„Žalgirio“ medžiotas Ponitka apgailestauja: „Buvo per vėlu“

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“
2017-08-07 14:40
Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Šį tarpsezonį sutartį su Kauno „Žalgiriu“ sudaręs, tačiau po beveik mėnesio NBA kontraktą išsikovojęs ir bendradarbiavimą su Lietuvos čempionais nutraukęs Royce'as O'Neale'as dar kartą sugrąžino Šarūno Jasikevičių ir klubo vadovus prie lengvojo krašto puolėjo paieškų.

Ieškodami, kuo pakeisti amerikietį, žalgiriečiai pirmiausiai nusitaikė į perspektyvųjį lenką Mateušą Ponitką. Turkijoje žibėjęs 24-erių metų 197 cm ūgio atletas šį tarpsezonį kaip tik ieškojo naujos karjeros stotelės, tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, „Žalgiris“ nebeturėjo šansų prisivilioti šį krepšininką. 

„Situacija buvo tokia, kad aš jau buvau pasirašęs sutartį su Tenerifės „Iberostar“ ir pasižadėjau jiems. Tiesiog buvo per vėlu. Man tikrai patinka „Žalgirio“ organizacija, tai – puiki komanda. Žaisti tokiame gilią istoriją turinčiame klube yra kiekvieno krepšininko svajonė. Tačiau, galų gale, man yra svarbu tesėti savo pažadą Tenerifės ekipai“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ vasaros įvykius komentavo Ponitka.

Šį sezoną pelnomi taškai

50%
83,3
Pelno taškų: 83,3
Taiklumas: 49,6%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 101
Blogiausias pasiekimas: 63
Daugiausia pelno: Paulius Jankūnas

Nors jo atstovai tokį savo kliento pasirinkimą motyvavo noru žaisti Ispanijoje, pats universalusis sportininkas patikslino, jog tai nebuvo pagrindinė persikėlimo į Tenerifę priežastis.

„Nebuvo taip, jog aš troškau persikelti tik į Ispaniją, – pabrėžė Ponitka. – Norėjau būti ten, kur esu reikalingas, kur man bus suteiktos geriausios sąlygos rungtyniauti, tobulėti ir semtis patirties aukščiausiame lygyje. „Endesa“ lyga yra vienas geriausių, jei ne geriausias, nacionalinių čempionatų Europoje. Man tai bus gera vieta.“

Pastaraisiais metais Izmiro „Pinar Karšiyaka“ gretose spindėjęs Ponitka aukščiausiame šalies čempionate vidutiniškai pelnydavo po 13,7 taško, atkovodavo po 4,9 ir perimdavo po 1,7 kamuolio bei atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo. Puikus sezonas jam leido į save atkreipti ne tik „Žalgirio“, bet kitų Eurolygos grandų dėmesį.

„Mes kalbėjomės daug tiek su Ispanijos, tiek su Eurolygos komandomis, apie kurias išsiplėsti nenorėčiau. Stengiausi išsirinkti geriausią ekipą, kur galėčiau pasisemti puikios patirties, o kitais metais vėl žiūrėsiu, kaip viskas klostysis.

Dabar priklausau Tenerifės ekipai ir noriu iš arčiau susipažinti su šia organizacija, apie kurią girdėjau gerus atsiliepimus. Mano siekis – laimėti FIBA Čempionų lygą ir gerai pasirodyti Ispanijos pirmenybėse. Kiekvieną dieną svajoju tik nugalėti“, – tvirtino Ponitka.

Paklaustas apie asmeninius tikslus, krepšininkas išskyrė žaidimą rinktinėje: „Pirmiausiai norėčiau kažką pasiekti su savo šalies nacionaline komanda. Tai man yra labai svarbu. Toliau aš norėčiau būti laiminčioje komandoje, nesvarbu tai būtų Eurolygos ar kito lygio ekipa. Svarbiausia mano darbo dalis – laimėti rungtynes ir čempionatus.“

Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

2016 metais kylančios Europos taurės turnyro žvaigždės apdovanojimą atsiėmęs Ponitka pirmąjį rugpjūčio savaitgalį kaip tik lankėsi Lietuvoje, kur kartu su Lenkijos nacionaline ekipa išmėgino savo jėgas draugiškame keturių komandų turnyre.

