėnijos rinktinės. Su pastaraisiais lietuviai susitiks rytoj.

Lietuvos rinktinė: Lukas Uleckas 14 (4/9 trit.), Arnas Velička 12 (1/11 trit., 5 rez. perd.), Grantas Vasiliauskas 8, Lukas Kišūnas 7, Ignas Sargiūnas 6 (1/7 trit.).

Suomijos rinktinė: Mikaelis Jantunenas (14 atk. kam.) ir Miika Heinonenas po 20, Andre Gustavsonas 13. 



Komentarai:

Rokas26Bet kai pernai visos jaunimo rinktinės parvežė medalius, niekas nekeikė LKF.Nenorėkite kad kasmet sektusi, ypač tokiai mažai šaliai.


Šita maža šalis turi 2 reitingą pasaulyje tarp jaunimo krepšinio rinktinių. Niekas nereikalauja, kad lietuviai laimėtų futbolo, ledo ritulio ir pan. medalius pasaulio ir EC, bet 2 vieta pasaulyje įpareigoja rodyti ir tam tikrus rezultatus, o nepavykus žaisti ir išlikti savo lygyje, būtina rimta analizė ir atitinkamos išvados, o po jų silpniausios grandies pakeitimas.
2017-07-30
-1
Atsakyti
Liutavezys Labiau šitas taikytina apie trenerius o ne žaidėjus. Nes jaunimo rinktinėse (apart U15, U16 - kas yra pati pradžia rinktinių), dirba buvusių trenerių sūnūs (Šernius ir pann.), rėmėjų sūnūs (Petrauskas ir pan.), buvę krepšininkai, bendražygiai (Masiuliai, Grigai, kurie abu mano nuomone yra tragedija.). Kaip ir kiekvienoje srityje švogerių kraštas yra švogerių kraštas. Kiek gerų trenerių, ne krepšininkų užaugo paskutiniu metu? Maksvytis - dirbęs su vaikais, juos priauginęs, gavęs jaunimo rinktines už rezultatus su tuo jaunimu, aišku ir talento netrūko tai rinktinei, tačiau iki šiol įrodinėja, kad buvo ir jo indėlio. Pagal tai kaip progresuoja. O po to prasidėjo kad reikia duot darbo bendražygiams, baigusiams karjeras, Štombergas, Masiulis ir pan. (kad ir kaip mėgčiau ir gerbčiau kaip krepšininkus), tačiau tas jaunimo rinktines kur gavo, tai nešė dugnan kaip priklauso, nes jokios patirties tokioj kėdėj..


O tu geresnis treneris? Tokio amziaus zaidejams ne deriniai turi rupeti, o asmeniniai rezultatai. Ir nemaciau kaip vakar treneris galejo ''nutiesti kelia i pergale''. Padeti - taip. Bet iki pergales.... Realiai jokiu sansu vakar nebuvo sutokiu zaidimu. Tikiuosi cia buvo vienkartine nesamone. O tam nerimstanciam su klanais ir isivaizduojama krepsinio mafija - tas tavo sunus nepateko, nes garantuotai yra LIEVAS ''Kasioras'', is kurio niekad niekas gero krepsinio pasaulyje nebus, kad ir kaip tu to noretum (isivaizduoju, kad esi vienas is tu, kurie ir teisejam per mokyklines nurodineja ka ir kaip turi daryt)
2017-07-30
+25
Atsakyti
asas
Krepsinio salis ir toliau yra prievartaujama per visus galus..chacha
2017-07-30
+2
Atsakyti
Deivydas
Petrausko niekad nelaikiau geru treneriu, neplanuoju to daryti ir ateityje
2017-07-30
-5
Atsakyti
Jo
Aš sutinku kad komandas turi susirinkti treneriai o ne agentai čia yra kaltas tik Sabas kad leidžia tą daryti o 6 vieta pasaulyje nėra tas pats kas 6 Europoje

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-30
+5
Atsakyti
gogaZiauruMūsų pasididžiavimas krepšinis irgi virto klano ir švogerių krašto auka. Treneriai apgailėtini,bet svarbu saviakai, y rinktines stumiami buvusių kašiorių vaikai, giedraiciai kvedaraviciai, kurie neatitinka rinktines lygio bet svarbu saviakai juk. Tpfu tpfu tpfu,gėda--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltKlausyk, tu jau pradedi prikirst su savo postais apie savo svogerius saviakus ir t.t. As suprantu, kad tavo koks tai draugelis, gerai zaides mokykloje nepuapuole i rinktine, parasei karta ir apsiramink. Tai ne, kals po 10 postu. Tavo tie pezalai niekam neidomus.O ko čia piktintis teisybes cia daug yra
Labiau šitas taikytina apie trenerius o ne žaidėjus. Nes jaunimo rinktinėse (apart U15, U16 - kas yra pati pradžia rinktinių), dirba buvusių trenerių sūnūs (Šernius ir pann.), rėmėjų sūnūs (Petrauskas ir pan.), buvę krepšininkai, bendražygiai (Masiuliai, Grigai, kurie abu mano nuomone yra tragedija.). Kaip ir kiekvienoje srityje švogerių kraštas yra švogerių kraštas. Kiek gerų trenerių, ne krepšininkų užaugo paskutiniu metu? Maksvytis - dirbęs su vaikais, juos priauginęs, gavęs jaunimo rinktines už rezultatus su tuo jaunimu, aišku ir talento netrūko tai rinktinei, tačiau iki šiol įrodinėja, kad buvo ir jo indėlio. Pagal tai kaip progresuoja. O po to prasidėjo kad reikia duot darbo bendražygiams, baigusiams karjeras, Štombergas, Masiulis ir pan. (kad ir kaip mėgčiau ir gerbčiau kaip krepšininkus), tačiau tas jaunimo rinktines kur gavo, tai nešė dugnan kaip priklauso, nes jokios patirties tokioj kėdėj..
2017-07-30
+1
Atsakyti
Pukis
Musi krepsinio mokykla buvus viena geriausiu pasaulyje , pataps kaip nokia suomijoj. Visi skalbinom visais varpaia kad arteja pabaiga. Nors kai kirie dar seno idirbio rezultatai tempe kazkiek.

