Lukas Lekavičius: „Jeigu puolime daugmaž viskas išeina, tai gynyboje turime problemų“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2017-08-19 22:38

Tris kėlinius tylėjęs, Lukas Lekavičius tapo Lietuvos rinktinės kibirkštimi ketvirtajame. Įžaidėjas paskutiniame ketvirtyje pelnė 14 iš komandos 21 taško, tačiau ir toks pasirodymas nepadėjo iškovoti pergalės.

Lekavičiaus atstovaujama nacionalinė komanda šeštadienį Rygoje 77:87 nusileido Latvijos krepšininkams.

Galutinis rezultatas neatspindi kovos, kuri kilo po to, kai į aikštę trečio kėlinio pabaigoje žengė Lekavičius. Pirmoje mačo dalyje pasižymėjęs tik dviem klaidomis puolime ir keliais prastais epizodais gynyboje, Lekavičius buvo visai kitoks, kai žengė į aikštę 29-ąją mačo minutę.

Foto galerija

Atsidaręs taškų sąskaitų dviem taikliais baudų metimais, Lekavičius po to ketvirtajame kėlinyje baudė varžovus ir tritaškiais, ir dvitaškiais, ir net atsikovodamas kamuolį puolime prieš pat Kristapą Porzingį.

Kodėl tuomet tas pirmasis išėjimas buvo toks nesėkmingas?

„Nežinau, nejaučiau nei įtampos, nei nieko. Išeinu užtikrintai, išslysta kamuolys, o kodėl taip – nežinau“, – rankomis skėstelėjo Lekavičius.

Sėkmingas Lekavičiaus žaidimas ketvirtajame kėlinyje padėjo panaikinti dviženklį deficitą (56:67) ir priartėti iki metimo – 72:75. Visgi mačo pabaigoje lietuviai du kartus neatsikovojo kamuolio ir gynyboje ir Porzingis juos nubaudė tritaškiu metimu, kuris padvigubino latvių persvarą.

Apskritai, gynyba prieš Porzingį, Lekavičiaus manymu, buvo nebloga. Latvių talentas pelnė 16 taškų, bet pataikė tik 4 metimus iš 12.

„Manau neblogai dirbome, – kalbėdamas apie gynybą prieš Porzingį, sakė Lekavičius. – Teisėjai sušvilpė keletą abejotinų pražangų. Aišku, jie žaidžia namie, tai to neišvengsi, bet manau visai normaliai gynėmės.

Tikrai jautėsi, kad teisėjavimas nebuvo 50 ant 50. Bet tai normalu – jie žaidė namie, tai turime priprasti, nes Izraelyje taip pat žaisime išvykoje.“

Iš Rygos Lietuvos rinktinė grįžta iškovojusi vieną įtikinamą pergalę prieš rumunus ir patyrusi nesėkmę prieš latvius. Ką ši išvyka davė komandai?

„Parodė mūsų klaidas, ypač gynyboje. Jeigu puolime daugmaž viskas išeina, tai gynyboje turime problemų, nesusikalbame. Bandysime spręsti tas klaidas“, – sakė Lekavičius.

Per dvejas rungtynes Latvijoje Lekavičius buvo rezultatyviausias rinktinėje – vid. 15 taškų.

Rungtynių vaizdo reportažas:



Komentarai:

Lietuva
Lukas irode kad Zalgiryje galima daug ko pasiekti. Tas pats Leo padare suoli i Nba. Palyginkite su vainausko laikrascio komanda. Padorus lietuviai visi issibegiojo. Visi zino kaip anksciau zaide Kisielius, Jucikas, tas pats Giedraitis. Kas is ju liko? Visiskai suzlygdyti zaidejai. Tas pats Gailius visiskai nusivaziavo. Is lietuviu nieko prisikviesti nesugebejo, o tas pats Echodas atejo tik del pakeistu finansiniu salygu bei tai kad po kiekvieno sezono gali laisvai nutraukti konktrakta. Buvo pirmasis pasiulymas, kuri echodo agentai iskart atmete ir Rytui nieko kito nebeliko, o tik sokti pagal Echodo dudele ir salygas.
2017-08-20
-8
Atsakyti
Haha viskas gaunasi puolime sako
Pas avina adoma yra 4deriniai.

1. Pick n roll. :))) visi daro namu darbus ir normalus treneriai iskart isperka te medini 2x2 - tada lieka 1x1.

2. Imesk ant uso 4am nr ir zaidziam afrikietiska 1x1.

3. Imetam ant uso 5am nr ir zaidziam afrikietiska 1x1.

4as derinys buna po atkarpos -10. Duokit kamuoli Kuzminskui, tegu losia 1x1, arba duokit kamuoli Valanciunui - tegu losia 1x1.

Ir viskas. Visa taktika ir visa Adomo asilo strategija.

Apgailetinas, Kazlausko istobulintas afrikietiško lygio krepsinis, kuris aisku kad paeis pries obuolius, bet kuris garantuotai šaus atgal su didziule geda pries normalias komandas su protingais treneriais.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-20
+3
Atsakyti
Kodel gynyboj problemos?Nes 95proc visu rungtyniu laiko aikstej buna milaknis arba gecas. Gerai kad bent vienu metu ju neleidzia, tada tikra klounada prasidetu :DDD

Paziurejus stats tai visa pasiruosima milaknis tragiska saidima demonstruoja, keista kad taip ilgai ji islaike, matyt geri draugeliai su adomaiciu, ne veltui viename interviu sake kad nesmerks savo zaideju po pralaimejimo zalgiriui nes zal vis ne pasaulio elitas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-20
+7
Atsakyti
Žaibas makvynas tu geriausias

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-20
-4
Atsakyti
Aha
Būtent šitas dalykas (gynybos šlubavimas) labiausiai ir neramina. Jeigu šita rinktinė nori ką nors rimtesnio nuveikt, tai gali padaryt tik gynybos dėka. Talentu puolime mes net latviams nusileidžiam. Apskritai latviai turi viską, kad ateity taptų rimtais pretendentais į medalius, gal dar ne šiemet, bet ką gali žinot, jei palankiai susiklostys aplinkybės...
2017-08-19
+1
Atsakyti
djgaffer
Nu prieš Porzingį tikrai neblogai apsiginta.Bet ties perimetru buvo daug neusikalbėjimo.Daug laisvų tritaškių leista išmesti,o latviams to leisti negalima.Jau kai pajuto metimą,tai sustabdyti jų buvo beveik neįmanoma.Bet dar 2 sav.ir per tą laiką reikės nemažai padirbėti ties šiuo dalyku.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-19
+1
Atsakyti
CERCAS
Sėkmės panathinaikose Lukai!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-19
-12
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.