Donatas Motiejūnas: „Į Kiniją važiuoju žaisti, o ne pildyti piniginės“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“ iš Orleano (Prancūzija)
2017-08-10 07:38

Donatas Motiejūnas praėjusį sezoną Naujojo Orleano „Pelicans“ komandoje uždirbo apie 600 tūkst. JAV dolerių, o artėjantį sezoną puolėjas tiek savo sąskaitą papildys greičiau nei per pusantro mėnesio.

Krepšininkas per 6 mėnesius Šandongo „Golden Stars“ komandoje uždirbs bent 2,5 mln. JAV dolerių, o su premijomis jo alga gali kilstelėti iki 3 mln. JAV dolerių, skelbė „24sek.lt“. Kinijoje sezonas trunka vos 6 mėnesius, tad per mėnesį Motiejūnas vidutiniškai gali gauti net po 500 tūkst. JAV dolerių.

Motiejūnas neslepia, kad tokio vertingo kontrakto jis atsisakyti negalėjo, bet tuo pačiu priduria, kad į Kiniją važiuoja ne tam, jog tik atsiimtų pinigus.

„Aš noriu žaisti, o į pinigus nežiūriu. Yra malonu, kai pasiūlo tokius pinigus. Tikrai negalėjau jų atsisakyti, bet aš važiuoju žaisti ir padėti treneriui laimėti čempionatą, o ne pildyti piniginės.

Kinijoje bus svarbu kuo daugiau žaisti ir įgyti kuo daugiau patirties. Reikia susigrąžinti žaidybinį ritmą, nes praėjo nemažai laiko nuo tada, kai žaisdavau daug minučių. To aš noriu, aš noriu žaisti ir tikiuosi, kad dėl to problemų nebus“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Motiejūnas.

Iki šiol 26-erių metų 213 cm ūgio puolėjas savo karjerą kūrė Europoje ir NBA – žaidė Lietuvos, Italijos, Lenkijos ir JAV klubuose. Puolėjas norėjo žaisti Eurolygoje arba NBA, tačiau persikėlė į dar neišbandytą Kinijos lygą.

„Nebuvo lengva apsispręsti. Kaip ir kiekvienas sprendimas – jis buvo sunkus. Iš mano pusės, prioritetas buvo NBA arba Eurolyga. NBA komandos norėjo laukti Europos čempionato, o aš nenorėjau rizikuoti. O kai kinai pasiūlė tokius pinigus... Kaip čia pasakius... Atėjo toks momentas, kai pasvėrus viską nusprendžiau, kad tai yra geriausias variantas.

Iš vienos pusės keista, kad vyksiu į Kiniją, bet iš kitos pusės, aš namus palikau būdamas dar 19 metų ir išvykau žaisti į Italiją. Keičiau klubus, iš Italijos važiavau į Lenkiją, tuomet į NBA, o dabar vyksiu į Kiniją. Tai yra darbas“, – savo sprendimą komentavo Motiejūnas.

Motiejūnas patvirtino, kad tarp galimų karjeros stotelių buvo ir Kauno „Žalgiris“. Kauniečiai kreipėsi į krepšininką ir bendravo, tačiau puolėjas sako, kad grįžimas į „Žalgirį“ buvo tik vienas iš daugelio variantų.

„Su „Žalgiriu“ kalbėjome kelis kartus. Buvo svarstymas persikelti, bet tas pats buvo ir su su Tel Avivo „Maccabi“, ir su dar keliais klubais“, – Kauno klubo dėmesio neišskyrė puolėjas.

Kinijos lygoje rungtyniauja 20 komandų, kurios reguliariame sezone sužaidžia po 38 rungtynes. Patekus į atkrintamąsias varžybas, maksimaliai dar sužaidžiama 11 rungtynių. Viena iš išskirtinių Kinijos lygos taisyklių – komandoje daugiausiai gali žaisti du žaidėjai iš NBA. Būtent šioje šalyje žaidusių NBA krepšininkų Motiejūnas apie pirmenybes ir teiravosi.

Motiejūnas Kinijos komandoje rungtyniaus kartu su buvusiu komandos draugu Ty Lawsonu, o anksčiau šioje lygoje rungtyniavo kitas buvęs Motiejūno bendraklubis Michaelas Beasley.