Eilini karta musu sporto funcionieriams aiskinama, individualus zaidimas yra viskas! Turime izaideja kalnieti, lietuvos rinktines pagrindini izaideja, jis yra sg, o ne pg.

Trumpategiskimas? Jai bene dundesmtmecius verkiam kad nera pamainos musu pg, per spauda ir interviu? O dara atvirksciai, kazkada 1993 bandziau i kases mokykla lyst 13 metis. Reikalavimai ne zemesnis nei 1.83 m. Selmes srebiant rezultatus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-30
+4
Atsakyti
dar pries suomius gavo. greiciausiai kovos jie del islikimo stipriausiam divizione manau
2017-07-30
+2
Atsakyti
stilistai blet su savo sukuosenom tvarkosi 24/7, bet kase tai jiem px. max i nkl jiem lost savo karjeros pike, jei nepersigalvos su savo profesijom...
2017-07-30
-6
Atsakyti
Tai
Tai ką, vėl šešta vieta?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-29
-7
Atsakyti
brisius
Labai liudna

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-29
+3
Atsakyti
meow
Siaurieciai bresta leciau ,todel ir gavom suomiams.. Aj..
2017-07-29
+4
Atsakyti
Bet kai pernai visos jaunimo rinktinės parvežė medalius, niekas nekeikė LKF.

Nenorėkite kad kasmet sektusi, ypač tokiai mažai šaliai.
2017-07-29
-1
Atsakyti
Petrauskas
beviltiskas, nieko bendro su krepsinio logika. Truksta zodziu...-20 nuo ledo ritulio salies....kugelis....Ne veltui vengrai, kur krepsinis paskutinej vietoj lauk ismete. Tegul pas teva i terminala dirbt vaziuoja, o ne treneri vaidina.
2017-07-29
-4
Atsakyti
tritaskiu daugiau
Mesti tritaskiu daugiau nei dvitaskiu- savizudybe. Dar karta parodo ,kad musu rinktiniu stilius mokintis derinius atmintinai ir mesti. Prasiverzimas ,jegos pranasumas? Baikit nemanau.
2017-07-29
+3
Atsakyti
mUSU RINKTINES LIGA
Vel liga tampanti TRITASKIU SOU.
2017-07-29
-8
Atsakyti
bulve
nu sorry bet sita rinktine apgailetina. zaidejai net judet normaliai negali, visi tokie kaip su medinem kojom. is kur juos tokius traukia. atsimenu mokykloj budavo pilna atletisku zaideju, kurie mokedavo ir padoriai kamuoli varytis, o cia istrauke is kazkur tokius medzius , kad baisu. negi nera normaliu paaugliu? palyginus su suomiais tai lietuviai kaip 50+ amziaus diedai juda. apie kokias pergales gali galvot kai jie net begt nemoka normaliai. uleckas su velicka dar normalesni, o visi kiti tai tragedija. treneris leidzia velickai mest kiek nori nors siandien tritaskai visiskai nekrito. nu zodziu baisu.
2017-07-29
+7
Atsakyti
ekspertas

Saunuolis cia suserei komentara kaip as daznai nedrysdavau.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-29
+13
Atsakyti
Fiasko

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-29
+1
Atsakyti
goga
Ziauru

Mūsų pasididžiavimas krepšinis irgi virto klano ir švogerių krašto auka. Treneriai apgailėtini,bet svarbu saviakai, y rinktines stumiami buvusių kašiorių vaikai, giedraiciai kvedaraviciai, kurie neatitinka rinktines lygio bet svarbu saviakai juk. Tpfu tpfu tpfu,gėda--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt

Klausyk, tu jau pradedi prikirst su savo postais apie savo svogerius saviakus ir t.t. As suprantu, kad tavo koks tai draugelis, gerai zaides mokykloje nepuapuole i rinktine, parasei karta ir apsiramink. Tai ne, kals po 10 postu. Tavo tie pezalai niekam neidomus.

O ko čia piktintis teisybes cia daug yra
2017-07-29
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 66

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.