„Vyčio“ naujokas trokšta sugrįžti į LKL

2017-08-04 17:10
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Kiek daugiau nei du sezonus Lietuvos krepšinio lygoje žaidęs Šakių „Vyčio“ naujokas 27-erių metų 191 cm ūgio Šarūnas Vingelis norėtų ir vėl sugrįžti į stipriausias šalies pirmenybes.

2014 metų lapkričio mėnesį gynėjas paliko LKL pirmenybių „Prienų“ komandą ir pirmą kartą persikėlė į Šakių ekipą. Vėliau du sezonus krepšininkas žaidė kitose komandose, o dabar vėl grįžo į „Vytį“, kuomet pasirašė vienerių metų trukmės kontraktą.

Vingelis į LKL nepakliūdavo nepaisant puikių pasirodymo NKL – 2014-2015 metų sezone Šakių „Zanavyke“ gynėjas pelnydavo po 20,2 taško, 2015-2016 metų sezone „Mažeikiuose“ rinkdavo po 13,4 taško, o praėjusį sezoną Raseinių „Rasuose“ – po 18,6 taško.

Šį sezoną pelnomi taškai

47%
78,4
Pelno taškų: 78,4
Taiklumas: 46,7%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 108
Blogiausias pasiekimas: 57
Daugiausia pelno: Paulius Beliavičius

„Buvau save išbandęs LKL, bet taip susiklostė situacija, kad reikėjo keltis į NKL. Visada būtų smagu dar pabandyti pažaisti LKL, nes visi kalba, kad lygis yra daug geresnis nei anksčiau. Būtų įdomu tą lygį išbandyti. Vilčių visada turiu, stengiuosi vien dėl to, kad patekčiau į aukščiausią lygį. Bet žaisti vienoje stipriausių NKL komandų irgi yra gerai“, – svetainei „bcvytis.lt“ pasakojo „Vyčio“ naujokas.

„Vytyje“ Vingelis sutiks puikiai pažįstamą veidą – jis „Rasuose“ dirbo kartu su „Vyčio“ vyriausiuoju treneriu Aurimu Jasilioniu. Vingelis papasakojo, kokį žaidimą propaguoja naujasis komandos strategas.

„Visada smagu eiti į tokią komandą, kurioje pažįsti trenerį. Žinau, ko Jasilionis nori iš žaidėjų, koks yra jo krepšinio stilius, tai dėl to jo komandą ir pasirinkau. Treneris mėgsta greitą, žiūrovams patinkantį krepšinį, kuris yra paremtas greitomis atakomis ir tritaškiais metimais, o pastarieji man yra priimtini. Man tas žaidimo stilius yra tinkamas“, – teigė krepšininkas.

Tritaškiai Vingeliui yra itin parankūs – pasitaikius menkiausiai progai, šis snaiperis baudžia varžovus. Praėjusį sezoną jo tritaškių taiklumas siekė net 47,2 proc., o tai buvo geriausias rezultatas visoje NKL.

„Na taip, tritaškiai yra pagrindinis mano ginklas, bet nevengiu ir metimų iš vidutinio nuotolio bei prasiveržimų. Jeigu varžovai neleidžia atlikti vieno dalyko, tai bandai daryti kitą. Bet viena stipriausių mano pusių tikrai yra tritaškiai“, – tikino Vingelis.

191 cm ūgio atletas įprastai žaidžia tiek atakuojančio gynėjo, tiek ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose. Anot snaiperio, NKL lygoje šių pozicijų krepšininkai yra panašūs.

„Visada žaidžiu antroje ir trečioje pozicijose. Šiuo metu NKL labai sunku išskirti antrus ir trečius numerius, nes gynėjai yra panašaus ūgio. Praėjusį sezoną pagal derinius puolime žaisdavau antroje pozicijoje, o gynyboje pasislinkdavau į lengvojo krašto poziciją. Labai sunku išskirti, kurioje pozicijoje tiksliai žaidžiu, bet žaidimo schemose tai nelabai turi įtakos“, – teigė žaidėjas.

Vasarą Vingelis žaidė Taivane vykusiame „Jones Cup“ turnyre, kuriame dalyvavo komandoje su įvairiais krepšininkais iš Lietuvos. 10-ies komandų turnyre Lietuvos atstovai iškovojo 8 pergales iš devynių ir užėmė antrąją vietą.

Pats Vingelis turnyre vidutiniškai per 23 minutes pelnydavo po 10 taškų, atkovodavo po 2,9 kamuolio ir atlikdavo po 2,4 rezultatyvaus perdavimo.

Vingelio atstovaujama ekipa žaidė su Japonijos, Kinijos, Irako, Irano, Kanados ir kitų šalių komandomis.

„Taivane sekėsi neblogai. Ten atvyksta įvairios rinktinės, FIBA licencijas turinys teisėjai, susirenka daug žiūrovų, visi gyvename viešbutyje, tad sąlygos tikrai yra geros. Žmonės kalbėjo, kad turnyro lygis praėjusiais metais buvo aukštesnis, o dabar rinktinės atvyko be kai kurių pagrindinių savo žaidėjų. Bet lygis visai neprastas“, – įspūdžiais dalinosi žaidėjas. 

„Vyčio“ komandoje Vingelis tapo antruoju naujoku – prieš tai klubą papildė Aurelijus Pukelis. Šakių klubas išsaugojo ir pagrindinius praėjusio sezono krepšininkus Gytį Radzevičių, Edviną Jezukevičių ir Paulių Beliavičių, Marijų Užupį todėl Vingelis tikisi sėkmingo sezono.

„Sunku pasakyti, ką galime pasiekti, nes dar nėra visiškai surinkta sudėtis, tik likęs branduolys. Kaip matėme praėjusio sezono pabaigoje, tas branduolys labai gerai susižaidė. Dabar liko tik naujokams įsilieti ir, manau, kad mūsų tikslai bus patys aukščiausi“, – apie artėjantį sezoną kalbėjo krepšininkas.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.