„Lietuvos ryto“ naujokais patenkintas Kurtinaitis: „Turėtų būti labai įdomi komanda“

2017-08-12 12:35
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas pasirašė sutartį su sunkiojo krašto puolėjo bei vidurio puolėjo pozicijoje žaisti galinčiu Robertu Carteriu, o naujuoju pirkiniu itin džiaugėsi vyriausiasis komandos treneris Rimas Kurtinaitis. Jis oficialiai ekipos svetainei internete papasakojo apie klubą papildžiusį amerikietį bei komplektacijos darbus.

Carteris savo karjeroje žaidė vos viename profesionaliame klube, tačiau jo pavardę Kurtinaitis vis tiek spėjo įsiminti. 206 centimetrų aukštaūgis sostinės komandai padės ne tik atkovotais kamuoliais ar gynyba, bet ir tolimais metimais. 

„Mačiau, kaip jis žaidžia, kol dirbau Italijoje, – pasakojo Kurtinaitis. – Labai džiaugiamės, kad jis prisijungė prie mūsų komandos, nes pats krepšininkas turėjo pasiūlymų ir iš kitų klubų.

Robertas vis dar yra jaunas, o iki NBA šiemet jam pritrūko labai nedaug. Tai krepšininkas, kuris yra labai universalus ir gali žaisti keliose pozicijose, o tai man labai patinka. Reikalui esant mes galėsime žaidimą greitinti žemais penketais, tačiau prireikus turėsime ir aukštaūgius, kurie galės pasistumdyti. 

Carteris nėra labai aukštas, tačiau neblogai atkovoja kamuolius, meta iš dvitaškio bei tritaškio, žaidžia „du prieš du“, gali perduoti kamuolį laisvam komandos draugui, o apie jo charakterį mus pasiekė tik geri atsiliepimai. Šiemet jis žaidė NBA Vasaros lygoje, kurioje jam sekėsi tikrai neblogai. 

Smagu, kad jis pasirinko mūsų komandą, nes turėjo tokį patį pasiūlymą iš Italijos, tačiau jų klubas nežaidė Europos taurėje. Robertas galėjo keltis ir į Kiniją, tačiau toks sprendimas yra kiek rizikingas. Jis dar jaunas, todėl mums bus labai naudinga jo energija aikštėje. Manau, jog Vilniuje jis turės puikią progą tobulėti bei atsiskleisti.

Man buvo labai svarbu turėti kiek kitokį aukštaūgį nei Artūras Gudaitis, todėl tapome tik dar labiau universalesni.“

Kurtinaitis teigė, jog Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubui būtų naudinga pasipildyti dar vienu krepšininku:

„Lengvojo arba sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje norėjome pasistiprinti dar vienu lietuviu, bet pasirašyti sutarties nepavyko.

Kalbant apie dabartinius žaidėjus, sunkiuoju krašto puolėju gali žaisti ir Artūras Jomantas, o galbūt šioje pozicijoje išbandysime ir Roką Giedraitį. Tiesa, pastarojo į šią poziciją dar nestačiau nė karto, todėl gali būti labai įdomu.“ 

Vyriausiasis Vilniaus komandos treneris džiaugėsi dabartinės sudėties universalumu, kuri leis žaisti įvairiai.

„Rinkausi žaidėjus, kurie gali žaisti greitai, bet norėjau išsaugoti galimybę savo penketą aikštėje paversti įvairesniu, – savo viziją dėstė Kurtinaitis. – Štai įžaidėjo pozicijoje turime Chrisą Kramerį, kuris gali žaisti greitai, o jį keisiantis Marcas Carteris yra labiau vadinamasis „combo“ gynėjas.

Man patinka, kad nereikia prisirišti prie konkrečių pozicijų. Turime variantų ir greitam žaidimui, ir lėtesniam. Priklausomai nuo varžovo bei situacijos galėsime prisitaikyti ir turėsime įvairių penketų.“

Kurtinaitis nekantrauja pradėti treniruočių, o paprašytas apibūdinti komandą vienu žodžiu teigė, jog ji yra įdomi.

„Pažiūrėsime, kaip mums pavyks viską įgyvendinti, tačiau tai turėtų būti labai įdomi komanda, – teigė strategas. – Labai daug dėmesio skyrėme krepšininkų charakteriui bei jų užklasinei veiklai. Norime turėti ekipą, kurioje vyrauja gera atmosfera.

Turime kautis vienas už kitą. Juk dažnai rungtynių nugalėtoją nulemia vienas kitas taškas, o gera atmosfera mums gali padėti laimėti tokius susitikimus.“

Pasiruošimą naujajam sezonui „Lietuvos ryto“ ekipa pradės rugpjūčio 19 dieną, o pirmoje atviroje treniruotėje dalyvaus visi vasarą komandą papildę naujokai.



Komentarai:

jonas
Eurolyga jau dabar gailisi,kad l.r.nepakviestas i ju gretas,o europos taures komandos myza i kelnes is pavydo del nauju zaideju ir ypac remeju l.r. Visi privalomai mokomi pokerio ir po treniruociu uzsidirbs algas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-14
+7
Atsakyti
Donce
Malaciai apgins bronza 3 is eiles.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-13
Atsakyti
Vaxuja
ka komentuoja debilai:Ddddd sako kitos komandos buria geresne komanda nei rytas, kaip neptunas buria pirkdamas kisielius ir zelionius?:Ddd krc basketnews komentatoriai galetu pasirodymus vietoj humoro klubo daryt

