Scola atvirai papasakojo apie Ginobili karjeros pradžią ir kovas su JAV rinktine

2017-08-04 14:05
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Legendinis Argentinos krepšininkas Luisas Scola „theplayerstribune.com“ pasidalino savo prisiminimais apie žaidimą savo šalies rinktinėje, vieną geriausių visų laikų Argentinos krepšininką Manu Ginobilį ir krepšinio svarbą jo gyvenime.

Šią vasarą į Kiniją žaisti persikėlęs 37-erių metų puolėjas pirmiausia papasakojo apie jo gero draugo Ginobili karjeros pradžią.

„Manau, kad galima teigti, jog Manu yra geriausias krepšinio žaidėjas, kokį tik yra išauginusi mūsų šalis. Bet štai tiesa: kai Manu buvo vaikas, jis buvo tiesiog vidutiniokas. Jis net nepateko į šalies jaunių rinktinę, – prisiminimais dalijosi Scola. – Jis turėjo kelis trūkumus, kurie trukdė jam jaunystėje.

Luis Scola

Luis  Scola
Luis  Scola
MIN: 12.8
PTS: 5.11 (50.79%)
REB: 3.86
AS: 1.03
ST: 0.39
BS: 0.11
TO: 0.94
GM: 36

Manu buvo žemas, per lieknas, jis nebuvo perspektyvus. Tai buvo auksinė Argentinos krepšinio karta, grupė, kuri važiavo laimėti olimpinių aukso medalių 2004 metais: Oberto, Nacionis, Pepe Sanchezas, Prigioni. Mes visi pradėjome žaisti kartu dar 1996 metais, bet Manu tuo metu nebuvo pakankamai geras, kad patektų į pagrindinę komandą.

Kol keli iš mūsų pradėjo karjeras Europoje, Manu liko namie. Jis žaidė šiaurės Argentinos komandoje „Andino“, kol jo neišmainė ir jis pradėjo žaisti gimtinėje. Iš pradžių jis negavo daug laiko, bet po truputį skautai jį pradėjo pastebėti ir pagaliau vienas jų išsivežė jį į antrosios Italijos lygos komandą „Viola Reggio Calabria. Kai Manu grįžo iš ten tam, kad prisijungtų prie nacionalinės komandos, jis buvo kitas žaidėjas. Jis išvyko kaip liekniausias žaidėjas aikštelėje ir vietoje to, grįžo kaip nuožmus kovotojas, kurį žinote šiandien“, – rašo Scola.

Scola daug dėmesio skyrė ir nacionalinei Argentinos rinktinei bei dvikovoms su JAV krepšinio komanda. 2004 metų olimpinį triumfą jis įvardina kaip patį įsimintiniausią epizodą per visą jo 22 metus trukusią karjerą.

„Viskas pasikeitė 2000 metais, mes patekome į Atėnų olimpines žaidynes. Nusimatė revančas JAV komandai. Istoriškai JAV reguliariai nugalėdavo mus visur, bet galėčiau sakyti, kad 2002 metais mes jautėmės tvirtai. Pagaliau mes nugalėjome JAV rinktinę Indianapolyje vykusiame pasaulio čempionate. Tai buvo pirmas kartas, kai mes įveikėme JAV rinktinę, kurioje buvo NBA žaidėjų. Tada mes supratome, kad galime varžytis su visais pasaulyje.

Mums nerūpėjo, kad 2004 metais JAV komanda atvyks su dar daugiau žvaigždžių kaip Allenas Iversonas, Timas Duncanas ir Amare‘as Stoudemire‘as. Štai faktas – JAV niekada nepralaimėjo olimpinių krepšinio rungtynių su profesionaliais krepšininkais sudėtyje.

Mes žinojome, su kuo kovosime, bet aš buvau komandoje, kurioje kartu buvome jau dešimtmetį: Manu, Andresas Nacioni, Carlosas Delfino, Fabricio Oberto, Pepe Sanchezas, Walteris Hermannas ir visi kiti. 2004 metais mes buvome labiau suaugę ir stipresni. Mes ne tik manėme, kad turime šansą įveikti JAV, aš jums prisiekiu – ir tai juokinga pasakyti tik po dešimt metų – bet mes žinojome, kad juos nugalėsime. Mūsų pasitikėjimas buvo kitame lygyje“, – rašė krepšininkas.

Scola už savo krepšinio karjerą ir gyvenimo kelią nuopelnus skiria savo tėvui, kuris žaisdavo krepšinį mėgėjiškai ir iš to gyventi negalėjo. Nors Argentina buvo ir yra futbolo šalis, bet Scola šeimoje krepšinis buvo daugiau nei tik sportas.

„Aš visada klausdavau savęs: kodėl jis tai daro? Bet jis mylėjo žaidimą taip stipriai, jog tai buvo užkrečiama. Jis žaidė tai, ką aš mėgstu vadinti „tikru krepšiniu“ – tai reiškia žaisti tik iš meilės krepšiniui“, – jausmingai mintimis dalijosi Scola.



Komentarai:

Ceska
jo nepamirsiu tu varzybu kai tiesiog sutrype Argentina LT :D Kleizinatorius on fire buvo
2017-08-04
-8
Atsakyti
A
O man kaip Lietuvos fanui pats isimintiniausias ivykis su argentina buvo, kai manu 2010m. pareiske, kad LT is visu komandu jiems yra pati parankiausia komanda del patekimo i pusfinali, bet kai dejom vaizdu ant ju tai iki siol nepamirsiu tu rungtyniu :)))

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-04
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.