„Žinau ne vieną žaidėją iš Kinijos lygos, kurie su manimi rungtyniavo ir tikrai niekas apie Kinijos lygą blogai neatsiliepia. Bus įdomu nuvažiuoti ir sužinoti daugiau apie šią lygą. Visos komandos turi po 2 NBA žaidėjus, tad nemanau, kad tai bus silpna lyga“, – tikina Motiejūnas.



Komentarai:

abcd
Idomu idomu kokiu perspektyviu ateityje bus kai ipras zaisti prasciausioje pasaulio lygoje. Betkokiam progresui reikia konkurencijos o ten jos isvis nera. Dabar kisenes pasipildys. Bet ziurint i ateiti ir aplamai visa kariera tai didelis zingsnis atgal. Pinigai pinigais. Cia ne mums paprastiems mirtingiems +- nuo algos iki algos gyvenantiems. Jis jau normaliai gyvenant perdaug neislaidaujant gali bent 10-15 metu pragyventi nieko neveikdamas ir tu pinigu uzsidirbes jau dabar daugiau negu daugelis zmoniu per visa gyvenima.
2017-08-10
+2
Atsakyti
Anonimas
Bet Mootiejunas kaip prastai Lietuviskai sneka..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-10
Atsakyti
makaule
paskaitai komentarus ,net juoka kelia,toks vaizdas kad cia dauguma zmoniu rinttusi darba uz minimuma,o ne i kokia kinija varyti ir per metus uzdirbti tiek ,kad galetum nama seimai nupirkti,nama sau gera masina ir dar liktu dachuja pinigu,bet ne geriau zalgiri uz 300K euru zaisti :PPP
2017-08-10
+9
Atsakyti
Pablo
Siaip idomu, kiek pas zmones pykcio ir nenoro bent kiek blaiviau pamastyti. D-Mo verte siuo metu kritusi, ir NBA jis galetu tiketis nebent veteran minimum su atitinkama vaidmeniu. Kaip tokiu budu irodyti savo verte, igyti tinkama forma ir progresuoti? Ogi niekaip. Reikia zaidybines praktikos ir daug. NBA skautai Kinijos lyga skanuoja tikrai labiau, nei LKL ta pati. Tad sansai pas kiniecius zaisti po 25 minutes ir varyti 20ppg/8rpg/3apg statsus ir dar po to gauti demesio is NBA - tikrai realistiski. Ta pati yra padare jau tikrai ne vienas ir ne du NBA zaidejai. Toje pacioje Eurolygoje jo vaidmuo, ko gero, butu didesnis, nei NBA dabar, bet visvien mazesnis, nei CBA. Tad zmogus, buksaves sitiek laiko, pasirinko: a) garantuota dideli kieki minuciu; b) rimta kieki pinigu 3) high visibility. Kas su tuo blogai?
2017-08-10
+5
Atsakyti
vycka
Galetu nors nemeluoti,važiuoju žaisti,o ne pinigines papildyti,žaisti galima ir europoje,bet europoje niekas tiek nemokės,kaip ir viskas aišku.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-10
-4
Atsakyti
Karolis
Kiekvienas žiūri kaip jam geriau. Pinigai tikrai dideli, o po traumos dar gero žaidimo ir neparodė. Natūralu, kad niekas ir nesiūlo daug. Plius ir minučių NBA tikrai niekas negarantuotų, ko nori Donatas pasimokęs po Pelicans. Tai sėdėt ant suolo už pusantro milijono ar pabandyt atgaut žaidimo ritmą už 3 milijonus. Aj dar NBA po mokesčių lieka tik pusė sumos. Tai greičiau 750tūkst. prieš 3 milijonus. Be to, jei įsižais, po trumpo CBA sezono gali eit į NBA ar Eurolygos atkrintamasias ir ten dar užsidirbt bei gaut kontraktą dar sekančiam sezonui. Tai kur čia prastas sprendimas? Ar geriau, kad būtų paėmęs NBA minimumą, sėdėjęs ant suolo ir visi galėtume vėl verkti kaip NBA treneriai eilinį kartą diskriminuoja Europiečius.
2017-08-10
Atsakyti
aaa
visiskai pervertintas zaidejas, realiai dar niekur nieko neparodes per savo karjera.
2017-08-10
+4
Atsakyti
Anonimas