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-12
Atsakyti
Monte Cristo
Lbj bus idomu pamatyt kaip komuniago bomzho kluba spardys visi kas netingi :DDD vasaros cempionai ane arturiuk?? :DDDD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-12
+3
Atsakyti
( .)
si karta jau nebepavyks atsimazint kad ne as komanda rinkau po eilinio fiasko, o jis bus jau greit atsizvelgiant i visus faktus, Kurtinaitis apgailetino lygio treneris, Gudaitis komandos nekenciantis lyderis, komandos savininkas lazybininkas
2017-08-12
-1
Atsakyti
kurtynaitis
tai dabar pats patenkintas pats rinkosi komandos sudeti pats ir bus atsakyngas del rezultatu
2017-08-12
-4
Atsakyti
lkl
ekspertai tik surinkus pilnai sudetis vertina gas geriau padirbejo per vasara arciau sezono padiskutuos krepsinis.net traipsniu aisku vel laikys zalgiri favoritu
2017-08-12
Atsakyti
kurtynaitis
o tai nepasake ar jau komplektacija baikta ar link pabaigos
2017-08-12
+5
Atsakyti
rytas
tai kita savaite jau suvaziuos naujokai
2017-08-12
+2
Atsakyti
Kurtinaitis širdžių čempionas atves mūsų didžia komandą į pergalių kelią !!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-12
-7
Atsakyti
Adekvatus
Na manau bukim realistas - pusfinalis geriausias rezultatas, siekiamybe - trecia vieta.
2017-08-12
+3
Atsakyti
Liudna
Jau komanda tai lievumo tyliu.Reiks stenėt prieš bevek visus LKL.Su Neptunu ir Lietkabeliu bus vargu,net neabejojiu kad ir nuo kitu prasileisim.Apie žalius nešneku,mes jiems šiuo metu tikrai nekonkurentai.Man asmeniškai komplektacija nesiskiria,ar prieš metus,du,ar dabar.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-12
-14
Atsakyti
Daug metu Zalgiris kalba kad renkasi zaidejus ir pagal tai koks jis uz aikstes ribu.Laikrascio menstruacines spalvos parodija pastoviai rekavo kad reik naglu, agresyviu, bet ziuriu ir cia jau kopinti pradejo, o siaip tas naujokas europoje tik italu autsaideriui buvo idomus, mazdaug lapkricio menesi jis jau bus cia visu isjuoktas kaip koks Natiazka.
2017-08-12
+31
Atsakyti
Zalgiriux
Bet seip manau kuo daugiau geresniu komandu bus lkl bent ziuret bus ydomiau, nes ir neptunas ir lietkabelis ir rytas gan sustiprejo, juventusas prienai ir stiprinasi, tik gaila kad daugiau neber rimtesniu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-12
-5
Atsakyti
Zalgiriux
Man tai kazkaip ltrytas bando megdzioti zalgiri, bent man taip panasu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-12
-1
Atsakyti
11
nesimatoto kur cia komanda butu pastiprejus, zaidejai tokio pat zemo lygio kaip ir ankciau buve, tik pavardes kitos. O vat Lietkabelis ir Neptunas panasu kad jau labai sustiprejo, neblogus pirkinius renkasi ir Juventus bus kietas riesutelis. Palyginimui ryto Carteris rinko 12 tasku Lenkijos lygoj, kai Juventus naujasis izaidejas po 17-20
2017-08-12
+3
Atsakyti
Tomas
as apakes arturai su tokiais zaidejais ne tik euro cup imsim bet ir lkl sluosim visus ane ?
2017-08-12
-7
Atsakyti
ai beje pasistiprino ir gales db geriau pakovoti del LKL BRONZOS SU " GERIAUSIAIS LKL KREPSININKAIS "
2017-08-12
+8
Atsakyti
rasai ir nusirasai konkreciai jaunuoli… kur tau cia didelis uzsienio remejas??? Aisku reikejo kazkaip savivaldybei praplaut su komunikacijom eurus,tai per laikrasti ir plaus,cia viskas aisku,nes savivaldybe jei ka su jais sudare ar sudarys sutarti del pirkimu, kur cia matai geriausius LKL pasirodziusius krepsininkus?? sapnuoji sapnuoji…. Kuris cia geriausias gal jomantas??? paziurek i LKL jo pelnomus taskus, o surinko visus antrarusius grajokus,nes max iki 200.000e visu kontrkatai,tikrai nebus brangesni, ne guogai leist eurus vejeis.
2017-08-12
-2
Atsakyti
Karolis
Tikrai solidūs pokyčiai Ryto komandoje šį tarpsezony. Dingo Vainauskas, atsirado didelis užsienio rėmėjas. Ir komanda po daug metų sukomplektuota su vizija. O ne kažkokios vienos agentūros rekomenduoti žaidėjai + geriausiai LKL pasirodę krepšininkai. Svarbiausia, kad bando suburti profesionalus. Tokie žaidėjai myli krepšinį ir aria treniruotėse. Tikrai išpildys trenerio viziją. O anksčiau būdavo, kad lemiamais rungtyniu momentais žaidėjai slankioja po aikštelę be jokio noro kovoti.

Iš tikro Rytas padarė labai didelę paslaugą Lietuvos krepšiniui. Fiasko keitė fiasko, o tai skatino mažėjantį biudžetą ir dar vieną fiasko. Kraujo skonį pajautė Neptūnas, Lietkabelis ir pasinaudojo istorinėmis progomis patekti į finalą. Dabar abu klubai vis stiprėja. Ir jie tikrai nenorės užleisti savo pozicijų. Taigi turime 4 komandas kovojančias dėl vietos finale. Aišku Žalgiris akivaizdžiausias šio ketverto favoritas. Na bet krepšinyje būna visko. Ir kaip matėmė, bent jau regulilaram sezone būna visko.
2017-08-12
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 20

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.