Pirmąją dieną į akistatą su lietuviais stojęs lenkas per 22 minutes pelnė 12 taškų (3/7 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai), atkovojo 3 kamuolius ir 3 kartus suklydo, o antrąją į latvių krepšį per 25 minutes įmetė 14 taškų (2/4 dvitaškiai, 4/6 baudos), atkovojo 3 bei perėmė 1 kamuolį. 

„Lietuviai, kaip ir mes, yra dar tik pasiruošimo pradžioje. Manau, kad kiekvienose rungtynėse jie bus tik geresni“, – apie Lietuvos nacionalinę komandą atsiliepė Ponitka.

Mike'o Tayloro vadovaujama Lenkijos rinktinė Europos čempionate A grupės varžybas žais Suomijoje, kur susitiks su graikais, slovėnais, islandais, prancūzais ir šeimininkais suomiais. 

„Mūsų laukia sunki grupė. Tačiau iš kitos pusės, mes nebijome nė vieno varžovo. Sužaisime (mažiausiai) penkerias rungtynes, kuriose, tikiuosi, atiduosime save 100 proc. Jeigu žaisime kaip komanda ir mums pasitaikys gera diena, mes galime nugalėti bet ką.

Mūsų didžiausios stiprybės – susitelkimas, komandinis žaidimas ir stovėjimas vienas už kitą. Puikios komandinės atmosferos ir gerų tarpusavio santykių pagrindu galime tapti tvirta ekipa bei pateikti siurprizų“, – pasakojo Ponitka.

Ponitkos žaidimo epizodai:



Komentarai:

x
visi miciciu kazkaip uzmirso,idomu kaip jam seksis su rinktine jei papuls
2017-08-07
+4
Atsakyti
-l-l-l-
lenkas atletiskesnis ir tvirtesnis zaidejas, pavojingesnis baudos aikstelej, gali ir pacentruot, ir prasiverzimais uzbaiginet atakas, lipt ant lentos puolime. O prancuzas plastiskesnis, aukstesnis, ilgesnem rankom ir labiau uzsiema kuryba, turi gera aikstes matyma, bet retai verziasi iki galo, retai delioja. Nera labai atletiskas. Daugiau zaidzia du pries du, arba verziasi, sutraukia kelis varzovus ir greit randa kur laisva zmogu. Gali zaist per tris pozicijas Sf/Sg/Pg, dengt ir maziukus po 180, ir mobilius Pf gali padengt, ne tuos kurie gerai zaidzia nugara. Prancuzas atrodo pavojingesnis toliau nuo krepsio, bet abudu nera labai uztikrinti metikai. Lenkas geras zaidejas ir savo darba padarytu, bet kadangi antras penketas turetu but Bost, Milaknis, White, ir betkuris is centru tai Toupane atrodo kaip tobula visus jungianti detale. Bostas sunkiai stabdomas greitose atakose ir labai siautejantis izaidejas, nelabai tinkamas poziciniam krepsiniui. Tai labai gerai kad aikstej tuo paciu metu bus dar vienas uztikrintas playmakeris tinkamas poziciniam krepsiniui. Faktas kad Milaknis to daryt negali, jam reik progu atakuot, kad matytu kada jis atsidenges. Ir zaist salia dvieju skirtingu stiliu kureju jam bus idealios salygos. White prastokas metikas, megsta lyst po krepsiu tai su Ponitka jam butu sunkokai. Jis labai greit gali kirst po krepsiu, greitai uzbaigt ataka jei ji denges zaidejas kazkiek atsitraukia, jam irgi reik geru perdavimu. Ir aisku Tupane gali neblogai pazaist pikenrola su Kavaliausku ar Davies.
2017-08-07
-3
Atsakyti
Amzinas
Kaip galima lyginti nesulyginamus dalykus...lenkas labiau orientuoas i puolima, prancuzas jis gynyba.. sitas labai intelektualus zaidejas gerai priimantis sprendimus, is kitos puses isskirtines gynybos pas ji nemaciau.. prancuzas aiskiai labiau ribotas puolime, bet kaip ir visi prancuzai bus gynybos ramstis su ilgom rankom ir platisku kunu, nu zodziu kaip zaidzia gynyboje prancuzijos rinktjne zinome... kas kalbant apie Zalgiri, sakyciau kad lenkas butu tinkamesne kandidatura, neveltui is pradziu notejo jo o jau paskui svarste kitus.. sf turime gynyboje Ulanova, todel manyciau kad tiek Onealas tiek lenkas ziuretusi idomiau, bet kaip yra..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-07
+20
Atsakyti
aik aik
Man atrodo pervertini prancuzas kaip tik ir pranasesnis butu pries ponitka toupane vien pliusas nba patirtis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-07
-3
Atsakyti
atsirado grybas
Ka cia vaiksti dejo neskaites straipsnio nebludink ira kam idomu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-07
+18
Atsakyti
Lol
Ponitka dviem galvom pranasesnis uz prancuza, kita sezona kokiam reale arba nba sedes

