Rusijos devyniolikmetės pasiekė istorinę pergalę

2017-07-31 15:56
Nuotr.: fiba.com
Nuotr. fiba.com

Sekmadienį Rusijos devyniolikmetės įveikė bendraamžes iš JAV ir laimėjo merginų (iki 19 metų) krepšinio pasaulio čempionatą. Ši pergalė leido rusėms pirmą kartą per 28-erius metus užlipti ant aukščiausiojo apdovanojimų pakilos laiptelio.

Italijoje vykusiame pasaulio čempionato finale Rusijos devyniolikmetės 86:82 (17:22, 19:20, 26:18, 24:22) laimėjo prieš bendraamžes iš JAV ir lipo ant aukščiausiojo apdovanojimų pakylos laiptelio.

Tai istorinis pasiekimas ne tik devyniolikmečių merginų rinktinei, bet ir visai Rusijos moterų krepšinio bendruomenei, nes aukso medalių pasaulio krepšinio čempionate joms nėra pavykę iškovoti.

Paskutinį kartą Rusijos devyniolikmetės pasaulio čempionate triumfavo dar 1989 metais būdamos Sovietų Sąjungos sudėtyje. Po to jos du kartus dalyvavo finale (1993 m. ir 2001 m.), bet pergalių pasiekti nepavyko.

Moterų pasaulio čempionate Rusijai nugalėti taip pat nėra pavykę. Tris kartus iš eilės jos buvo iškovojusios sidabro medalius (1998 m., 2002 m. ir 2006 m.), o tai vis dar yra aukščiausias jų pasiekimas šiame čempionate.

Finale Rusijos komandą į priekį vedė Raisa Musina, kuri pelnė 33 taškus, atkovojo 11 kamuolių ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus, bei Maria Vedeeva, kuri pelnė 26 taškus, atkovojo 18 kamuolių ir blokavo 3 metimus. Pastaroji tapo ir turnyro naudingiausia žaidėja.

JAV devyniolikmetės iki šio pasaulio čempionato buvo laimėjusios šešis titulus iš eilės. Ryškiausiai jų gretose žaidė Chennedy Carter, kuri pelnė 31 tašką ir atkovojo 4 kamuolius. 

Kuklesnes, bet taip pat istorines aukštumas pasiekė ir Kanados devyniolikmetės. Jos 67:60 laimėjo bronzą kovoje prieš Japonijos bendraamžes ir pirmą kartą šio turnyro istorijoje lipo ant nugalėtojų pakylos. 



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.