idomu kas is cia komentuojanciu isvis akyse yra mates kaip atrodo bent 100 tukstanciu euru,ka jau kalbet apie didesnes sumas.jis aisku jau neubagas,per tuos metus nba uzsidirbo pakankamai kad galetu likusi gyvenima nedirbti,bet kai tau uz menesi pasiulo beveik puse lemo,o Zalgiris uz visa sezona kazin ar tiek siule,tai nelabai ir kyla daugiau klausimu.
2017-08-10
-1
Atsakyti
Gramatėjus
Jau mane uzkniso tas Motiejūnas. Kur jis heras tai instagrame. O daugiau tai jis buvo yra ir bus tik vidutiniokas. Nei tavim domejosi ta nba, nei tu ten nezaisi po yokiu traumu ir sazonu neturejimo. Nei tu Doncai bedeliok tas fotkes i instagrama nei tu knisk prota. Zaidi kinijoje nes ten zemesmis lygis, gausi daugiau babkiu ir galbut pasikelsi verte. Viskas. Bet nusyok ta suda males socialinej erdvej.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-10
-4
Atsakyti
T
I Danija vaziuoju skinti braskiu nes patinka salis, ne del to, kad geri pinigai.
2017-08-10
-2
Atsakyti
..
durnius nu gali pamirst nba karjera baigta viskas kas is tu pinigu kur zaist kinijoj kur niekam neidomi lygi ir kur zaist stipriausioj pasaulio lygoj, mulkis rockets jam viskas ant lekstutes buvo padeja ir kontrakta su pinigais bet ne jam blogai
2017-08-10
+4
Atsakyti
djgaffer
Teisingai žmogus daro.Jis juk nori pasirūpinti savo gyvenimu,ateitim,o tokie pinigai žaidėjui po tokios traumos ne kasdien mėtosi.Ir jis tik norėjo pasakyti,kad pinigai svarbu,bet jo pagrindinis prioritetas yra žaidybinis laikas.O ten jis jo gaus į valias.Nori vėl žaisti pilnavertį krepšinį,o ne ant suolo visą laiką sėdėti.Beje,ten CBA yra dar viena įdomi taisyklė.Vieną pilną kėlinį gali žaisti tik vietiniai kinai,o užsieniečiai tą kėlinį sėdi ant suolo.Atskirą pasaulį jie ten susikūrę.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-10
+3
Atsakyti
Ceska
nu mediena visiska jis dabar, NBA skautai irgi ne durniai gi mato, zino kas per situacija - butu vertas tu pinigu tai butu ir pasiule atitinkamai
2017-08-10
-5
Atsakyti
As
Motejau tu motejau lauk is rinktines jai adomas tave paliks joke tai nzn pats eik lauk lakstai Kaip senis sabonis asilas nenori nieko sakyt nugara pastoviai rakina o knisi prota kad super sveikata aferistas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-10
-1
Atsakyti
p
chi chi dmo nejuokink
2017-08-10
+1
Atsakyti
Karolis
Nebus vienas lauke karys. Bus ir Lawson. nenustebčiau jeigu ir dar 1-2 gerus žaidėjus įsigytų. Gana protingai kinai daro. Paima kelias žvaigždes, bet sudėtyje daug ir pačių kinų.

Beje, Šendogo komanda praėjusiam sezone CBA liko tik 7 vietoj.
2017-08-10
-4
Atsakyti
Anonimas
Su nugara tai ciuju tikrai problemu turi jus paziurekit kaip jis laksto susikuprines kaip senis baisu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-10
+1
Atsakyti
pataikes bauda
aisku kas ten gali dometis kinijos lyga mazai demesio is ten ir mazai kam rupi tik tiem kam milijonai
2017-08-10
+3
Atsakyti
donce
idomiai pasneka is vienos puses keista kad vykstu i kinija bet is kitos puses as namus palikau budamas 19 metu ir isvykau i italija keiciau klubus is italijos vaziavau i lenkija tuomet i nba
2017-08-10
+3
Atsakyti
rls
Na dar gali buti siurprizu su nugara ar pan.

O krepsininko karjera neilga.

Palyginus aisku reikejo rinktis rockets pasiulyma anksciau. O paskui , kad ir bimbiri musti ant suolo, jei jau ant principo ...

O siais metais jau logiski sprendimai ir racionalus.
2017-08-10
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 33

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.