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-07
+2
Atsakyti
Dzūkas
Zalgiris greičiau grąžintų skolas, jei nustotų mėtyti pinigus tokiems užsakytiems straipsniams. Kam įdomus tas lenkas ir visa ši istorija? Dėjo jis ant to Zalgirio

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-07
+14
Atsakyti
toupane
retai kada delioja kiek matesi video
2017-08-07
-7
Atsakyti
...
Kad atletiskensnis Ponitka uz Toupane, nors ir juodas, bet prancuzas nedelios per galvas, kaip kazkas cia svaigsta.
2017-08-07
+2
Atsakyti
prancuzas
tai jau taip toupane universalesnis atletiskas bus proga suzaist su lietuvos rinktine
2017-08-07
-19
Atsakyti
lenkas
tikino jog kiekvienas krepsininkas svajoja zaisti tokiame klube kaip zalgiris
2017-08-07
-24
Atsakyti
Globe
Ponitka geras zaidejas, bet vietoj jo bus atletiskesnis prancuzas, kuris puikiai pasirode Vasaros lygoje ir neabejotinai skraidys per bronzinio kibirinio meslo zaideju galvas.
2017-08-07
-6
Atsakyti
zalgiriofanas
Manau toupane geresnis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-07
+6
Atsakyti
zalgiris
Kauno zalgiris bendradarbiaus su stambulo anadolu efes klubu neatmetama galimybe kad sios dvi komandos draugiskose runktynese susitiks ir besiruosdamos artejanciam sezonui

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-07
+4
Atsakyti
Na butu buve smagu ji matyti pas musu Zalgiri komandoje bet gerbiu zmogu kuris nelauzo savo zodzio. Taip turetu visi daryti jeigu jau pasakei tai ir laikykis to ka sakei.
2017-08-07
+5
Atsakyti
ponitka
na bent rizosi pasipasokot visa situacija kaip viskas buvo istikruju ira kaip ira pasirinkimas jo
2017-08-07
Atsakyti
Sis tyciojosi totaliai is adomaicio sustatytos rinktines gynybos, lygiai taip pat kaip baronas per mazaji finala, beje panagrinejau jo zaidima pries kitas rinktines, tai taip pat puikus rezultatai jo
2017-08-07
-1
Atsakyti
zalgiris
tai vien ka sako zalgiris su gylia istorija turinciame klube na smagu kad graziai atsiliepia ir daug kas tai suzino vient delto ateina i zalgiri kaip pavyksta prisikviesti naujokus suzinant daug apie zalgiri
2017-08-07
-6
Atsakyti
Kelmas
Nava ir isaiskejo kas apsimelavi eilini stki.

Siaip geras zaidejas nelabai as ji zinojau kaip pasirode gandai kad zalgiris juo domisi bet kaip ziurejau draugiskas matosi kad tikrai geras kasioras!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-07
+3
Atsakyti
a_White37
o kaip visokie rytfaniai padugnes aiskino kad niekas pas mus nenori eiti :D pries gudaiciui pasakant kad nenori ne uz ka laikrastyje likt :D
2017-08-07
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 23

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.